VIK åkte på en riktig stjärnsmäll mot snabbare och skickligare Piteå

7 Responses

 1. robert jonsson skriver:

  Sedan lär vi ju också ta i beaktande att spelarbudgeten är betydligt lägre i år om man jämför med spelarbudgeten man hade att disponera under spelet i HA. Trots det åkte man ur.
  Tror dock att detta laget kan ta sig långt. Sedan om det räcker till en kvalserie får framtiden utvisa.
  Zäta har nog värvat efter bästa förmåga med hänsyn till det ekonomiska läge han haft att utgå från.

  • Bozo skriver:

   Ja bättre kunde han inte ha gjort. Min bedömning är just nu är att laget har 75% att spela kvalserien och det är inte fy skam. Dock har man nog bara 15% chans att spela HA nästa år. Så det blir mycket viktigt vad Zäta kan värva in nu. Hade han haft 1 mille hade han kunnat göra mycket, som det är nu får vi hoppas på Fru Fortuna. Tror dock det är viktigt att laget spelar bra framöver för att locka hungriga spelare som vill uppåt i seriesystemet, annars blir det bara spelare som vill tjäna snabba stålar.

 2. Patrick skriver:

  Alltså vik har ett jämn bra lag, bra nog att slå lagen i ettan klart, tyvärr är lagen i den serien ingen värdemätare de är dem för dåliga för. Tycker att all media har höjt vik till skyarna utan att vara kritiska. Sanningen är att denna vik upplaga är en av dem sämsta på många år, att påstå att detta lag är bättre än förra årets tycker jag är helt fel. Detta lag saknar, fart, tuffhet, riktigt vassa forwards, och en riktigt bra back. Tränarna har för stor tilltro till kollektivet, de behövs spelare som vågar sticka ut som är lite ego, lite mer jävlaranama, kanske lite fight på träningen, känns som de är för mycket bomull ska vara tryggt. En jämn bra trupp som saknar spets kommer aldrig gå upp till allsvenskan. Vem ska kliva fram driva på laget, ja De vet vi att Freddan kommer inte göra de. Nu ser vi på allvar hur bra/ dåligt Z har värvat, tidigare omdömen om de har varit helt förkastliga med tanke på motstånd. 1-3 spelar med allsvensk nivå måste in. De är min förhoppning.

  • Bozo skriver:

   Tyvärr verkar inte sådana spelare med ledaregenskaper finnas på marknaden. När inte ens Conny ville gå till oss, säger en del. Tyvärr har inte Fredrik Johansson det där fighting face:t som behövs för att klara ett kval, vilket redan är bevisat. Visst kaptenen kan vara lugn och pålitlig, men helt rätt som du skriver så behövs en krigare som kan spela och har erfarenhet, sedan spelar det nog ingen roll om det är i roll i kedja eller tvåvägsback. Här kanske man endå behöver kika på att få in en hungrig transatlant.

 3. robert jonsson skriver:

  Tror vi lär var lite mer realister. Kollar man på laget så innehåller det spelare som spelat i division 1 och flera av dessa har heller aldrig spelat en Alletta utan endast fortsättningsserie, vår. Några spelare har föregående år spelat i Allsvenskan utan att få så mycket speltid samt några spelare kommer från j 20 spel.
  Allettan är en tuff serie med flera spelare som håller allsvensk klass och med det spelarmaterial som finns så tycker jag man gjort det fullt godkänt hitills.

 4. Robin skriver:

  Det är många dock och ofta suspekt. I övrigt en förståelig text.

 5. RN skriver:

  Matchen mellan Skövde och PHC var fullständigt sanslös. Så som spelet såg ut i den matchen vinner Piteå i nio fall av tio.