Det börjar röra på sig på transfermarknaden

Ni som följer eliteprospects.com har säkerligen märkt att aktiviteten på transfermarknaden har ökat.

Centern Colin Long som VIK uppges ha nobbat, fick ett kontrakt i den rika tyska DEL-ligan med Düsseldorf. Förmodligen var det Longs hjärnskakningshistorik som skrämde flera lag.

Jacob Micflikier som Niklas Johansson var nära förra sommaren har skrivit på för ett schweiziskt lag, Biel. Intressante centern Justin DiBenedetto skrev på för Salzburg i Österrike.

Lösa rykten gör gällande att VIK ska vara nära någon landslagsmeriterad center från ”Europa”. Av de kontraktslösa spelarna från VM är det inte så många centrar kvar.

Om det är en fransk kamrat till Alexandre Rouleau man letar efter vore Stephane Da Costa en (orealistisk) drömvärvning, dock är brorsan Teddy också ledig, dock med betydligt sämre meriter.

Centern Vince Rocco har gjort bra med poäng i Italien och är säkert tämligen billig, men kräver ju att man scoutat väldigt ordentligt då det rör sig om en okänd spelare.

Två rutinerade Morten finns ju också lediga. Morten Ask som gjorde succé för Norge i VM och Morten Green fick gå från MIF. Troligen blir det många sköna slantar i Tyskland för dessa två.

Troligen tillåter inte VIK:s ekonomi att man tar in någon speciellt meriterad spelare. Det behöver ju inte vara något negativt. Det funkar ofta dåligt med spelare som tänkt att varva ner i allsvenskan…

***

Träffade för övrigt Viktor Mårtensson ute på stan tidigare. Viktor kom själv fram och hälsade, då Big Vic ”tyckte att han kände igen mig”. Här talar vi om bra supporterkontakt! Det är värt mycket för lagets identitet.

2 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    rob: Tack! Ska se till att länka till spelarna bättre framöver 🙂

  2. rob skriver:

    Toppenartikel! Vore än bättre om du kunde länka till spelarnas eliteprospectprofil, så man hänger med och kan kolla statsen! Inta alla som har sådan stenkoll som skribenten. 🙂