Några snabba puckar efter Vita Hästen och inför Tingsryd & scout om Jacob Micflikier som är ny i Växjö

AIK kommer gå från botten till toppen/mitten. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK ligger efter segern senast mot Vita Hästen tryggt på en femteplats. Det är hela tio poäng ner till just Hästen efter trepoängaren i Norrköping senast. Hade Hästen vunnit hade det bara varit fyra poäng ner och ett helt annat läge.

Det är trots allt ”bara” sex poäng upp till Timrå och ytterligare extrapoäng i playoffserien (och åtta poäng upp till Karlskoga). Så chansen finns fortfarande att ta kliv.

Men det viktigaste just nu är nästan den interna konkurrensen inom laget. Kampen om förstespaden kommer bli het mellan Jesper Myrenberg och en pånyttfödd Emil Kruse.

På backsidan gäller det att de utanför topp-3-backarna Leduc, Jansson och Younan visar Patrik Zetterberg att han inte behöver värva in en topp-4-back. Framåt är konkurrensen spetsad efter David Rundqvists inträde. Det ska bli riktigt spännande att se laget ikväll med den nye toppcentern som debuterar.

Tingsryd är ganska formsvaga med bara en trepoängare de senaste nio. VIK har revansch att utkräva efter att Gustav ”Gretzky” Olhaver på egen hand vände 4-2 till seger 4-5 till Tingsryd sent senast i ABB Arena.

***

Växjö har värvat veteranen Jacob Micflikier, 35. Den forwarden var för övrigt Niklas Johansson enligt egen utsago nära att värva till VIK en gång i tiden.

– Är tveksam till Micflikier nu vid den här åldern, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Jag har gillat honom, ja, men det har blivit minskad avkastning för honom på sistone.

– Kollade upp honom förra året. Resultatet var att han alltid har vunnit en hel del puckar i forecheck, men eftersom hans fotarbete har försämrats, kan han inte göra det lika effektivt längre. Har fortfarande goda händer på små ytor, men han kanske passar bättre i en långsammare liga nu.