Nick Angell klar som prestigevärvning och standarden är satt hög

088

En kommer och en går… FOTO: Rune Åhlén FOTOBLOGG

Trots att både ryska och tyska lag, enligt MrMadhawk.se, ska ha jagat stjärnbacken Nick Angell blev det VIK för Karlskronas succéman. Angell, som vann assistligan för backar, skrev på för 1+1 på lördagen.

Om man enkelt ska beskriva Angell kan man säga att amerikanen är en snabbare och hetare variant av Thomas Mitell. Väldigt begåvad offensivt alltså.

Talade med en bra Europakontakt som sa: ”Nick är en spelare som jag skulle signat direkt om jag hade haft råd. Väldigt bra i powerplay.”

Sannolikt fick NJ slanta upp ordentligt för att få Allsvenskans kanske bästa back från ifjol. Det är inte svårt att förstå varför då Angell kan vara den närmast kompletta back VIK haft sedan Leif Rohlins dagar.

061

Nick gjorde åtta mål i KHL så sent som 10/11 och blev hyllad tysk mästare våren 2012. FOTO: Rune Åhlén FOTOBLOGG

Viss oro skulle man kunna ha för åldern, då Nick fyller 35 år i oktober. Men för backar behöver inte det vara lika negativt som kanske för en forward som oftast är mer beroende av väldigt kvicka ben.

Det trista är dock att det tidigare som sagt ryktats om att Mitell ska sluta. Nu hade han problem med ljumskar och fart bitvis i kvalet men det hade varit häftigt om VIK kunde ställt upp med ettan och tvåan i backarnas assistliga från 13/14 till 14/15.

***

Hur då laget ut nu? Nedanstående är kontrakterade:

Williams – McGrath – MrX1

MrX2 – Fornataro – MrX3

Bromé – Mastomäki – Mr X4/Oscar Petterson/Lantosi

MrX5– Frycklund – Weiskog/Svedlund

Kommentar: Behövs lekkamrater till Fornataro och någon tung spelskicklig powerforward lik Caputi till förstakedjan. Det skulle inte skada om Fornataro också fick några fysiskt starkare och snabba komplement som kan bana väg för finliret. Troligen behövs också någon riktigt tung fysiskt kille för fjärdekedjan som också kan göra det bra i box play.

Angell – Mr X6

Emmerdahl– Söderkvist

(Mitell) – Larsson/Linnarud

Kommentar: Enligt lösa rykten letar VIK ytterligare någon toppback (AHL? Grillfors?). Det lär behövas om Mitell slutar, för en seriös SHL-satsning.

***

Vi kan alltså skriva av Tomas Hyka som återvänder till Tjeckien. Tråkigt, då han var den snabbaste på mycket länge. Men samtidigt behöver VIK inte ytterligare en finessforward om man ska brottas på allvar med biffiga Malmö igen…

3 svar

 1. fredrik skriver:

  tåbbä – håller med dig, grymt lag det där!

 2. tåbbä skriver:

  Nick Angell – Daniel Grillfors
  Mc Ardle – McGrath – – Williams

  Jonas Emmerdahl – Sam Lofquist
  Pierre-Marc Bouchard – Fornataro – François Bouchard

  Hampus Larsson – Söderkvist
  Johan Alcén – Fredrik Johansson – Dustin Johner

  Mathias Bromé – Christopher Mastomäki – Mikael Frycklund

  Sen har vi Linnarud som extra back och även Weiskog som kan komma in och smälla på om det behövs.

 3. Robbieblind skriver:

  Mastomäki, Lantosi, Svedlund, Weiskog.. Ingen av dessa kommer ha en startplats i VIK nästa år. Man vill ha 3 producerande kedjor och i den 4e kan man ev hitta spelare som Bromé och Frycklund.