Hertzberg ska välja mellan Mora, Timrå och VIK, fortsatt spännande jakt på rightare & Ingmans mål med högersläggan i Karlskrona

Tar Ingman möjligheten? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt ett rykte med osäker trovärdighet på Twitter väljer Almtunas poängstarke forward Viktor Hertzberg mellan Mora, Timrå och VIK:

Twitterrykte med osäker sanningshalt. Men varför hitta på något sånt här?

Mora och Timrå måste bygga helt nytt. Då är ju en säker producent som Hertzberg säkert värd mycket för de nyligen nedflyttade lagen. Mora och Timrå har dessutom cirka sex miljoner extra var, i fallskärm från SHL, att sätta sprätt på.

Men Tony Mårtensson lär välja ett lag i närheten av Sigtuna (om han fortsätter spela) och blir det VIK är nog Hertzberg lättare att få över till Gurkstaden också.

***

Om nu Mårtensson, Hertzberg, Sebastian Benker och Marcus Bergman väljer/stannar i VIK är det i princip bara en högerfattad forward som ska in på forwardssidan. Plus kanske en breddcenter.

Kollade lite på högerfattade lirare i norska ligan. Zäta har ju sagt att han har koll på transatlanter i våra grannländer.:

Rightare som gjort en del mål i Norge. Hickman, Cangleosi och Quenneville kanske mest intressanta sett till ålder och produktion?

Sportchefen överraskade ju också tidigare då han handplockade succécentern Johan Skiöld som oväntad Norgevärvning, så uppenbarligen har Zäta koll västerut.

I Danmark finns inte mycket i rightväg förutom kanske T.J. Moore, som gjorde 25+29 på 46 matcher i SønderjyskE. I Finland går inte att finna många rimliga rightare.

I Sverige finns  fortsatt ett koppel intressanta rightnamn, men troligen dyrt och eftertraktat:

Unge doldisen Alexander Bjurström har gjort det bra även i Almtuna och är ett namn som studsar runt…

Så enormt många flera beprövade, någorlunda rimliga och ”välkända” rightare är svåra att finna i Norden.

Men kollar vi längre bort har ju emellertid exempelvis ex-VIK:aren Robert Lantosi blommat ut i Slovakien och fått debutera i deras A-landslag…

***

Men VIK-ledningen är nog ändå skapligt lugna då man fått in skottvillige (till skillnad från ”pass-first” Liwing) och högerfattade backen Josef Ingman som man räknar ska panga in en del mål i PP.

Och apropå (påsk)smällar har bloggen sammanställt Josefs Ingmans sex mål (och några assist) för Karlskrona. Dessutom August Nilssons två fullträffar:

Josef Ingmans mål 2018-19 (klicka på länkarna, scrolla ner till ”Highlights”):

August Nilssons mål 2018/19:

***

Bloggen tillönskar alla läsare en Glad Påsk!

2 svar

 1. VIKarn skriver:

  Av de sex miljonerna som man får i fallskärm så går knappast allt till spelarbudgeten.
  De pengarna är väl främst ”sociala” pengar, så lagen ska kunna skära ned i personalstyrkan över tid.
  Med uppsägningstid osv.
  För att Modo ska kunna tacka nej till nån måste de väl först och främst ha blivit erbjuden hans tjänster?!
  Jag har fått för mig att Hertzberg är ganska knuten till regionen, av sociala själ.

 2. Kelly skriver:

  Man kan ju undra varför det är Modo som har tackat nej, och inte tvärt om. Pengar eller….?