NJ måste bränna mer pengar då helt slutkört VIK inte orkade spela mycket mot Almtuna & saknas bland annat backar som kan spela försvarsspel – lite som förbättrade Bohm

Oliver Bohm. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

18 Responses

 1. Billy skriver:

  8 matcher kvar… Tror tyvärr inte på några ”bomber” på värvningsfronten. Finska ligan släpper spelare nu mot slutet, men då ska ju spelaren vilja spela också. Hur kul är det med 8 matcher i botten? Lökke sägs gå till Björklöven. Även om vi har pengar tror ni att han skulle välja VIK framför Björklöven/Mora/Modo i detta läge? Nej tyvärr får vi bita på naglarna in i det sista och hoppas att Tingsryd/Östersund förlorar mer än vi…

 2. Olle skriver:

  Noterar att Jesper Kokkonen blev noterade i ”Kvällens tre stjärnor” i gårdagen omgång. Två mål då Karlskoga vände mot AIK!
  #omgivningenärviktig

 3. Håkan skriver:

  Jag har varit verksam i klubben i 10 år ena pojken på elit sidan och den andra på bredden. Dom som ska vara ledande i dagens lag har jag varit med hela vägen. När det kommer till fys biten så är det många som genat i spåret och sprungit igenom duschen. Behöver jag säga att den ena pojken fick sparken och den andra flyttade.

 4. Peter T skriver:

  Jag tror att Pelle Bäckmans analys i VLT är klockren, stämmer till 100%. För många spelare som har hybris, som tror att de är bättre än va de är. Tex Lindelöf, Svensson, DG, JG, Jansson, Zetterberg, ja listan kan göras lång. Addera sedan den fysiska statusen, därför ligger laget där de ligger, laget är inte bättre helt enkelt, bara att inse.

 5. Hesa Fredrik skriver:

  Jag går på matcher, betalar medlemskap, hejar på laget i alla lägen! Men nu får det bli nån jävla ordning! Det är inte konståkning ni sysslar med!
  Fyra torsk mot Almtuna! Två av deras spelare tjänar ungefär som våra!
  NJ! Lossa libran annars är vi snart bland andra losers!
  Så upprörd att jag knappt kan stava!
  Och Lindelöf! Vilken flopp!
  Var finns hjärtat? Inte hos många tyvärr!
  Nej! nu får man söka stöd i barskåpet tamejfan!

 6. Sextioplus skriver:

  Bra analys återigen! Bara att inse fakta, Inget försvar, ingen ork och ett kunnande som inte håller i allsvenskan. Nya tränare kan inte göra guld av sand.

 7. Toni Bäckman skriver:

  Är det fortfarande som så att dem finska lagen släpper många av sina spelare i slutet av säsongen då inget lag kan åka ur? Där finns det ju spelare som skulle göra skillnad på riktigt. Vet dock inte vad dem kostar? Eller om det finns något lag, eller några lag som mer eller mindre har spelat klart snart? Alltså hamnar i ingenmansland.

 8. Toni Bäckman skriver:

  Rädda det som räddas kan brukar det väl heta. När laget är så här pass dåliga så måste man agera medans det går. Åker vi ur så kan det kosta och kommer definitivt att kosta mer än att ta slantar från nästa säsongs budget.

 9. Icing skriver:

  Har varit en av dom som tyckt att snacket om dåligt tränade var trams och att det mer är mentalt… men börjar undra… alla tre fredag – lördag matcherna har Vik kommit ut som zombies i lördagsmatchen … lite ursäktade mot AIK med många centrar borta .
  Samma sak idag och helt slut i tredje när man trodde dom skulle växla upp och då hade vi ändå en dag extra ledigt eftersom vi spelade i tisdags och Ais borta mot SSK i onsdags och Mora igår.
  Kan inte bara vara otur att vi tappar alla matcher i tredje…. känns värdelöst detta och hur får man tillbaka orken…
  Varför spelar man Speers och Bohm när man jagar mål på slutet…känns bortkastat.. även om Bohm gjort det bra defensivt på slutet.

  • Toni Bäckman skriver:

   Var också en av dem. Eller jag tänkte väl något i stil med att det inte kan vara någon större skillnad. Alla lag kör säkert likvärdiga fysträningar tänkte jag bla och så vidare. Vi får se lite längre fram i tiden.. När Pannan kanske talar ut, säger inte mer än så nu. Hur som så bör ju dem som hade han om fysen få gå efter denna säsong

   • Peter T skriver:

    Pannan skulle aldrig offentligt erkänna att laget va/är dåligt tränade. Även om det finns en fystränare, så är Pannan ytterst ansvarig, Pannan kan inte delegera det ansvaret utan att följa upp själv. Därför kan Pannan aldrig erkänna en sån sak. Det vi kommer få höra är att laget va totalt nedköra mentalt.

