Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Intervju Niklas Lihagen: ”Det var en skitsäsong – sista fem matcherna var bra och på den nivån vill och ska jag prestera”

Niklas Lihagen kom egentligen bara riktigt igång precis i slutet på säsongen då man bytt spelsystem och då #71 var helt frisk. Törs vi hoppas på en så vass Lihagen över hela säsongen nu? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick en intervju med den tillmötesgående Niklas Lihagen:

Hur känner du inför allt som hänt med laget/klubben nyligen?

– Känns väl efter omständigheterna som mycket varit positivt. Tycker det är helt rätt väg att sikta mot att få VIK mer enat och jobba alla vi tillsammans som jobbar inom VIK och brinner för VIK mot högre höjder. Känns som att det finns mycket att hämta genom det.

– Sen rent lagmässigt för oss i A-laget tycker jag det känns helrätt att satsa svenskt och få ihop gruppen och satsa på att utveckla människorna, både rent hockeymässigt och personligt. Det är trots allt grundbulten för att kunna prestera.

Hur ser du på din fjolårssäsong?

– Tycker väl att det var en skitsäsong, sista fem matcherna var bra och på den nivån jag vill och ska prestera, resterande var inte tillräckligt bra. Dels går det ju lite hand i hand med att vi inte presterade så bra som lag som vi ville. Samt att den brutna handen störde ganska mycket och jag var ju inte hundra procent fräsch många av matcherna efter skadan.

Vad behöver bli bättre kommande år?

– Framförallt lagspelet och det taktiska spelet. Det är största delen inom elitidrott idag och man kommer ingenstans utan att göra saker och ting smart och tillsammans som lag. Jämför man föregående säsong med den säsongen då VIK vann grundserien, så tog vi tre poäng mindre på hemmaplan än året innan, men 20 poäng mindre på bortaplan.

– På bortaplan är det taktiska spelet så mycket viktigare för att plocka poäng och det var alldeles för dåligt förra säsongen.

Dina första intryck av nya tränarna?

– Tycker det låter väldigt positivt. Känns som att de, som sagt, vill jobba med människorna och är måna om att skapa trygghet och få folk att må bra. De vill att vi tillsammans ska se till att jobba mot att få ihop någonting bra.

Vad är viktigast nu när ni ska sätta ett spelsystem?

– Det är väl lite senare när säsongen drar igång som vi börjar med spelsystem. Men framförallt att vi hittar någonting som alla tror på och är tillräckligt smart och tydligt för att nå framgång, framförallt defensivt. Vi släppte alldeles för mycket mål bakåt förra året. Offensivt är det generellt aningen friare ramar.

Hur och på vilket sätt kan man ha lite friare tyglar offensivt?

– Det brukar vara mindre uppstrukturerat framåt och mer upp till varje kedja att sätta en plan. Det brukar ofta vara mycket upp till varje kedja, men för egen del är det viktigt att spela med två som vill spela på samma sätt som en själv och som man känner att kemin funkar med, helst både på och utanför plan.

Gällande spelsystem, vad tycker du om överbelastning, som är omdiskuterat i Västerås?

– Jag gillar överbelastning, men det är ju ett ganska brett ord. Finns många olika sätt att göra det på. Förra året gick vi kanske för hårt i många lägen när puckförare i motståndarlaget har blicken upp mot spelet.

– Men man måste kunna spela mer man-man eller mer som en box när det krävs och när det finns läge och överbelasta så gör man det, enligt mitt sätt att se på det.

Hur ser du på de olika koncepten: antingen att man har ett bestämt spelsystem och spelarna/värvningar anpassar sig, eller att man anpassar systemet varje år efter truppen?

– Så länge spelsystemet är tillräckligt smart tycker jag inte att det spelar någon roll, men har man som t.ex. Skellefteå en fungerande modell så är det klart att man ska bygga vidare på det och kanske mer att man ser till att få in bra ledare som köper det systemet som redan finns, när man väl behöver byta ledare.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://66.media.tumblr.com/f37a35b162caf2ba6780c4b2f5b8a902/tumblr_nw6gq6xyDV1rz48fvo7_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Ulf

    Tycker att valet av Mathias är ett steg i rätt riktning, Västeråsare, kommen från Vik från barnsben med ett stort hjärta för klubben! Lets go!

  2. Patrick

    Hur är de möjligt att dem tillsätter Mattias Jonsson som ordförande?? Han är ju en stor del i den situation Vik är i idag. Konstigt tycker jag. Skulle behöva komma in nån ny som inte var del i de gamla.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto