NHL-scout om Timrås nya Thomas Hundertpfund: “En stark spelare med grym arbetsmoral”

Allsvenskan är fylld av nya intressanta importer och det är väldigt svårt att tippa vilka som kommer bli stjärnor eller tongivande här. En av dessa är Timrås österrikare Thomas Hundertpfund, som bland annat Bosse Wallin uppmärksammade under VM på VIK.se bland annat för det speciella namnet.

Därför är det trevligt att undertecknad sprungit på intressant folk som kan berätta mer om några av dessa nya allsvenskar. Centralen fick byta några ord med en NHL-scout och några andra om Hundertpfund (och några andra lirare, kommer framöver):

– Thomas är en mycket bra kille som tagit sig upp från junioravdelningen till A-laget och landslaget. Kan spela (och har gjort så) på alla positioner – D, W, C. Är bäst som ytterforward jag skulle säga. Han har mycket bra arbetsmoral, berättar scouten som hade kontakt med Timrås ledning gällande scoutingen.

– Dessutom är Hundertpfund en stark spelare som skyddar pucken bra och skapar utrymme för andra. Inte en “speedster” och skulle kunna vara en smula mer mobil, men stark på sina skridskor och tuff att separera från pucken. Värdefull lagspelare.

– Hundertpfund kommer inte bli en storstjärna och det kommer att ta ett tag för honom att vänja sig med ligan. Men med tålamod bör han bli en mycket bra spelare, menar Centralens kontakt.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"360417605556768769";s:5:"pDate";s:19:"2013-07-25 17:13:48";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Kämpa! 💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlinKämpa! 💛🖤🏒

@VIKFanCentral Man ser många likheter i spelet mellan lagen. Box i egen zon 5 mot 5. Vågar inte gå på hårt i egen… https://t.co/CE1Dm7MEVr

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@philipsunell Jo efter en slash va? 😉 som brukligt då man tappat klubban.

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@VIKFanCentral Zetterberg tappade inte klubban.

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Bra analys och tack för att du lyfter Bergman! Jag håller helt med och hoppas att fler som varit kri… https://t.co/gAEubiM43Q

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto