NHL-scout om Chris Langkow: “Undrar verkligen om hans fötter hänger med i HA men kan hota i power play med både skott och passningar”

VIK har värvat högerfattade centern Chris Langkow, 27 år. Kanadensaren har gjort 10+18 för 28 poäng på 41 matcher i usla bottenlaget Ljubljana i den respektabla österrikiska ligan EBEL.

Tidigare har Langkow spelat i både AHL och ECHL, vilka är andra- och tredjeligan efter NHL. Poängsnittet i AHL skrämmer inte, men det finns ju många spelare som passar bättre i Europa.

Bloggen fick följande utlåtande från en NHL-scout som sett Langkow i bland annat Ljubljana:

– Undrar verkligen över om hans fötter hänger med i HA, de är tunga. Men stark i kroppen, jobbar hårt, bra skott och bra passningsspelare. Okey tvåvägscenter. Men fötterna är som sagt ganska tunga. Har spelat ytter men det var länge sedan. Bara okey som tekare.

Kan det vara en spelare att sätta framför kassen att styra in puckar/returer?

– Nej, han är inte den typen av spelare, utan spelar “vänster halvsarg” (typ längs vänsterkanten, reds. anm.) i power play. Där kan han hota med sin högerfattning, både med avslut och passningar, har ett hårt skott med bra precision.

Du sa att fötterna är ganska tunga, hur är det med balans och förmåga att täcka pucken?

– Han är bra med pucken och det är inget fel på balansen, har “bra hållning”. Han är bara inte så snabb i vändningarna ibland och har inte så hög toppfart. Men han är ok när han kommer igång.

– Bra arbetsmoral, defensivt är han på plats, men hans markeringsspel/täcka ytor kunde vara bättre. Bra passningsspelare och har ett hårt och välriktat skott. Vet inte hur mycket han kan vända Västerås säsong men han bör vara en användbar spelare om du inte sliter ut honom och spelar honom för mycket.

– Langkow borde ha lämnat bottenlaget Ljubljana långt tidigare. De hade problem med löneutbetalningar där bland annat.

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:442:"a:1:{i:0;a:13:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"822380598312341504";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-20 09:49:48";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";}}";

5 Kommentarer

 1. Pingback: Berg bröt drygt två års måltorka med matchvinnande målet mot blekt Almtuna » VikFanCentral.se

 2. Pelle

  NHL-scouter har nog väldigt höga krav på fart. Av det korta klipp jag såg från träningen så såg han rapp ut, åtminstone på korta sträckor. Något annat fick man inte se. Är ju förstås en helt annan sak att jobba hem över hela planen.
  Bra att han har ett hårt skott med bra precision. Är ju verkligen en bristvara i VIK.

 3. Fredrik

  Låter bra, men gillar verkligen inte varningar om halvtaskig skridskoåkning i Sverige…

 4. Vik75

  Kan ju inte vara sämre än dom vi har…..
  Hur blir det på backsidan då?? Nöjer dom sig med killen från Arboga eller??

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto