Några tankar om säsongen hittills – negativt kval en reell risk – injektion sökes!

 

Lite dagen efter. 0-2 mot bottenkollegan Vita Hästen sved. Många väldigt besvikna VIK-fans.

24 matcher (plus en öken till försäsong) och offensiven vägrar lossna. 49 mål på 24 matcher är alldeles för klent framåt. Bakåt är det ändå ok då man släpper in mål ungefär som ett playofflag.

Att det verkligen k-a-n bli negativt kval är nu en bister insikt vi måste försöka smälta och förbereda oss på. Detta samtidigt som precis allt måste göras för att försöka undvika ett kval mot Sundsvall, Troja, Asplöven & Piteå.

Det vore verkligen inte roligt att hamna i ett negativt kval till våren. De bästa spelarna kommer ha klart med nya klubbar och det kommer nog vara svårt att få fullt fokus.

En svår balansgång för VIK-ledningen. De vill såklart inte måla något på väggen men samtidigt måste man ganska snart börja scouta Trojas power play.

Det svårt att se vad som talar för att laget ska lyfta i tabellen. Det finns ju liksom inga räddningsplankor att hoppas på.

De gulsvarta spelare som har haft svårt att producera nu efter nästan halva serien lär knappast få det lättare när det börjar tighta upp sig mot våren som det alltid gör.

Dessutom har Henrik Lundbergs fina spel i kassen maskerat en del brister och man ligger alltså där man ligger trots en målvakt som ligger i topp i målvaktsligan. Marcus Dahlbom har också gjort det bättre än förväntat i sina inhopp.

Det känns lite som man kört fast. Ljus i mörkret finns dock då de yngre spelarna sannolikt kommer bli lite bättre, men det är såklart inte säkert det heller. Backsidan lär också bli bättre om den får vara mer skadefri andra halvan.

Men någonstans hamnar man åter i den simpla slutsatsen att det behövs någon form av injektion. Som när Vaic & Jabrocky kom in sent och tog VIK till playoff en säsong. Eller som när Peter Öberg & Greg Jacina (Ola Svanberg hade faktiskt +11 sina sju första matcher då också) kom in och tände laget en annan vår.

För att avsluta positivt är detta lag ändå fyllt av kompetenta komplementsspelare (det har vi sett av dem förr) som i rätt omgivning kan göra bra saker och producera. Därför borde det kunna bli bra utväxling på några spetsiga nyförvärv som kan lyfta omgivningen.

Också därför får vi hoppas VIK-ledningen och andra gör allt för att förstärka laget för att undvika kvalet, där faktiskt det känns som klubbens existens, som vi känner den, skulle hänga på en mycket skör tråd.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"805473526220201984";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-04 18:07:08";}}";

1 Kommentar

  1. Marko

    Intressant att Vaic o Jabrocky nämns då det säkerligen är en del som haft de i tankarna gällande vitamininjektioner när VIK gjorde de lyckade värvningarna för många år sedan. Nu börjar tiden vara inne att hitta “nya” lirare som ger VIK den nödvändiga skjutsen uppåt. Vi vet ju inte vad som sker i kulisserna och man skyltar väl inte alltför mycket innan något är klart. #ByggaVIK pengarna räcker redan till en bra gubbe men det måste nog till ytterligare en och då måste klubben lösa det finansiella.
    Kul förresten att Bostjärnan gick in med 15 papp också, det hjälper en del.

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto