Ny förmodad styrelse på plats – ny klubbchef prio 1

Igår kunde VIK.se presentera vilka valberedningen ser som den bästa nya styrelsen inför årsmötet. Det är ju extremt svårt att veta hur bra denna styrelse kommer fungera i praktiken, men med de nyvunna erfarenheterna hur man inte ska göra bör man kunna åtminstone undvika de största fallgroparna direkt.

Styrelsen gav ett sympatiskt och ödmjukt intryck vilket är en god start, och många har intressant bakgrund. Christer Brostedt är ju dessutom ett aktat och välkänt namn. Men vad jag kan förstå har man inte ”lyckats” rekrytera någon från något riktigt stort företag som skulle kunna ge större utväxling på många plan kanske.

Vi kan även konstatera av Nicklas Lidström, vad jag förstår självmant, har lämnat sin post som suppleant till styrelsen. Det är tråkigt då man där mister en fantastiskt ambassadör som kan stärka varumärket VIK.

Den viktigaste styrelsefrågan just nu är troligen rekryteringen av ny klubbchef, vilken kan ses som styrelsens förlängda arm i det dagliga arbetet. Tror det är uteslutet att Andreas Appelgren ska tvingas dubbeljobba som både sportchef och klubbchef.

När jag frågat flera om de viktigaste egenskaperna hos en klubbchef har jag fått svaret: ”Lugn och analytisk förmåga och aldrig ta snabba enkla beslut i stora frågor.”

1 svar

  1. Freddan skriver:

    Tänkte exakt samma sak. Gedigna och ambitiösa känns de alla tre som intervjuades, men tyvärr tycks den ”mecenat” som VIK nog tyvärr behöver fortfarande saknas. Åtminstone i styrelsen…