Nick Sorkins backhandskanon det främsta minnet från första Panterntrippen

Nick Sorkin gjorde ett nytt fint backhandsmål mot Pantern, efter det första mot Mora. Amerikanen verkar har flera intressanta anfallsvapen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det blev till slut en defilering i mål borta mot de svarta pantrarna i Malmö på söndagseftermiddagen. VIK vann med hela 5-2 borta mot Pantern efter en sömnig start.

Pantern kom ut hårt och körde ledda av superfyndet från Tingsryd, Pontus Netterberg. TAIF:arnas ångest över det släppet lär öka för varje back som Netterberg dribblar upp på läktaren.

VIK hade mycket svårt att få till något ordnat anfallsspel överhuvudtaget inledningsvis. Ett av de första anfallen var efter 11.34 när Eddie Davidsson åter visade sitt eminenta spelsinne och var nära att hitta Jeremy Williams blad, vilket istället ”tvingade” en panter att styra in trissan. Synd att inte Williams fick det målet.

Det var fortsatt ganska segt och när VIK tyvärr åter började ta en massa slarviga utvisningar kunde Pantern till slut sätta 1-1, inte orättvist genom Emil Sandin efter 32.40.

Allt mer aktive Christopher Fish kostade på sig att bränna ett friläge, samma gäller Andreas Borgman. Brände sitt friläge gjort dock inte Jan Urbas som efter en strålande öppnande passning av Stefan Gråhns satte 1-2 efter 37.01.

Niklas Lihagen visade tendenser till att vakna ur sin lilla dvala och låg tillsammans med smarte Linus Svedlund bakom Fishs påpassliga 1-3, som grötades in efter 38.18. Fish gav inte upp utan gav sig in framför mål.

I sista perioden kom VIK igång bättre spelmässigt. Williams hittade Sorkin med en fin liten flippmacka ur egen zon och den store amerikanen stod för en magisk backhand lite utifrån i taket fram till 1-4. Lovande att Sorkin har den förmågan.

Anton Mylläri slarvade sedan mot fel spelare och Pontus Netterberg rånade Mylläri på pucken och åkte sedan enkelt ifrån den annars så skridskoskicklige VIK-backen fram till 2-4 och lite nerv igen efter 46.06.

I bytet efter gjorde dock Myttynen och Svedlund det bra. Myttynen tog ner pucken och serverade blixtsnabbt Lihagen ren fram till 2-5. Seger.

Sammanfattning

En match som är ganska svår att analysera. Riktigt svagt offensivt spel i 40 minuter, förutom då VIK blixtrade till med individuella prestationer. Dessutom var VIK tillbaka i utvisningstrallen och tog sex tvåor mot Panterns tre.

Pantern har bra forwards där några snabba lirare som Netterberg och Erik Nyström håller hög allsvensk klass. Detta lag har kanske potential att utvecklas till ett nytt Asplöven och bita sig kvar som en liten klubb i Allsvenskan. OM man nu kan dubbla publiken, pinsamma 522 åskådare ikväll.

I sista perioden kunde VIK spela ut lite mer och Pantern var aldrig riktigt nära. Det positiva var att vi fick se fem riktiga klassavslut ikväll, och såklart att VIK vann trots en bara halvdan match.

Det mest positiva var att Niklas Lihagen kom igång lite under matchens lopp och fick producera. Linus Svedlund stod för två smarta assist och Matias Myttynen har i skymundan skrapat ihop 1+5 nu.

Nick Sorkin ser ut att kunna bli en offensiv artist, killen har både storlek och finess plus ett bra skott. Kedjan med Williams, Davidsson och Sorkin hittar varandra ganska bra på isen. Om Sorkin redan efter tre matcher har hunnit med två briljanta backhandsmål kan man undra vad han kan ha hittat på efter 20 matcher?

Skellefteålånet Jacob Andersson har efter en lovande start stagnerat. Andersson kladdar lite med pucken och har just inte riktigt tillräcklig fart och frekvens på benen.

Nu är snart Uotila och Cook tillbaka och då kan Filander förhoppningsvis på allvar börja bygga en backsida som är här för att stanna.

Till sist var det positivt att fjärdelinaspelaren Christopher Fish åter producerade. Fish har nu 2+1 på nio matcher vilket motsvarar 15-20 poäng över 52 matcher.

Det vore ett klart lyft om Fish, som även kostade på sig att bränna ett egenskapat friläge, kan fortsätta bidra till att även fjärdekedjan chippar in med jämna mellanrum. Det har vi inte sett mycket av förut.

Västerås tre stjärnor:

1. Nick Sorkin – Drömmål på backhand räcker, var anonym i övrigt.

2. Christopher Fish – Var frejdig och jobbade stenhårt hela matchen. Plus målskytt tack vare att han fullföljde mot mål, matchvinnarmål.

3. Linus Svedlund – Doldis som låg bakom två mål med smarta saker.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/c1e359dc0c449262cc61c064a5187a18/tumblr_nvkx6fIe4v1rz48fvo7_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Bonzon

  Mja… det kanske jag som är gnällig, men nog hade jag hoppats mer på Myttynen. Han har ju faktiskt spelat både i första linan och första PP.

  Förhoppningsvis blir det bättre nu när Svedlund kan sätta lite fart på kedjan med honom och Lihagen.

  Gällande Williams är vi nu inne på 3:e säsongen letandes efter någon som kan ”sätta upp honom”. Hoppas Eddie lyckas – det är ju som sagt några som försökt innan.

 2. PeeGe

  ”Bonzon – Kanske dags att vila anonyme Myttynen..?”

  Anonyme Myttynen ligger ju trots allt 4:a i interna poängligan…

  Plats 4, Nr 36, Myttynen Matias, CE, Matcher 9, Mål 1, Assists 5, Poäng 6

Tweets

Christoffer - AvatarJanssoninoChristoffer

@VIKFanCentral Tror att Paananens dagar är räknade. Bara en tidsfråga innan han får kicken. Känns som att detta var droppen.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK berör verkligen. Många kloka kommentarer på FB, här och under artikeln, 31 st är kanske rekord. Ändå lite impad… https://t.co/xtOu0Fqa7l

SvaraRetweetFavorit
Anton - AvatarAntoendpAnton

@PeGe_gbg @VIKFanCentral Ja precis, lite min poäng. Han hade verkligen bidragit både med poäng och vinnarskalle

SvaraRetweetFavorit
PeGe - AvatarPeGe_gbgPeGe

@Antoendp @VIKFanCentral Känslan blir inte bättre när man ser att Östman producerar i Leksand…hårt slag på många sätt när han lämnade.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto