Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Niclas Lundgren lämnar Färjestad och kan redan vara klar för annan klubb & kan VIK hitta en ledande left/right-duo som Perron/Liss, Lööke/Dahlén, Arla/Olausson & Fleury/McGrath?

 

Under tisdagen gjorde Färjestad klart att Västeråssonen Niclas Lundgren ej kommer spela där kommande säsong. Men bloggen har hört att Lundgren kan vara nära en annan klubb, så VIK-fansen får nog titta efter andra alternativ på spetsiga defensivbackar.

Denna ev. klubb ska dock ej vara i Allsvenskan, troligen SM-Liiga eller möjligen åter SHL?

***

Angående behovet att VIK gärna vill ha in flera högerskyttar (som Paananen talade om i senaste podden) kan möjligen Albin Eriksson, som också släpptes av Färjestad idag, vara ett alternativ.

20-åringen har dock haft två tyngre säsonger produktionsmässigt i SHL, efter att den store forwarden slog igen med 9+7 på 44 matcher i Skellefteå som 18-åring. Men blir kanske Liiga även för Eriksson?

***

Med vänsterfattade lirarna Anton Svensson (och troligen Alexander Lunsjö) som de som kommer göra mycket på högerkanten borde det vara eftertraktat att få spela med högerfattning på vänsterkanten i VIK 2021-2022.

Förhoppningen är att VIK ska hitta minst en left/right-duo som exempelvis Dahlén/Lööke i Timrå, Perron/Liss i Björklöven, eller varför inte som Olausson/Arlbrandt eller som då Evan McGrath och Damien Fleury hittade varandra så bra med klubborna inåt i banan.

Även Johner/Davidsson hade fin kemi, då de serverade varandra, främst då med Davidsson som assistmakare.

Vilka fler left/right-par har vi haft som gjort det bra i VIK? Senast var väl Östman/Zetterberg 2018/19 som då öste in poäng tillsammans.

Att hitta en sådan duo blir en stor nyckel i kommande bygge. Troligen är redan ”en halva” klar där i form av Anton Svensson, vars ligaledande siffror gällande primära poäng nyligen hyllades även i VLT.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1618917430
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1384466165309845505";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1384466165309845505";s:5:"pDate";s:19:"2021-04-20 11:17:10";}}";

15 Kommentarer

 1. Musse

  För att få istid i ett topplag i HA som har en treårsplan till SHL så krävs det talang utöver det vanliga. Det ploppar upp någon sån ibland men det är inte ofta. Dessa har väl alltid fått en chans att kriga om en plats i A-laget?
  De senaste är väl Bulan, Mickis, Markus Ljungh, William Karlsson, Mattias Bromm’e Mastomäki och Holmberg. (Säkert fler jag glömt)
  Kan inte komma på någon junior som dragit för att inte blivit ”sedd” och lyckats i SHL eller högre upp. Men jag kanske missat något…….?

 2. Arne

  Haha shl 2024 vilket pajas lag ni är ,skrattar varje gång ni värvar nån ’typ den bästa i världen ” håll er till näringskedjan, jävla fifflar klubb

  1. Pelle

   Fifflarklubb? Vad grundar du det på? Du håller säkert på en klubb som fått hundratals miljoner från sin kommun de senaste åren för att överleva, som tex Modo. Och Leksand och Timrå är andra exempel på klubbar som fått stort kommunalt stöd.
   VIK har alltid fått kämpa utan nämnvärd kommunal hjälp. Därav konkursen för 21 år sen och sen ytterligare en gång ekonomiska svårigheter. Man står med en av Sveriges äldsta hallar som ger dåliga inkomstmöjligheter och kommunen tar dessutom bort nästan alla parkeringsplatserna så att situationen förvärras ytterligare.

 3. Alkemisten

  Budgeten för juniorverksamheten behöver skruvas upp, materialet man får som junior i VIK är klart sämre än i andra klubbar. Det måste in mer pengar där för att attrahera juniorer av kvalitet till VIK.
  Får man in bra juniorer som håller klass när dom tillhör J-20 ska 3-5 av dom kontinuerligt ta plats i A-laget. Se bara på Skellefteå. Och dom som är med i truppen SKA spela, att som Kangas spela 3 minuter/match är fel, dom lär sig inte ett skit av sitta på bänken och SE på A-laget, det kan du göra en eller 2 gånger sedan är det slöseri med tid och resurser.
  Så med andra ord ska en A-lagstrupp inte bestå av mer än 20 spelare om man har en fungerande och seriös junior och ungdomsverksamhet

  1. Pelle

   Orättvist att jämföra med SHL-lag. De lagen betalar lön till sina junorer för att locka över dom, plus att de kan locka med eventuellt SHL-spel. Se på Eric Juhlin. Han spelade i Sura, utlånad av Växjö, tillsammans med bl a Hurtig som var på lån från VIK. Detta pga att juniorligan var stängd.

   Om alla VIK:s juniorer skulle stanna juniortiden ut skulle de få mer speltid i A-laget. Nu sticker de som 17-18-åringar. Kangas är bara 17, men fick trots det speltid. Men då håller han landslagsklass också. Edvinsson är rankad tvåa inför draften. Säger lite om nivåskillnaden mellan junior och seniorspel på den här nivån.

   1. Mathias

    Paananen var inne på det i podden som jag varit under säsongen här på bloggens kommentarsfält att precis som du säger juniorerna har alldeles för båttom idag. Man kan inte förvänta sig att få chansen bara för att man är junior, man lär förtjäna den chansen och man lär framförallt klara av den. Alla som lämnar för det grönare gräset slutar som division 1 spelare också vilket betyder att VIK gjorde rätt i att inte ge dom chansen allt för mycket.

    Någonstans har VIK-fans ändå en orimlig kravbild på det här med juniorer, NJ blev t.ex. beskylld att inte ge juniorer chansen, trots det så snittade VIK under NJs år 5 juniorer per säsong i ett SHL satsande lagbygge vilket nästan är för mycket istället. Jag menar folk förväntar sig att varenda junior ska vara som Berglund, Backlund eller WK och det är inte rättvist för varken oss fans, klubben eller juniorerna.

 4. Tycko

  Lundgren är ej klar för någon annan klubb, träffade han själv i helgen och han kan tänka sig ett långt kontrakt med vik om det finns rätt ambitioner och rätt roll för honom. Kändes som han är redo att ta över efter FJ12 om han får den möjligheten av Z

   1. Pelle

    Än så länge är väl ambitionerna bara ord. Krävs nog lite mer kött på benen först.

    1. Mathias

     När slutar en satsning vara bara vara ord? Jag vet inte med er men jag tycker iallafall att en 30% ökad spelarbudget right off the bat talar sitt tydliga språk.

     Om man inte kan locka till sig spelare vid en satsning för att spelarna kräver att satsningen ska ha ”mer kött på benen” lär man aldrig kunna klara målen för att fightas om en SHL plats.

 5. Peter T

  VIK måste höja statusen på att spela i laget.
  Hur gör man det, är det bara en lönefråga?!
  Timrå, Löven & Modo lyckas uppenbarligen med det, vad ligger deras spelarbudget på egentligen??

  1. Bozo

   Löven och Modo är väl inga klubbar som lockar spelare om det inte hade viftas med sedelbuntar. De två klubbarna anser t.o.m VIKs ledning har en spelarbudget 2x. Är det någon klubb som lyckas locka är det väl Karlskoga.

   1. Peter T

    Jovisst absolut, men vad jag menar är att vi har väldigt svårt få tillbaka gamla spelare.
    Spelare som spelat i VIK tidigare, men som kommit sig upp i hierarkin.
    Ta exemplet Lundgren tex, är det verkligen så ointressant att vara med på den satsning VIK vill göra nu, så han tom kan tänka sig att spela i finland!?
    Eller våra junisar, så fort de får chansen drar de mot nya utmaningar, ingen status att lira i VIK, eller??

    1. Bozo

     Lundgren blev nog inte speciellt sugen efter säsongen som var. Men visst klubbmärket står inte högt i kurs hos gamla spelare, men det måste ju ha med tiden som de hade då de spelade här. Ärligt talat, klubben har varit gärdsgård sen konkursen och inget som skapar starka minnen, att tycka annat är bara naivitet. Få se hur den här eran artar sig, tycker trenden ändå är positiv. Den här eran lockar tillbaka nån spelare iallafall (Zetterberg) och Pontus Holmbergs brinnande hjärta för VIK är välomskrivet (Aftonbladet). Få se om Ersson t.o.m vänder tillbaka. När det gäller juniorerna behöver man nog hålla landslagsklass om man ska få istid i VIK, jag är ok med den ambitionsnivån.

Tweets

Olle-Bo - AvatarOlleoleOlle-Bo

@philipsunell @VIKFanCentral @dalenbeats 👍 Låter mer rimligt. När man läser artikeln får man känslan att man valde… https://t.co/RpWaZzmrQS

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@FileniusDennis @olofhugonilsson Läste du om Krastenbergs? Eller var den också för kritisk för de så känsliga? 🙂

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto