NHL-draften rullar igång och när får vi se nästa VIK:are draftad?

            Det svider att ha en leksing på bild här, men Filip Forsberg rankas högst av alla som lirar i Europa inför NHL-draften.

NHL-draften ska precis börja mitt i det svenska midsommarfirandet. Det verkar inte som någon VIK:are är aktuell att bli draftad denna gång. Man kan ju undra vem som ska bli nästa Berglund, Backlund eller William Karlsson? Vi har ju blivit bortskämda med supertalanger.

Eller kanske är det dags för någon överraskning i stil med när Marcus Jonasén blev draftad redan i tredje rundan som 81 totalt av NY Rangers 2002? Man vet aldrig… Då hade Jonasén endast gjort tre poäng på 16 matcher i VIK i ettan.

Noterbart är att Joel Mustonen är rankad som nummer 50 av alla som spelar i Europa och kommer kanske bli draftad. Det är märkligt med tanke på hur blek Mustonen var i VIK. Leksands Filip Forsberg rankas faktiskt första av alla som spelar i Europa.

Nail Yakupov är den överlägsne favoriten att gå först i draften. Ofta brukar draften kryddas med en massa bytesaffärer och kan på så vis sätta fart på spelarmarknaden i Nordamerika. Vilket i sin tur kan göra att någon AHL-center beslutar sig för att prova lyckan i Europa.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:69:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/filip_forsberg.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto