”Lite grisigt” då Ingman går till Brynäs, till synes mycket besviken Zäta & sammanställning av 25 högerfattade backar som letar jobb

Zäta har svårt att dölja sin besvikelse över att Ingman bara drog hastigt men mindre lustigt. FOTO: Jimmy Gerdin, VIK.se

 

Undrar varför Patrik Zetterberg (eller VIK.se) inte lyckönskade Brynäsflyktande Josef Ingman och tackade för allt? Det var faktiskt lite smärtsamt att se en så besviken sportchef som i dagens intervju på VIK.se.

Se själva skärmdumpen ovan. Så här nedstämd har nog inte Zäta sett ut sedan han tog över VIK. Den största motgången hittills kanske, då en tänkt nyckelspelare, som man jobbat hårt på att få hit, visar att ord eller kontrakt inte betyder speciellt mycket.

”Lite grisigt”. Orden är Josefs Ingmans egna i VLT om den här affären. Det är bara att hålla med och det visar att backen ändå har lite sund självkritik.

Frågan är hur nuvarande VIK-ledning och fansen ser på huruvida Ingman är välkommen tillbaka till klubben igen en vacker dag. Jag skulle inte våga satsa mycket pengar på att han är det…

***

Nu är det bara att hålla tummarna att inte Daniel Öhrn, Viktor Hertzberg, Marcus Bergman, Sebastian Benker eller någon annan, lämnar. Det är många dagar kvar i juli för SHL-lagen att utnyttja detta pajasavtal…

***

Men som Zäta säger är det bara att knyta näven och blicka framåt. Sportchefen sa också att det finns många bra transatlanter lediga ännu, där säkert några är vassare än Ingman just nu.

Nedan en sammanställning på de 21 högerfattade backnamn bloggen listat de senaste dagarna. De nio första är AHL/ECHL-backar som letar jobb i Europa, resten har rutin från stora rinkar.

 1. Erik Burgdoerfer – Storväxt lätt NHL-meriterad 30-åring som har okey PPG (poängsnitt) i AHL (0,25).
 2. Chris Casto – 27-åring som snittat 0,23 poäng på 349 AHL-matcher.
 3. Frank Corrado – 76 NHL-matcher och 0,35 PPG i AHL för 26-åringen.
 4. Jesse Graham – 25-åring som gjort bra med poäng i ECHL och AHL (0,41 PPG).
 5. Ben Masella – 26-åringen står under kontrakt med Florida Everblades, en klubb som levererat bra till Europa förut.
 6. Bobby Sanguetti – Draftades före Bulan 2006. Producerat bra i Schweiz tidigare och säkert ”schweindyr” som Leffe Rohlin hade sagt…
 7. Colton Saucerman – Häftigt namn för det första. Småväxt (175 cm) och således kanske lite urtypen av nordamerikansk back som möjligen passar bättre i Europa. Spelat mestadels i ECHL där det blivit bra med poäng och prislappen är nog därmed mer mild…
 8. Jordan Subban – Lillebror till världsartisten P.K. Jordan ska vara en oerhört bra skridskoåkare och vore en häftig värvning för många lag i Europa. Producerat bra i AHL, 0,44 PPG, gjorde exempelvis 16 mål en säsong.
 9. Eric Gryba – Spelade i NHL säsongen som gick. Men mer defensivt lagd och har inte producerat så bra i AHL (0,18 PPG).
 10. Jerome Leduc – Får goda omdömen från Österrike och skulle vara en bra back i Allsvenskan.
 11. Jonathan D’Aversa – Enligt EP har han slutat, men högerskytten finns med på en lista Centralen fått…
 12. Patrick Mullen – 33-åring med SHL- och KHL-meriter. Producerade bra i Wien senast med Kelsey Tessier. Frågan är hur mycket som finns kvar i tanken…
 13. Matt Pelech – Mer defensiv back som letar jobb.
 14. Matt MacKenzie – 27-åring som gjorde 7+11 sin första säsong i relativt starka EBEL.
 15. Martin Stajnoch – Hårdskjutande slovak som haft svenska ögon på sig…
 16. Jimmy Sharrow – Veteran vars produktion sinat lite, men bra siffror i DEL2 senast.
 17. Matt Gilroy – Oerhört snabb back med fina NHL-meriter, kanske inte världens bästa spelsinne av vad undertecknad såg i Rangers. Alldeles för dyr dock…
 18. Brett Fleming – Gjort det okey (0,32 PPG) i Prag i samma liga som De la Rose (0,24 PPG i CZ).
 19. Nicholas Schaus – KHL-meriterad veteran som gjort några starka säsonger.
 20. Brett Carson – SHL- och NHL-meriterad 33-åring, men som inte direkt dominerat på sistone kanske…
 21. Kenney Morrison – Högerskytt som gjorde 7+17 i den suspekta slovakiska ligan. Dock helt okey 0,30 PPG i AHL.

***

Ett riktigt vass högerfattad back, som inte listats av bloggen, men som söker jobb enligt bloggens uppgifter är Ben Youds. Youds har gjort det bra i SHL och vore en storstjärna i HA, men spelade bara 12 matcher i Rögle. Tydligen är det lite höljt i dunkel varför Youds missade så många matcher. Kanske kan den oklarheten dra ner den höga prislappen något.

Högerfattade Charlie Dodero imponerade på undertecknad i Tingsryd med kraftfullt och dynamiskt backspel och ska vara sugen på HA igen, Karlskrona var/är intresserade. Ska dock vara dyr, till den grad att KHK kanske fick lite hicka.

Vill Zäta verkligen ha svenskt är kanske Filip Westerlund intressant, lovande, men bara 20 år. Oskar Drugge, ska ju enligt HockeyNews.se vara klar för AIK, men plötsligt – avdelning silly – gillade Drugge nyligen en tweet av undertecknad:

Antagligen var det en ”ficktryckning” av Drugge, då backen, vad bloggen känner till, aldrig tidigare gillat inlägg härifrån. Silly som sagt med den timingen…

15 svar

 1. Thomas Eldh skriver:

  Skulle vara kul att se Eric Gryba i Sverige.
  Hoppas att han tar med sig grilltången i så fall🍗🍖🍜🍡.

  • Casper Lindström skriver:

   No Gryba, Quincey yes! Om alla lägger 100kr så får vi spets i backsidan (låter lite kryptiskt). Värre är det inte. Såg Quincey tidigare när jag var på NHL hockey. Good!

 2. Karlskrona i mitt hjärta skriver:

  Ingman gjorde det bra periodvis i KHK, men alldeles för ojämn och emellanåt livsfarlig på blå. Han har förvisso stor utvecklingspotential och kan mycket väl bli en riktigt bra back om 2-3 år. Jag tycker inte ni ska gråta över spilld mjölk utan gå vidare. Den svenska marknaden är mättad nen nu sätts AHL och ECHL och i den sistnämnda finns många guldkorn till en bra penning. Spelare som håller hög HA-klass och tom mkt bra SHL-klass.
  Självklart surt för er när man trodde allt va klart, men dagens hockeyspelare är legoknektar vilket bara är att acceptera. Ingman har gått från division 1 till SHL på 2 säsonger. Klart han väljer Brynäs framför er när han dessutom direkt dubblar lönen. Hade vilken vanlig knegare som helst gjort.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack ”KHK i mitt hjärta” för intressant info. Då låter inte Ingman oersättningsbar. Vad har du hört om Charlie Dodera, KHK var väl intresserade där?

 3. Challe skriver:

  Surt när det drabbar ens lag så klart. Jag undrar hur tongångarna är när man står på andra sidan och plockar godbitarna ur tårtan istället?

 4. robert jonsson skriver:

  Går säkert att hitta en poängstark rightback som kan nyttjas i pp. Ingman skicklig med skridskoåkning och spelförståelse men ingen högproducerande back trots allt.
  Förra året i HA 6 mål på 123 skott trots en hel del pp spel. Detta gör en målprocent på 4,88.

  • Bozo skriver:

   Ja skulle vara skoj med back med rejält skott som ofta träffar mål. Målisar på HA-nivå släpper mycket returer vilket blir mumma för Tessier. Med Tessier i laget så borde just backskott prioriteras före första pass som nog var det man kikade på innan.

 5. Kjell jansson skriver:

  Sikta framåt Zäta och försök få tag på en back som fyller den plats som Herr Ingman skulle haft ! Inte ett lätt uppdrag men inte omöjligt , det är dags för för en insamling av pengar från oss supportrar / samarbetspartner för att hjälpa till, då detta uppdrag kräver en rejäl säck med pengar. Herr Ingmans sorti från VIK visar att SHL klubbarna gör som dom vill .

 6. Peter skriver:

  Hur är det med Oskar Drugge? Han har väl inget kontrakt ännu? Kan det vara något?

  • Mikael Norén skriver:

   Drugge är klar för AIK hörde jag nyss.

  • Casper Lindström skriver:

   Jag tror Filip är ett bra namn vad jag sett. Alternativet är att alla initierade går in och sponsrar till ett av de tunga utomlandsnamn som faktiskt finns men det gäller ju som alla vet lagkänslan och den hade ju definitivt inte Ingman (hoppas på bänken). Filip har potential.

   • Bozo skriver:

    Släpp Sverige. Det har gått inflation i offensiva svenska backar.

 7. Bozo skriver:

  Brinner i skallen hos Z för första gången jag har sett i media. Jag tror Z var snabbare att slänga ut hans grejer än han var att bära in dom. Lagt ner mycket tid och energi som sagt. Hoppas vi spelar ner Brynäs, karma. För detta har varit en överenskommen reservplan sedan i våras (innan han skrev på för VIK) mellan Brynäs och Ingmans agent.

 8. Bozo skriver:

  Skit i svensk nu. Svenskar vill ha trygghet och de som är något att ha har redan skaffat tak över huvud. Ta in en ”block-rocking-beat” transatlant, de har mer is i magen och är vana att komma in sent. Helst en amerikan för två kanadicker blir en koloni.

 9. Gurkan 63 skriver:

  Sitt lugnt i båten Zäta. Ser helst svenska killar i laget . Dagens jävla avtal måste ändras omgående. Ingaman var inget första val för Brynäs. Jag ser det mera som en nödlösning.