Zäta från bussen mot Piteå efter segern i Örnsköldsvik: ”Såg ut som en juniormatch ibland och vi måste upp i nivå mot Piteå”

Backup Daniel Wahlberg tar nya tag i Skåne. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK vann borta mot Örnsköldsvik HF med 3-0 under lördagen. Målskyttar var backarna Morgan Hassel och Jimmie Jansson. Fredrik Johansson satte sista pucken med ett slagskott i tom kasse.

Daniel Wahlberg gjorde en storstilad debut i AllEttan och räddade alla 29 skott. I tredje perioden skapade ÖHF en del riktigt vassa lägen i power play och Wahlberg räddades av insidan stolpen en gång. Wahlberg var lugn och släppte knappt några returer när ÖHF stormade kassen.

Jesper Cederberg hade ett monsterbyte i box play i sista perioden med blockade skott och fina brytningar med klubban.

– Jag tycker vi gjorde en mindre bra insats och spelade en fladdrig hockey som passade Ö-vik bättre än oss, säger sportchef/assisterande coach Patrik Zetterberg till bloggen.

Hassel klev åter fram. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Det såg ut som en juniormatch långa stunder, men det var såklart starkt att vinna och inte släppa in något mål. Jag tycker (Daniel) Wahlberg gjorde en riktigt bra match i kassen samt att (Morgan) Hassel var en jätte i försvaret.

– Men tills imorgon söndag (toppfighten mot Piteå) måste vi upp på den nivå vi vet vi kan spela på. Detta med bättre värderingar och större fokus över hela banan. Vårt power play måste också upp flera snäpp vilket jag är helt övertygad om att så kommer ske.

Spontant utbrister även Zäta om VIK Support som verkligen hördes genom rutan i websändningen:

– Måste även tacka våra underbara supporters som följer och stöttar oss under denna Norrlandsturné. De är ovärderliga!

Hur ser upplägget ut nu inför morgondagens tidiga seriefinal borta mot Piteå, som ligger 33 mil ytterligare norrut?

– Vi sitter på bussen nu på väg till Piteå och ska vara framme vid hotellet runt kl 22.00. Imorgon blir det frukost runt klockan 09.00. Sedan en promenad runt klockan 10.00 och lunch kl 11:30. Matchgenomgången tar vi 13:30 och sedan avresa till arenan för att bärga tre poäng.

Hur mycket tar sådana bussresor på själva prestationen väl på isen mentalt och fysiskt?

– Självklart är det inte optimalt. Men det är lika för alla lag och nu får vi sova på hotell innan matcherna, så jag tycker inte det ska spela någon roll för oss denna helg. Detta är stor skillnad mot att åka buss sex timmar för att sedan spela match direkt. Då kan det så klart påverka en hel del.

***

Puckligan mot Örnsköldsvik:

5. Daniel Wahlberg

4. Morgan Hassel

3. Alex Lindelöf

2. Fredrik Johansson

1. Jesper Cederberg

***

Reflektion: Lika trevlig och tillmötesgående som Patrik Zetterberg är, lika hårda krav verkar han ha på sitt lag och sina spelare. En på pappret bra och kanske motsägelsefull mix. Detta har jag tänkt på flera gånger när man varit i kontakt med sportchefen och andretränaren…

3 svar

  1. johann skriver:

    Håller med Kalle! Riktigt skämmigt att höra alla glåpord i bakgrunden. Någon skrek bl a horunge gång på gång. Är helt säker på att de spelare o ledare som hörde, tyckte att det var pinsamt. Vid sådana tillfällen kan man bli mer av en belastning för VIK.

  2. Kalle skriver:

    Otrevligt att höra dessa så kallade supportrar skrika svordomar hela matchen För låg nivå för vanligt folk.Förstår inte att man inte vet hur man uppför sig på en rink.

  3. robert jonsson skriver:

    Det defensiva spelet är klockrent men nu måste målproduktionen upp för forwards. Offensivt skapas lägen men avsluten är på tok för tama. Återigen är det backar som hänger målen..