Några timmar kvar till nedsläpp i Örnsköldsvik: ”Då har man inte en chans i den här serien”

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

I eftermiddag får VIK den första norrländska smakbiten denna säsong. Örnsköldsvik HF tar emot och kan väl sägas vara Modos farmarlag.

ÖHF har förlorat alla matcher hittills, men det har varit jämnt. Man har förlorat mot Piteå (2-3, 1-3), Mariestad (5-6 borta) och Skövde (3-4 borta). ÖHF har alltså mött mestadels topplag hittills.

– De fyra inledande matcherna har vi presterat i, säger tränaren Henrik Gradin till lagets hemsida. Men i onsdags (1-5 hemma mot Borlänge) var det riktigt dåligt.

– Jag skulle vilja säga att vi kom upp i 60-70 procent av det vi visat tidigare och då har man inte en chans i den här serien, fortsätter Gradin, som även menar att laget måste komma tillbaka till ett tight försvarsspel.

Laget har en del SHL-rutin (drygt 200 matcher) plus 700 allsvenska matcher. Johan Nilsson är kanske bekant från sina säsonger i Karlskoga där han faktiskt låg runt 20-30 poäng per säsong.

I VIK saknas Robin Nilsson men tur är då att Anton Brandhammar är varm i kläderna och därmed får chansen igen. Tidigare gjorde Brandhammar ett galant inhopp då Kenny Källström var skadad.

På söndagen väntar sedan Piteå HC. Tror det kan vara bra att få möta ÖHF först och få ”uppvärmning” inför den förväntade holmgången mot topplaget PHC…

1 svar

  1. Vimmerbyarn skriver:

    Blir nog ingen resa till Visby denna säsong för Västerås. Möjligen i playoff, men lär knappast vara aktuellt för Västerås i en eventuell kvalserie. Visby lär knappast gå dit nämligen. Detta kanske man får käka upp, men baserat på insatsen i Vimmerby igår kväll, lär Visby knappast ta sig förbi playoff. De var klart sämre än jag trodde. Visby hade PP i fyra minuter i andra perioden, men under dessa 4 minuter var det närmare mål för Vimmerby…Och 1-6 i baken.