Möjligheternas vecka för Josef Ingman, Brynäs, beslutsfattare och faktiskt även för VIK

Tar Ingman möjligheten? FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Bozo skriver:

  VIK får ju även kompensation för de utgifter (lön, arbetsgivaravgifter plus andra utgifter) som de haft för Ingman. Det lär vara över 150.000kr sammanlagt, så då blir det nära en halvmiljon att lägga på nytt. Sedan blir det bara 9 månaders kontrakt för eventuell ny spelare. Jag tror då att vi har en situation där inte pengarna sätter hinder utan snarare att hitta en spelare som vill spela HA (lex Bulan).

 2. VIKarn skriver:

  Tror du verkligen Ingman får dubbel, eller t.o.m trippla lönen i Brynäs.
  Alltså min uppfattning är att mängdspelare, som Ingman måste räknas som, ligger väl runt 50 loppor i månaden i SHL.
  Inte fan kan VIK betala 25, eller t.o.m lägre än det, spelarbudgeten är ju för denna säsong 9,5-10 millar enligt Z:a
  Skulle tippa på att Ingman i VIK lipper på ca 50 tusen, han är ju trots allt en toppspelare i VIK.
  Med ditt resonemang skulle Ingman alltså få 100-150 tusen i SHL.
  Är det så att lönen för mängdspelare är så jäkla hög??

  • Mikael Norén skriver:

   Du har kanske rätt VIKarn. Mitt resonemang byggde på ca 30 för Ingman.

   • Gurkan 63 skriver:

    Tycker vik ska göra som förra säsongen. Tror man på truppen man har så plocka inte in några andra. Vill Ingman till Brynäs så gör han sitt val och kommer den andra tillbaks och inte pkatsar9i Arizona denna säsong så kommer Ingman bli bänkad. Tycker att spelarna ska börja ta ett vuxet ansvar för sina val och inte förvänta sig att moderklubben står med öppna armar och tar i mot. Alla vet att ett eventuellt lån kan vara några matcher och sen tillbaks igen. Nä vik tror ni på läget ni har och vill bygga på det så stäng dörren nu och var tydliga med det till spelarna. Þror inte Ingman får så mycket mera lön i Brynäs.

    • Bozo skriver:

     Hur menar du? Skulle VIK ta tillbaka Ingman på lån?
     Även om Z verkar lugn och är politisk korrekt så vill han nog strypa fanskapet. Så grundlurad han blivit om snacket om att han behöver ett år till i HA. Det är ju uppenbart att Ingman redan har haft ett kontrakt med Brynäs men som skulle aktiveras nästa säsongen efter en utvecklande säsong i farmarlaget VIK.

     • Bozo skriver:

      Ingman skrev dessutom bara ett år med VIK. Då skulle han nånstans alltså nästa säsong även om VIK skulle kliva upp.

     • Gurkan 63 skriver:

      Det jag menar är att om Brynäs vill låna ut Ingman för han inte plattsar och dom vill att han behöver speltid så ska vik säga nej tack. Nu får väll shl lagen bara låna ut 2 spelare per säsong om jag har tolkad regeln rätt ?? Kanske någon kan svara på. Jag hoppas vik stänger dörren för dom som lämnad för denna säsong . Många unga spelare sticker direkt dom får kontrakt med shl och sedan får dom sitta på bänken dags att dom tar ansvar för dinna val.