Nomineringar av spelarna själva är en kvalitetsstämpel på VIK Support & NHL-scout om Joonas Rask som är ny i Örebro

Konungens återkomst. Arkvifoto då VIK Support hyllade Fredrik Johansson, Alexander Lindelöf, Jimmie Jansson, Marcus Bergman, Marcus Dahlbom, Jesper Cederberg, Patrik Zetterberg och Thomas Paananen. Detta eftersom de stannade efter degraderingen och tog upp VIK igen. VIK Support har verkligen skämt bort oss med magiska TIFOn och bra tryck genom åren. FOTO: JIMMY GERDIN

 

För tredje året i rad belönas årets prestationer i HockeyAllsvenskan med Guldtröjan som delas ut i elva olika kategorier. Nästa vecka utses vinnarna.

Oerhört fina nomineringar för VIK Support (bästa fans) och Samuel Ersson (och Tony Mårtensson) som MVP som mest värdefulle spelare.

Spelarna i HA röstar själva fram årets fans och årets MVP (mest värdefulle spelare), vilket såklart ger en helt annat tyngd till priset.

Nominerade till årets fans av spelarna:
Björklöven
Leksand
Västerås

Återigen alltså hatten av till Jimmie Andersson & Co. i VIK Support som går från klarhet till klarhet. Detta är ju ett mycket fin erkännande av spelarna i HA till stämningen i ABB Arena. Föga överraskande då VIK Support fått igång fint tryck genom 60 minuter av matcherna, i med- och motgång.

Samuel Ersson gör målvaktsspelet till skön konst. Nu är dessutom Ersson en fyra tänkbara VM-målvakter! FOTO: RUNE ÅHLÉN

Årets MVP, mest värdefulle spelare – enligt spelarna själva
Samuel Ersson, Västerås
Nicolai Meyer, Södertälje
Tony Mårtensson, Almtuna

Samuel Ersson är också utsedd till årets målvakt och ”Årets räddning”. Emil Kruse är också nominerad till årets målvakt, vilket vittnar om vilket fin värvning Kruse är.

VIK jagar ju Tony Mårtensson och att 38-åringen av spelarna själva nominerats till årets mest värdefulle spelare säger ju en hel del om att veteranen verkligen bevarat mycket av sitt kunnande.

Alltså är ovanstående prestationer verkligen något att glädjas åt ur ett gulsvart perspektiv. Ännu mer om man lyckas landa Mårtensson…

***

Örebro och NJ har värvat forwarden Jonas Raask från HIFK, IFK Helsingfors:

– Känner honom sedan året han blev draftad, men det var ett tag sen jag såg honom, säger en NHL-scout till bloggen.

– Spelar med stor energi, ger alltid sitt bästa och tar aldrig ett byte ledigt. Bra i forecheck och plågar backarna. Energisk spelare.

– Har visat mer offensiv nyligen än jag gav honom cred för ursprungligen, har ett bra skott. Men du ska nog inte räkna med honom som ett offensivt toppvapen eller en lysande PP-kille, får främst sina poäng genom hårt slit.

3 svar

 1. Jonny skriver:

  ”Abb arena ” ..köpte ABB namnet för all framtid? Eller kan ägarna till rocklunda sälja arena namnet? Då kanske VIK kan få en del av summan i sponsor? Helst Skulle jag vilja att hockeyhallen heter Rocklundahallen igen. Vet många som vill de. Dessutom blev jag av med jobbet från ABB då dom flyttade tillverkning utomlands. Så könns drygt att de heter ABB arena då jag inte är så förtjust i bolaget..

  • Stefan Nore skriver:

   Nej, ABB har inte köpt rättigheterna till namnet ”för evigt”. Jag skulle också vilja ha tillbaka ”Rocklundahallen” men det ger fina pengar till VIK och VSK Bandy så vi får gilla läget med att företag köper namnet på arenan. Money talks….
   ABB/ASEA är ju en sponsor till VIK sedan decennier tillbaka så det känns naturligt att arenan heter ABB, tycker jag.

   • Gurkan 63 skriver:

    Hej !
    Ang arena namnet ABB jag vill minnas att 1 miljon Per säsong för ABB att betala ?? Rätta mig utan jag har fel. Om det nu stämmer det jag skriver , hur mycket av summan går till Vik Hockry ? Eller är det ägarna av Rocklunda området som får pengarna ?
    Jag säger alldrig ABB arena för mig heter det ROCKLUNDA hallen för evigt !!! Hur lyckades vik tidigare få ihop mera pengar ? Tänker på tiden med Williams i laget då var ju llnekostnaderna betydligt högre . Tycker företag som tex ABB skulle kunna lära mera pengar och lika med ICA.