Niklas Johansson om spelsystemet: ”Vi ska inte behöva ändra hela konceptet så fort en ny tränare kommer in i något av elitlagen”

Det har varit mycket diskussion om spelsystemet. Så här säger sportchef Niklas Johansson om spelsystemet, egentligen samma svar som Centralen fått tidigare:

– Angående vårat spelsystem som jag fått frågan om, så är det ingen hjärnkirurgi, utan idag spelar i stort sett alla likadant.

– Grundpelarna som vi vill ha är aggressiv överbelastning i egen zon för att snabbt kunna vinna puck samt inte ge motståndarna tid att hantera pucken. Vi ska jobba ”stick-on-stick” och vara aktiva på skridskorna, inte stå och titta.

– Vi ska backchecka hårt vid förlorad puck i anfallszon för att skapa ett övertag så våra backar kan agera.

– Kortfattat och enkelt beskrivet spelar även A-jun och B-jun så för att skapa en enkel övergång mellan de tre elitlagen vi har.

– Utöver det har samtliga tränare/coacher handlingsfrihet att sätta sin prägel och idéer, vilket gäller B-jun, A-jun samt A-laget. Allt för att vi som förening inte ska behöva ändra hela konceptet så fort en ny tränare kommer in i något av elitlagen, säger sportchefen.

2 Responses

  1. A skriver:

    Om man har det bästa laget på pappret så tycker jag man ska spela offensiv hockey. Det vi gör nu är att spela överlevnads hockey som nykomlingar. Framåt Vik!

  2. gul snö skriver:

    Ju mer man hör svaren så framgår det att VIK vill spela 0-0 i 5mot5 för att sedan vinna matchen i specialteams. Det är en väldigt defensiv taktik som inte ger utrymme för svaga perioder om man vill toppa en serie. Man ger helt enkelt inte sig tillräckligt med chanser att göra mål.

    Sedan om man drar på sig flertalet fler utvisningar än motståndaren har man redan förlorat matchen där.

    VIK har en taktik för att ha möjlighet att utmana SHL-lag men inte att ligga topp i HA.