Några nycklar inför match 2 i Kristianstad: Högre intensitet och mer slutspelskaraktär i Skåne?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Några nyckelfrågor inför kvällens match 2 i Kristianstad:

  • Kommer KIK kunna höja tempot och intensiteten? Match 1 kändes inte riktigt som en slutspelsmatch. Extra märkligt med tanke på att det är Mats Lusths gäng.
  • Kommer domaren släppa lika mycket som i Västerås? Redan från nedsläpp släppte Daniel Eriksson allt och kunde sedan inte börja ta, men letade till slut ändå upp två power play till KIK och ett till VIK, för smärre förseelser.
  • Jag vet att det blir tjatigt, men när kommer tredje- och fjärdekedjan i VIK, och vissa andra, spräcka sina poängnollor? Börjar de producera ser det än bättre ut för Gulsvart.
  • Kan VIK undvika att spendera så mycket tid i egen zon som senast? På hemmaplan lär publiken kunna skrika till KIK några extra power play vilket blir lättare såklart om VIK är mycket i egen zon. De flesta lag får ju en liten hemmaplansfördel av domaren.
  • En nyckel blir således att VIK vågar och orkar fylla på framåt då KIK verkar mänskliga i egen zon, som Fredrik Johansson visade då han vann två man-man-dueller som gav båda målen senast mot Fredrik Lindblom och Viktor Wahldén.

1 svar

  1. robert jonsson skriver:

    Vik gjorde en toppmatch senast. Daniel Eriksson hockeyettans bäste domare (enligt mitt sätt att se det) lade också matchen på en hög toleransnivå med två utvisningar var för VIK o KIK och lät lagen göra upp med fullt manskap på isen.
    Det var annat det än när Springare o McCarty dömer. Då är det ständiga pp o bp som avgör fighterna.