Zäta inför tidiga seriefinalen mot Piteå: ”De har några skickliga spelare men vi kör vårt eget race som varit vinstgivande så här långt”

Zäta. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På söndagseftermiddagen smäller det i Piteå. VIK gästar topplaget som igår vann mot Lindlöven med 4-2, där dock Lindesbergslaget enligt rapporter matchade hemmalaget bra och pressade hårt för en kvittering i tredje.

– Försvarsspelet är nyckeln till det mesta, säger Patrik Zetterberg till bloggen om nycklar inför den tidiga seriefinalen mot Piteå.

– Vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset och sen ska vi spela vårt spel och vårda pucken. Gör vi det så kommer vi ha stora chanser att vinna. De har några skickliga spelare men det är inget vi kommer lägga ner nått extra fokus på. Vi kör vårt race vilket har varit vinstgivande så här långt.

– Piteå har som jag ser det en riktigt bra förstafemma och en helt okey andrakedja samt ett bra PP. Det blir viktigt att få ner farten på dem utan att dra på oss utvisningar. Det kommer bli en kul match och såklart en extra krydda att det är en tidig seriefinal, menar Zäta.

***

Piteås förstakedja består av Magnus Isaksson som gjort 200 allsvenska matcher (69 poäng) och 154 SHL-matcher (5+13) för Luleå och har redan gjort närmare 50 poäng (!) denna säsong.

Högerfattade Joakim Högberg gjorde så sent som ifjol fina 7+13 i Björklöven har redan öst in 22 mål denna säsong. Dessa två herrar, plus tredjelänken Marcus Sandström, blir troligen något att bita i för VIK.

På backsidan återfinns Olov Lundqvist som gjort 76 poäng i Allsvenskan på 269 matcher för Södertälje, Asplöven, Mora och Borås. Annars har VIK klart mer rutin från högre ligor.

1 Response

  1. mikko skriver:

    schysch…Z Du snackar för mkt…nu händer det..