Oprövad coach ska ta Västerås till SHL?

Enligt Johan “MrMadhawk” Svensson är det förre AIK-, Almtuna- och Örebrospelaren Martin Filander som ska ta över efter Jocke Fagervall.

Den i augusti 33 år unge coachen var under föregående säsong coach i Örebro J20 och assisterande sportchef i Örebro. (Vi får hoppas att det finns en sund distans till excentriske Fahlander…)

NJ och VIK-ledningen tar alltså en stor chans under den kommande unika säsongen med större SHL-möjligheter än tidigare. Vi får hoppas de chansar med omsorg. Många menar ju att det är lite sista reella chansen att nå SHL.

Fördelen är att man får en coach som troligen är mycket hungrig och förhoppningsvis har fräscha idéer och ögon. Men samtidigt kan man undra hur Filander tar det om det skulle starta dåligt exempelvis.

Fagervall klagade ibland direkt och indirekt på VIK-fansen och påstod bland annat att det buas så fort inte power play fungerar (vilket undertecknad faktiskt inte märkt i någon större utsträckning).

Vi får hoppas Filander kan hantera detta på ett bra sätt trots sin brist på rutin. Dock ska Filander backas upp av rutinerade Hellenberg och kanske Thomas Mitell, som tråkigt nog enligt MrMadhawk.se funderar på att sluta.

NJ sa tidigare att Mitell var hjärnan var bakom Örebros lyft då de startade svagt i Allsvenskan och sedan gick till SHL och att de då kopierade VIK:s försvarsspel. Mitell ger ofta klara och kloka analyser och känns verkligen som en framtida tränare. Mitell har säkert också givit fylliga referenser på Filander.

Det vore dock tråkigt om VIK missar chansen att ha två så spelskickliga backar i Angell och Mitell. Men vi får se vem som eventuellt ersätter Mitell då.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. PatrikH (mpathi)

    Jag sökte information om Martin Filander och såg att han är expert på Lean och arbetat på Scania som är en av de ledande organisationerna i att implementera effektiva processer. Detta får mig att fundera vad Lean skulle kunna innebära för hockey. Om Filander har ett svar på detta kan nästa säsong bli riktigt intressant. För mig handlar Lean om att uppnå maximal värdeeffekt med minsta möjliga insats av resurser och minsta slöseri. Detta kräver transparens (tillgång på information), samordning, självorganisation och ett fokus på flöden och snabba cykeltider. Omsatt på hockey innebär det ett processtänk där snabba omställningar och synkning mellan försvar och anfall är en realitet. Just flödet mellan försvar och anfall var det som inte funkade i VIK denna/förra säsong så om detta kan fixas, vore det bra. Lean innebär också att ta bort alla resurser som inte bidrar till värdeskapande, dvs rent spelförstörande kapacitet som inte också kan bidra till den egna produktionen av mål blir slöseri…Det går säkert att ta ut mer av Lean konceptet, en annan aspekt är överbetalda spelare som också är slöseri enligt lean.

Tweets

Robert B - AvatarrobbieblindRobert B

@VIKFanCentral Vilket jävla lag vi hade!

SvaraRetweetFavorit
Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral @Ornie1939 Exakt, mina hundralappar jag slänger in på ditt konto förväntas ju ge god avkastning! 🙂 T… https://t.co/mtGtUSNAZy

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@binarypapa @Ornie1939 Sen när några ju satt in en slant vågar jag inte sluta i brådrasket, vill inte bli stämd för… https://t.co/BbsaNGjKMA

SvaraRetweetFavorit
Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@Ornie1939 @VIKFanCentral Aha, det är pga den där stadiga inkomsten Micke kände att han kunde "rage-quitta" häromda… https://t.co/46B5lPRdTL

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto