Offensiven hittills klart bättre under Lehterä men några få defensiva blackouts (och orken?) fortsatt kostsamma svagheter då VIK brände 3-1-ledning mot starkt Södertälje

19 svar

 1. rune skriver:

  Tränarbyte??????? Stryk mot Almtuna i dag. Vad händer med VIK??? Div 1 nästa.

 2. Patrick Edelo skriver:

  Solklart domarnas fel att Vik inte vann under ordinarie tid. Dem var ju bundis med SSK åkte och prata och skratta med dem hela matchen. Nä fy fan det var dem sämsta jag har sätt på länge Vik borde anmäla dem för usel domar insatt och för uselt uppförande.

 3. Observerat skriver:

  Gjorde som Bozo skrev och tog mig också till Rocklundahallen nu när VIKs katastrofalt dåliga tränare äntligen var borta.
  Märkte en klar förändring i båset och såg en helt ny energi bland spelarna.
  Med en coach i båset som vi saknat så tror jag vi fixar oss kvar i hockeyallsvenskan. Nya tränarteamet har varit här 2 matcher , Paananen stod isäsong efter säsong efter förlustmatcher och yttrade sig ” vi ska ta nya tag, vi har saker att jobba på ”
  Sen har ju inte ny tränarteamet tagit över spelare i bästa skicket , därför förmodligen raset.
  Det som syns är orken, dåligt tränade?

 4. Besviken skriver:

  VIK gick ner sig fullständigt efter 3-2 målet. Såg mest ut som hjärnblödning.
  Man ”visste” ju hur det skulle sluta när Södertälje fick bosätta sig i VIKs försvars zon. När kommer nästa 3 poängare, Almtuna eller aldrig??

 5. HejdåL skriver:

  Lindelöf är katastrof. Bort med honom från laget

 6. Musse skriver:

  Bästa spelmässiga prestationen på hela säsongen, nu var det kul att gå på hockey igen. SSK är riktigt bra, de är tunga men ändå snabba ändå hade vi matchen så surt att tappa två poäng. Alex har nu kostat laget poäng i två matcher, han håller inte måttet. Att domarna inte hittade någon utvisning på SSK är bara för dåligt, visst fanns det några solklara där. Tero var inte nöjd med domarna och de kan inte heller vara nöjd med sin insats. Och att linjemannen nu erkänner att det var ett korrekt byte vid där vi fick utvisning för sex man och att den ska vi inte ta för nästa gång… killarna fick slita hårt på vissa spelare och vi tappade momentum. Vilken idiot! Är det ingen som granskar deras insats när såna misstag kan bli så avgörande?

 7. Bozo skriver:

  I denna blev domaren tungan på vågen. Nått pp mindre för SSK eller ett för VIK hade påverkat utgången. Nu blev det energiskillnad i slutet. Ju senare på säsong ju mer skillnad ger pp.

 8. Lurik skriver:

  I tredje är man nog mer rädd att tappa ledningen än att gå för att utöka den och tappar offensiven.
  Jag tror att det är mer psykologiskt än att det är fysen det beror på.
  Det behöver nya ledningen jobba på.
  Våga vara bra – Vinn alltid nästa period !

 9. C skriver:

  En bortcoachad match.

  Hyllade nya coachen efter förra matchen och visst är mycket bättre nu med. De sista sista 5 minutrarna coachar man dock bort chansen till seger vilket oroar mig enormt.

  När man ska stänga ner matchen väljer man att spela kedjan Svensson, Dower, Salminen flera gånger och oftast byter de med Fryklunds lina.
  Bland annat när SSK plockat keepern. Skedung som är den som varit inne på överlägset minst mål bakåt i VIK verkade petad. Det är helt obegripligt. Minns jag rätt har skedung varit inne på 11 mål bakåt under sina 40 matcher. I ett lag med mest insläppta i serien.

  Med 40 sekunder kvar lirar Fryklunds lina, VIK får ut pucken i zonen och Fryklund byter med Dower men ingen annan hinner byta. Det verkar alltså som att vi ska avsluta matchen med Dowers lina i egen zon. Jag var orolig varje gång de beträdde isen sista 10 minutrarna.

  Vi har ju 2 st defensiva kedjor, varför använda inte dem??? Istället verkar det som att de spelarna fick sitta och de offensiva ska försvara.

  Nej ska det se ut såhär får vi hoppas att vi leder matcherna med fler mål för annars är det slutspelat om 9 matcher (i bästa fall) NJ måste vara galen när han ser det här, han som pratar om vikten av rollspelare.

  Analys av SSKs 2-1 i PP.
  Jimmy Jansson flyttar över alldeles för långsamt och tar fel gubbe så målet är helt och hållet hans. Inte det första han varit inne på i boxplay…………

  • Observant skriver:

   Håller helt med. FEL forwards inne när man skall döda matchen. Sen defensiva plumpar vid SSK målen av Jansson o Lindelöf . Domaren missa dock MEST och hjälpte SSK som slapp undan många utvisningar .Lunsjö bortinterferad 2 ggr, JJ samma precis innan icing före kvittering. Jarde i 2a mm.

  • Mikael Norén skriver:

   Intressant där C, Lehterä sa ju i TV efter matchen att han tyckte VIK blev för defensiva i sista perioden. Så han kanske hade en tanke att försöka få upp spelet i anfallszon mer? Hur ser du på det tankesättet?

   • C skriver:

    I modern hockey så går man mer och mer mot att ha 2 offensivare och 2 defensivare linor. Vi plockade ju tillbaka JJ14 pga problem med många insläppta. NJ sa ju det i intervjun med. Knappast tanken att de offensiva spelarna ska vara inne när de ska möte Videll och Pasic med 2 min kvar och ledning med uddamålet. Då vill man ha de som är
    bäst på att försvara på isen.

    Sista 10 minutrarna av ordinarie tid spelar vi i egen zon nästan konstant och har vi knappt tagit oss ur den mellan minut 50 och 55. Då får vi nog räkna med att köra sista 5 där också. Dowers Lina fastnar i egen zon konstant sista10 varje gång de är inne nästan, det behövde man inte vara tränare för att se.

    Jag tror Lehterä vill ge förtroende till de 2 offensiva linorna och visa att han litar på dem, det är anledningen till att de spelar på slutet nu. Fryklund tex mår väldigt bra av det förtroendet. Dock är vi i princip en klubb på randen till katastrof så då kan man inte laborera på det sättet.

    Sen sänker det agerandet de defensiva spelarna, Aronsson. Skedung, Speers och JJ14 har ju sina styrkor där men får inte spela och vi förlorar matchen. Tror laget också uppfattade det här som väldigt konstigt tyvärr.

    I slutet mot Tingsryd mönstrade han iprincip samma spelare som nu men då ledde vi inte så så var det mer rätt spelare.

    Vad skulle alla andra supportrar säga om vi låg under med 1 mål med 2 min kvar och bara lirade Aronssons och Skedungs kedja sista minutrarna. Då hade det varit liv….

    Nej man har sina roller i ishockey och det är så pass beprövat att man inte behöver laborera med det.

    • C skriver:

     Ser nu att Skedung inte spelar mot Almtuna så han var nog inte tillgänglig på slutet mot SSK vilket kan förklara lite av den konstiga coachingen.

   • Musse skriver:

    Tycker det var rätt av honom att spela de som varit heta, däremot så ville jag inte se Dower inne i slutet. Alldeles för naivt juniorspel av honom. Saknade Lunis, problemet är väl att han inte hunnit lära sig alla styrkor och svagheter hos spelarna ännu.

    • Observant skriver:

     Japp alldeles för mycket valpar bland Viks forwards. Kolla SSKs tyngd och styrka i på 4 kedjor.

  • Bozo skriver:

   Kring vissa spelare börjar det kännas tjatigt. Inte ditt fel. Men likande det som de individer som fått lämna. Igen och igen och igen.

 10. Observant skriver:

  Domaren missa 4 solklara SSK utvisningar . Ty

 11. Bozo skriver:

  Höll mitt löfte att komma tillbaka till Rocklunda den dag Z och Paananen inte kvar efter en lång time out. Och ser man på, fritidsgårdsverksamheten är ett minne blott. Finns hopp om klubben nu kommande säsong. Denna säsong blir en ren bonus om det inte vänder till katastrof, då Östersund är ett riktigt boogie-team som hemsöker gulsvart.
  Förstakedjan är fin.
  Jansson om han har självkännedom borde be om att få slippa kaptensbindeln om han vill vara en del av klubben kommande säsonger. Frågan är vem han ska lämna den till.

 12. Västerås supporter skriver:

  Måste Säga att jag gillar Speers mer nu på kanten. Känns som hans energi kommer mer fram nu. nu när han är Winge.