 10. NJ gör något skriver:

  10 matcher utan trepoängare nu. Almtuna hade ingen trepoängare hemma på 8 matcher. 4 raka förluster mot Almtuna. VIK spelarna måste ha skämm kudde om dom visar sig i Västerås om detta dyngspel fortsätter. Markus Bergman tyckte väl ungefär detsamma i VLT.

 11. Andre Cote skriver:

  Någon har varit inne på det tidigare och det tåls att tänkas på vilken sits vi verkligen sitter i nu med den så ofattbart överskattade ordförande vid rodret.

  Vi kan bara be för att Z och TP genast får nya anställningar så vi slipper betala dessa kontraktstiden ut. Låt säga att de har en lön på 50.000 sek/mån så innebär det att VIK behövde betala ut 2 MSK med arbetsgivaravgifter och sociala under deras kontraktstid. Oerhörda pengar som skulle innebära 3 st toppspelare på HA nivå.

  Minskade publikintäkter (inget slutspel), inflation och elände som påverkar inflödet av sponsorer och vips så är vi på ruinens brant igen, så skört är det.

  Risken är att inför nästa säsong så kommer inte truppbudgeten öka och de resurser klubben byggt upp som ”OH” med Kevin och andra personer förmodligen måste varslas för att få loss pengar till sporten.

 12. Viiik skriver:

  NJ måste värva nu för att hålla kvar vik.

  Ta in ett gäng hungriga ettanspelare som får visa upp sig inför nästa säsong. Billigt inför nästa år och kan knappast bli sämre.

  Speers är -11 innan idag och är inte bra defensivt heller. Vad han gör inne i slutet när vik ”jagar” är ju väldigt konstigt.

  Nej, Carl Andersson var ju nästan matchens lirare idag. In med honom, ut med Speers.
  Sätt Aronsson på läktaren och ta in Astley från Sura. Kan inte bli värre än vad det är.

  Sätt Lindelöf på läktaren och ta in Hadobas istället. Då rör man om i grytan. Något måste göras. Man måste visa att det inte är OK att spela med ena grillan på isen.

  Det gör ont att hålla på vik.

 13. Olle skriver:

  Jag var på plats! Bra stöd från tillresta fans! Lagets i sats är rent ut sagt skamligt!!
  Jag håller fast vid min gamla och korta analys; spelarna håller för låg allsvensk klass eller kort sagt brist på hockeykompetens. Tjat’s it!

 14. Observant skriver:

  Gör man 1 mål framåt och släpper in 2 varav 1 i box är offensiven också obefintlig? Cheek o Skedung saknas vilket märktes men var är ersättarna för Kokkonen o Frohm? Robertsson o Dower för valpiga och vill ju va i sina respekten ordinarie klubbar. Defensiva murbräckor finns i Bohm Jarde. Gunnarsson o Jansson nja inte i box verkar det som. Känns som Östman kan göra det lika bra i box . Albano bör nog börja leverera lite mål o assist med det förtroendet. Lindelöf skall spela pp men sitta resten pga obefintlig defensivt ansvar. Fryck måste leverera som i fjol, missar ju allt nu. Tar Frölunda tillbaka Dower hoppas jag Skedung får mer förtroende och en center som kan utmana Fryck om 1a centerplatsen värvas. Gärna en stor tuff ytterforward med om inte Cheek snart är tillbaka. Sen måste Ian o JG upp just nu är ingen klar 1a.

 15. Musse skriver:

  Vilket skitlag Z byggt, du beskriver det ju exakt som det såg ut. Igår tändes ett hopp men idag är så många klappkassa igen. Styrelsen måste ge NJ medel att förstärka med för att säkra fortsatt HA. Cheeks skada verkar gå upp hela tiden så där är det osäkert om han håller säsongen ut. Robertsson verkar vi ha en vass straffskytt och det kan behövas.

 16. Mr H skriver:

  Hehe, Mikael…Du sågar tufft och kul.
  Nya tränarna fick kanske lite för kort med tid – med lite tur så hade vi haft 5 poäng på de här tre matcherna sedan de kom.
  Hur ska NJ hinna hitta något bra centermaterial så här sent? Hur mycket pengar finns det?
  Att VIK inte orkar de sista perioderna är det som är det farligaste tecknet nu. Hur många av backarna det är som kommer att vara kvar nästa säsong, ja det kan man undra. Det brister i tekniken och tempot, tyvärr. Kort sagt – VIK i år är väldigt ojämnt trupp-mässigt!
  Skedung?
  VIK behöver lite tur just nu…