Tankar efter Piteå & scout om Karlskronas nya Akim Aliu

Pontus Holmberg fick stort beröm i nationell TV efter sin insats i Växjö men har poängtorka i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

4 svar

 1. Bozo skriver:

  Klart budget är viktigt för att bygga ett slagkraftigt lag. VIK har inte en budget som gör en avgörande skillnad mot de andra toppkonkurrenterna i Ettan, men samtidigt har man nackdelen att man ska bygga mer eller mindre ett nytt lag. Vi får se i kvalserien vad man fått ihop.

 2. Gurkan 63 skriver:

  Att gå upp redan i år är väll allas dröm ..Jag ser det inte som ett misslyckade om vik inte tar steget i år , . Det kan vara lärorikt att vara en säsong till i ettan för att se och lära vad som behöver snäppas upp inför nästa säsong som exempel spelare och orginasition . Ett lag för allsvenskan tror jag inte vik har idag och kanske bättre att gå upp och vara mera rustad för det klivet. Har för mig att förbundet har flaggat för förändringar för SHL -lagen inte ska kunna dumpa ner fler än tre spelare per säsong till allsvenska lag och det är helt rätt . SHL-lagen får börja ta ett störd annsvar för sinna köp av spelare precis som en ceriös arbetsgivare . Jag tycker vik är inne på rätt linje när dom säger hur dom vill driva föreningen åt för håll. Allsvenska lagen måste stå upp och säga nej till lån av SHL spelare den erfarenheten jag har fått av alla år man sett hockeyn så är det inte större nytta att låna in spelare som bästa dag drar igen , i denna fråga måste allsvenskan välja sida .

 3. robert jonsson skriver:

  Alla hoppas väl att Vik skall ta sig upp i HA så snabbt som möjligt. Att man har en begränsad budget spelar dock naturligtvis en stor roll.
  Budgeten i HA var betydligt större än den är nu i Ettan.
  Ser dock att flera Allettan lag lånar in spelare från HA samt även har en del SHL knutna spelare lånats in av några lag. Det är sannolikt en möjlighet som borde kunna utnyttjas om dessa kontakter finns. Borde kunna bli billigare.

 4. Patrick skriver:

  Ärligt talat, vill ska väl gå upp till HA. Då håller inte era bortförklaringar om budget mm, den var för övrigt begränsad förra året också och ser man till vilken respektive serie dem spelar i så är nog budgeten i år jämförbar med förra året med tanke på motstånd och deras budget, sura, Grums osv. Jag har inget annat krav än att dem ska tillbaka till HA., för min skull för fansens skull men framfört allt för klubbens skull annars är de stort risk att att de dröjer många år innan vi går upp till HA igen och då är risken stor att fans och sponsorer försvinner, och att Vik långsamt dör ut i intet. De är vad jag tror.