Borlänges sportchef om Venuto: ”Individuell trollkostnär men vi tar från Leksand istället”

Under fredagen avslöjade VLT:s Kevin Johansson att VIK värvar Borlänges poängstarke forward Lucas Venuto som gjort 12+21 på 27 matcher i Ettan Västra och AllEttan.

Venuto har även producerat bra mot tuffare motstånd i AllEttan i starka Borlänge med 3+5 på sex matcher. Tidigare har Venuto spelat i Mörrum och Kristianstad i Ettan och gjort 27+44 för 71 poäng på 75 matcher.

– Lucas är en avslutare med ett bra direktskott, säger Zäta till VLT. Han kan ta en viktig roll i ett PP och har alla möjligheter att bli en publikfavorit eftersom han är en spelare som vill vara där det händer.

***

Bloggen ringde upp Borlänges sportchef Mats ”Horndal” Johansson i ärendet.

– Lucas är en otroligt skicklig spelare individuellt i händer och fötter, en trollkonstnär, säger Mats till bloggen. Duktig med klubban. En djävulskt bra skridskoåkare som kan skapa sig själv yta och avlossa sitt fina skott, jag skriver under på vad Zäta sa i VLT. Han kan skjuta direktskott med sin högerfattning och har gjort en del mål på det sättet.

Är det en framspelare eller mer av en skytt?

– Svårt att sätta Lucas i ett fack. Kunde använda sitt skott mer. Vi har haft lite svårt att få in Lucas i laget och vi har inte hittat några stadiga kedjekamrater, men det kanske man kan göra i Västerås. Jag ser Lucas som en ytter i första hand men han sa att han spelat center i Nordamerika. Men i Ettan skulle jag inte använda honom som center.

Varför lämnar han Borlänge?

– Vi valde att bryta kontraktet efter matchen mot Örnsköldsvik senast, kontraktet gick alltså inte ut automatiskt och jag visste ingenting om Västerås intresse. Vi hade ett möte igår förmiddag med Lucas.

– Det är en mycket skicklig spelare och trevlig person men vi har en helhetsbild där även taktik och hårt jobb ingår. Tränarna och vi tycker inte Lucas riktigt kommit in vår taktik och presspel på hela säsongen. Det var kanske lite raka ben i hemjobbet ibland.

– Jättetrevlig person och jag kramade om honom nyss och frågade om han behövde skjuts till tågstationen, fortsätter Mats. Det är inga hard-feelings och jag tror ledartyperna VIK har i Fredrik Johansson, Kenny Källström och Morgan Hassel kan få in honom bättre i spelet och omklädningsrummet än vad vi lyckades med.

– Sen är ju ofta nordamerikaner mer av individualister och ser på hockeyn mer som ett jobb, men det kommer ju även mer och mer i Sverige, säger Mats.

– Vi kommer låna in Isac Skedung från Leksand istället, avslöjar Mats avslutningsvis.

4 svar

 1. Vikks skriver:

  tittade på honom på uppvärmningen mot Vik, han är helt magisk med klubban och gör konster med pucken mon knappt tror det går att göra.

 2. Micke skriver:

  Härligt Z! Precis vad vi behöver. Gillade honom första gången jag såg honom. Vi behöver få in spelare med fart och energi samt bra avslutare om vi ska kunna slåss om en plats i HA. Skulle inte transatlanter vara bra? Vilka har varit VIKs bästa spelare senaste åren förutom Urbas? Little, Angel, Johner, Williams, Sorkin,Romano, Fornataro, Mc Evans mf… en stolpträff från SHL mot Karlskrona….

 3. Claes skriver:

  Normalt sett håller jag med vad gäller sena värvningar och transatlanter specifikt. Dock kan man inte skoja bort hans statistik! Detta är inget oprövat kort som det oftast har varit i VIK tidigare år. Tror det blir riktigt bra ??

 4. Gurkan 63 skriver:

  Personligen har jag svårt med värvningar på denna tid på säsongen och Transatlanter brukar inte vara någon temperaturhöjdare , och han har svårt att ta någon plats i gänget i Borlänge så vad talar för att det ska bli bättre i vik ? Men jag kan ha fel och bara hoppas på det bästa.