Chockerande att VIK kunde hitta en ännu lägre lägstanivå i direkt parodiskt dålig insats av gulsvarta puckspridare mot Almtuna

40 svar

 1. Anders Stenlund skriver:

  och nu gnälls det igen på pannan om vi ska ta en jämförelse med djurgården hur bra tycker ni det gott efter tränarbytet ?????. Är det inte dags att byta ut en hel drös med spelare. Varför inte kolla i ettan för många toppspelare där lär inte göra det sämre. Sen det där med kokkonen vi får se hur mycket mål han gör sen, att köra som en dåre i par matcher och säga titta va bra han vart i annat lag en VIK ger jag noll för, han vill visa upp sig för bik i början sen får vi se hur bra han är. Låt NJ vaska fram lite nya spelare så kommer det bli bättre.

  • Avgå skriver:

   Hur gick det för Leksand när dom bytte tränare säsongen dom harvade i botten kring jul? Dom gick upp till SHL..

   • Anders Stenlund skriver:

    men leksand har ju lekt jojo så många år tror det mera beror på spelarna

  • Icing skriver:

   Nej!… Kokkonen hade inte gjort 4p på 2 matcher om han fått brunka i 4:e linan….det gäller att ge spelarna förtroende och spela dom där dom gör mest nytta.

 2. C skriver:

  Jag och många med mig är oerhört besviken på det mesta med VIK. Att såga styrelsen just idag är dock lite orättvist för de anställde en ny sportchef från ett mittenlag i en serie högre upp för några dagar sen plus laget hade faktiskt poäng 4 raka matcher före gårdagens debacle. Dessutom har vi äntligen fått stopp på blödningen bakåt. 2,4 insläppta i snitt de senaste 5 är mer än godkänt.

  Måste säga att styrelsens agerande nog kan visa sig vara bra på lång sikt. VIK drivs mer som ett företag idag än någonsin tidigare och att ta snabba ogenomtänkta beslut blir oftast fel i längden.

  Nu har vi en ny sportchef som är chef över tränarna och spelarna så styrelsen har gjort sitt jobb. Nu är det NJ som ska agera och först måste han få bli varm i kläderna innan han fattar besluten om resten av säsongen.

  • Jag skriver:

   Instämmer med mycket, NJ har kunskapen. Som du skriver så drivs VIK mer som ett företag där många tyvärr saknar kunskap om hockey, men är bra på företagande. ” att ta snabba ogenomtänkta beslut blir oftast fel i längden ” är hur man kan beskriva när styrelsen har haft en tränare länge (läs Paananen) kontraktet gick ut, styrelsen kom på det snabba och smidiga beslutet att dom gör det lätt och förlänger med han.. Nu blev det fel, det håller inte med han. Nu sitter styrelsen i förmodligen ett dilemma att antingen sparka han och ta in ny coach för att rädda VIK kvar. Nackdel ingen vill ta över hans kontrakt= Betala full lön ett bra tag till.
   Alternativ två, ha han kvar där han står efter matcherna ”Ja vi kom igång i tredje , vi måste jobba lite mer på vissa saker och tar med oss lärdomar till nästa match när vi tar nya tag..”

 3. Icing skriver:

  Det är ju svårt att hitta kemi i linorna när det ska bytas hela tiden….P fortsätter att använda #25 i en producerande lina fast han är helt oförmögen att få pucken i mål…i min bok ska han spela i en brunkar lina.
  Mot Dif när vi hade z, Dower Nilsson och Kangas som gjorde det toppen så trodde jag dom skulle få fortsätta.. Nänä…mot Västervik var Kangas tillbaka i fjärde med Aronsson och Viberg…
  Bik värvar kokkonen för att dom tror på honom och vet vad han kan…dom ger honom förtroende att spela i första linan och PP och han producerar direkt.

 4. Olli skriver:

  Om inte NJ byter ut tränarna NU så kommer vi hamna i Div 1, Sanna mina ord! Som någon skrev ”Almtuna spelar hockey, VIK chansar hockey”. Alla, precis Alla ser att stämningen i truppen inte är bra, men vad görs! Samma bagare som knådar degen med samma jävla recept, då kan man inte förvänta sig ett annat godare bröd.

 5. Jan Santaniemi skriver:

  Norén skriver ren fakta och när han skriver som i detta senaste inlägg så måste ju Styrelsen samt vår nya sportchef inse att något måste göras på tränarsidan. Problemet är kanske…vem ska vi få hit? Läste förra säsongen på Mr Madhawks blogg att det finns en ledig tränare i Arboga…kanske kan vara något. Det behöver hur som helst vara en med en bra spelidé som alla spelarna köper.

  • Pelle skriver:

   NJ hade nog hoppats slippa byta tränare nu eftersom alla bra är upptagna den här tiden. Och ska man titta på en nödlösning så ska den tränaren dessutom acceptera ett korttidskontrakt. Vad gör Pär Mårts nuförtiden? Pensionär förmodligen, men inte jättegammal.

 6. Ateist skriver:

  Såg hur väl Kokkonen vart mottagen i Karlskoga med kramar och gamla kompisar på en Video. 2 matcher spelade nu 2 mål 2 assist det är VIK det är fel på inte spelare eller om han inte trivdes i VIK. Lyssnat 40 min. av 71 på VIK podden inspelad torsdag innan fredags matchen Almtuna hade 5 borta vinster skillnad mot klara bottenlaget Västervik. Jag trodde väl också som Mikael Noren att det skulle vända uppåt. Men då kom sämsta matchen hittills enligt många. Men enligt Paananen var VIK ganska ”bra.” Nu är det bara att se till att man inte torskar mot Hästen hemma på onsdag.
  Hoppet överger inte ett VIK -fan förens hoppet är ute. Någonting måsre hända helt klart annars Sura nästa år( ”Gud bevare”)

 7. Patrik H skriver:

  Ja, det märkliga är att spelarna i andra sammanhang tidigare visat mycket bättre prestationsförmåga. Hur kommer det sig? Det måste ju bara ha med tränarens budskap till laget att göra. Det är väl så att laget försöker göra tränaren till lags istället för att lita på sin egen förmåga. Kan inte hitta någon annan förklaring. Min gissning är att fokus nu varit på defensiven och att inte göra misstag och då litar man inte på sin egen förmåga och då blir det passivt och initiativlöst, vilket vi kunde se igår.

 8. Ingen medgångssupporter skriver:

  Du har rätt. Men det vi måste fortsätta göra nu är att gå på dem jäkla matcherna o ge vårt stöd. Även när det ser skit ut. Om vi, fansen, ger upp när det är som motigast är det kört. Annars blir vi bara ett gäng medgångssupportrar o det kommer se ut som på AIKs hemmamatcher eller hos Altuma med ett hundratals på plats.

  • Musse skriver:

   Helt rätt! Hur less och förbannad jag än blir på hur laget spelar så kommer jag alltid fortsätta gå på matcherna. Att stanna hemma löser inte problemet, gör bara ekonomin sämre. Riktiga supportrar sviker inte.

 9. GW skriver:

  NJ säger att kontinuitet är överskattat så då känns det som P:s antal år borde vara över nu!

 10. Rockis skriver:

  Spelare på denna nivå borde kunna åka skridskor och ha handlederna. Spelare för vårt Gulsvart borde kämpa för vårt klubbmärke. Spelarna borde längta till att få bli hjältar framför oss. Denna säsong har inte mkt av detta, tvärtom, ett bedrövligt facit med underkänt som ett snällt ord. Rädda vår klubb, NU!
  Att leta fel är något för förlorare enl tränarstaben, ehhh? Nä, det här verkar sitter i skallarna, nedkokat till bristande vilja och rädsla att göra bort sig. Ngt som den sk mentala coachen borde ansvara för, eller? Kring denna post är det oroväckande tyst, varför? Där kan man tala om sparken!

  Handla ngt vettigare för pengarna. Det har gått så långt att Conny Strömberg skulle kunna gå in o dominera ett icke-existerande pp för oss. Han är nog dessutom billig… Han kan vila 5 mot 5. Lindh kan bjudas in o få en träning med backarna ihop med Jardeskog o visa hur man försvarar sin egna zon. #53 Eriksson kan få den andra halvan till att visa hur man alltid måste våga gå mot motståndarkassen och visa lite power. Heja Anthon! Ställ ut neonfärgade konor som förbjuder meningslös åkning i sarghörnen. Åk sedan hem o ge alla läxa att återkomma med ett nytt mindset nästa gång de kliver in i Nord. Titta på NHL under natten, se och lär hur de alltid går mot kassen, inte som i Nord bort från dito.

  Så räddas kontraktet. Vi är med er, supporters, företag och det är inte där det felar. Jag är övertygad att NJ styr upp detta och tar de beslut som krävs för att få ordning på det här mkt allvarliga läget. Gör om, gör rätt. Heja NJ! En tränarstab måste klara av att ha ett spelsystem som möjliggör seger och mer än 2-3 mål per match. Tränarna ska lägga en teoretisk grund för att ha vinnarkultur alla 5 på isen i denna grymma sport, nu summering till totally tvärtom. Spelsystem, hallååååå? Glädje, hallå? Singelåkare ensamma må förbjudas, i hockey agerar man tillsammans.
  När kontraktet är räddat så anställer klubben duktiga fys-Ambjörn igen, så att vi aldrig kommer att förlora en tredje period igen. Med ett helt nytt lag kan kanske den där visionen om SHL slutar hämma spelarna och att de istället kan kliva ut på isen och bli hjältar framför ett kokande Nord. Börja där, inte ngt jädra årtal som 2024. Forza Gulsvart.

 11. Mats i wien skriver:

  Har styrelsen ein permanent hjärnblödning och använder en blindkäpp , hur kan man ignorera detta kaos, spelarna åker omkring som ett pojklag ingen Forechecking ingen energi. BÖRJA AGERA..

 12. Kjell Jansson skriver:

  Såg matchen på plats igår och kan konstatera utan att vara någon expert, att det är bråttom med förstärkningar till laget, det kan sluta riktigt illa detta annars. Tänker på Södertälje förra året som räddade sig kvar i sista kvalmatchen , denna mardröm hoppas jag innerligt att VIK klara sig ifrån . NJ och P Södergren måste agera omgående. Tränarfrågan måste också få en lösning, tufft läge nu för föreningen .

 13. C skriver:

  1-1 med 7 minuter kvar och PP. Då kommer man inte ens in i Almtuna zonen på 2 minuter. Att sen samma PP coach har mage att skylla på domaren för förlusten. Dags att se sig i spegeln.

  VIK har skapat en kultur där man hittar ett sätt att förlora de jämna matcherna på.

 14. Gurragås skriver:

  Haha så sjukt att kokkonen byter klubb och blir en jävla stjärna, han har väl snart lika många poäng i nya laget som han gjorde i detta tragiska jävla pissgäng?

 15. Nog är NOG!! skriver:

  Patetiskt ”Skräcklunda” ,vilket skämt. Vilket lag fruktar VIK.INGEN O DUM! 10 förluster 3 vinster 13 sista
  Paananens snack om Trubbiga regler. Det är Paananen som är Trubbig borde ta sitt pick och pack och dra. Kokkonen ”Stjärna”***** Omedelbart när han lämnat VIK.Man kan slita sina gråa när man ser sitt lag spela ordet USELT räcker inte!! Gör NÅGONTING innan det är FÖRSENT
  Måste vara en dröm för lagen att komma till Västerås och spela mot detta gäng. NJ gör din PLIKT annars kan du också DRA!!!

 16. Jörgen skriver:

  Någonting är sjukt i laget…

  Det är bara att erkänna att vi nog är många som varit besvikna på vad Kokkonen uträttat i VIK. Nu efter 2 matcher i Karlskoga så har han 1 mål, samt 2 assist.
  I dagens match mot DIF får han förtroende att slå 3 straffar, han sätter 2 av dem varav den sista blir det avgörande målet.

  Vårt spelsystem verkar ju närmast förstöra spelare som kommer till VIK, Kokkonen är inte den första spelaren som lämnar som genast börjar producera i det nya laget. Vissa spelare vågar vår lagledning bänka eller degradera till lägre kedjor, medan andra fått alldeles för många chanser utan någon markering.

  Man undrar hur utfallet av en anonym enkät, med frågor avseende gruppdynamik och engagemang i laget, skulle se ut? Vågar/kommer NJ att utföra en? Denna typ av enkäter utförs ett par gånger per år på de stora bolagen i Sverige, har själv deltagit i sådana både på Volvo och Ericsson.

  • Pelle skriver:

   Kokkonen gjorde ju två mål igår, ett spelmål på friläge och två straffmål varav ett räknades som avgörande.

   • Jörgen skriver:

    Ja, jag utryckte mig oklart, jag syftade på mål och poäng under matchspel. Straffar är en annan typ av skillset, men en viktig sådan!
    Som jag skrev, han fick förtroendet på 3 straffar och satte 2 av dem, varav ena var den matchavgörande.

    • Icing skriver:

     Ja…man kan ju undra varför han inte fick slå några straffar hos oss….🤔

 17. Fredrik Jansson skriver:

  Det tråkiga är att jag tyckte dom spelade på toppen av sin förmåga… framtiden ser svar ut

 18. Bozo skriver:

  Ut med amatörerna.

 19. Musse skriver:

  Kan bara hålla med, det kokade verkligen i skallen under hela matchen. Det här är den sämsta insatsen jag någonsin sett en VIK-upplaga presterat. Spelet i egen zon av hela laget och speciellt Jansson, Alex och Bohm är bedrövligt. Lika illa är offensiven, om man kan kalla det för offensiv? För när man inte kan slå de enklaste pass så börjar man dumpa och är inte ens tvåa att vinna pucken. Ett försvarsspel som går ut på att bara ge bort pucken kan man aldrig vinna matcher på oavsett hur bra JG är. Nu måste det till förändringar i båset och i truppen om vi inte ska åka ur.

 20. Lurik skriver:

  Klubben, laget och vi supportrar måste inse att vi inte ens är nära att vara ett topplag i år.
  Vi förlorar inte mot sämre lag, vi förlorar mot lag som är bättre än oss!
  Nu gäller det att rädda kontraktet – Inget annat.
  Få in nya ledare och spelare för detta uppdrag-NU

 21. Jag skriver:

  Läs min kommentar angående Kokkonen 9januari här på bloggen angående att jag skrev att han skulle göra succé i Karlskoga . Kommentar ” Mr.J” blir så till sig och kallar att jag inte kan något om hockey t.o.m och att jag letar en syndabock ur hans hjälte Paananen..
  Nog om det, punkt.
  Efter kvällens match ser jag att VIK förmodligen kommer behöva kvala. Något behövs göras i helgen med exempelvis hur ledningen ska göra med Paananen om han inte avgår själv innan onsdagens match

 22. Lindh skriver:

  Du har ett klassiskt looser-beteende. Som dom flesta VIK-fans. Almtuna är inte ett dåligt lag.
  Det är inte alltid grönare på andra sidan. Stötta laget i vått och torrt. Gnällbältet från gurkstan hör inte hemma i SHL med ditt gnäll…
  Dags att steppa upp Norén.

  • Mathias skriver:

   Nej, bättre att sitta ner och hålla käften och se fram
   emot div1 hockey nästa säsong.

  • Jag skriver:

   Läste Noréns text igen, han gnäller ju ingenting, han skriver ju bara fakta och sanning, klockrent summerat ju.

   • JanneS skriver:

    Håller med dig….Norén skriver ren fakta och när han skriver som i detta senaste inlägg så måste ju Styrelsen samt vår nya sportchef inse att något måste göras på tränarsidan. Problemet är kanske…vem ska vi få hit? Läste förra säsongen på Mr Madhawks blogg att det finns en ledig tränare i Arboga…kanske kan vara något. Det behöver hur som helst vara en med en bra spelidé som alla spelarna köper.

  • Bozo skriver:

   Trolleri. Nu pratar vi inte om SHL, det handlar om att stanna kvar i HA. Looser, det är ju att att dricka sprit och hålla käften. Finns inte så mycket mer att analysera, sjunkande skepp.

   • Icing skriver:

    Ja! Halleluja…det tog 3 matcher med Pananen så var allt kunnande som hockeyspelare som bortblåst hos Albano… plötsligt var han lika kass som alla andra backar (#10, #66, #3 med flera) alla fina uppspel var som bortblåsta med sega dribblingar och solokörningar som följd….vad är felet???.. när alla dugliga spelare blir odugliga så fort dom drar på sig den gulsvarta tröjan…kan inte vara Mios eller Hanssons fel… måste vara något annat….🤔

  • Emil skriver:

   Hyfsat magstarkt att antyda att Micke inte stöttar vik, tror isåfall inte att du förstår vad hans engagemang med bloggen innebär för intresset för klubben.
   Alla med en tillstymmelse till passion för klubben och någorlunda verklighetsuppfattning inser att det här är för dåligt för ett SHL-satsande lag. Nog för att Almtuna inte är ett dåligt lag, men VIK ska och MÅSTE vinna en sån här match i det här läget. Något måste onekligen förändras och om du inte håller med så rekommenderar jag att du tittar i tabellen och tar en funderare på om det känns rimligt att VIK har en chans att spela i SHL 2024 vilket är den uttalade målsättningen.

 23. HockeyFarsan skriver:

  Ja, va F-n ska man säga. Handlings fattigare coacher har väl aldrig skådats. Coacher är väl i och för sej att ta i, för nån coachning är det inte tal om. Samma iskalla spelare skickas in på isen gång på gång trots att flera borde fått gå ut i omklädningsrummet. Dags att snabbt som ögat ta in nån (Ta mej f-n, vem som helst)som törs röra om i grytan. Spela dom som är heta för kvällen och bänka dom som inte vill eller orkar. Vad som hälst är bättre än att ingenting göra, för som det är nu bär det bara nedåt!

 24. Mathias skriver:

  Blir ingen ny tränare förrän tidigast nästa säsong, styrelsen chansar i att bära eller brista.

 25. UliH skriver:

  Var på plats och skådade spektaklet. Ingen bra känsla, var nog den sämsta VIK-matchen jag någonsin sett. Och då har jag sett många.

  Vojne vojne vad ska det bli av detta