Lidström tryoutar: ”Jag behöver utveckla spelet med puck” & lite Oskarshamn/Liwing

Adam Lidström blir kvar på tryout. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Energispelaren (4+7 i J20 ifjol på 34 matcher) Adam Lidström är klar på en tryout och går in som lagets 13:e forward i dagsläget. 20-åringen gjorde det bra på försäsongen i A-laget då han bland annat pangade in ett snyggt direktskott i Karlskoga. Så här sa Lidström till bloggen tidigare:

– Jag har har funderat på USA men jag kunde även tänka mig att stanna kvar i Sverige. Det kändes inspirerande att få vara med A-laget i början på säsongen ifjol. Men sedan åkte jag på en skada i oktober och missade cirka tre månader.

– När jag kom tillbaka i januari hade jag lite svårt att komma upp i samma nivå som innan skadan, då det var min första långtidsskada. Tyvärr missade vi slutspelet men jag tyckte vi hade ett starkt lag som kunde tagit oss långt.

Hur ser du på egen utveckling, vad behövs för att du ska ta nästa steg?

– Jag tycker personligen att jag behöver utveckla spelet med puck samt bli snabbare med mina första skär, säger Adam till Centralen.

***

Tänkbara kedjor:

Korhonen – Johansson – Persson

Fish – Lihagen – Davidsson

Svedlund – Frycklund – Zetterberg

Andersson/Lidström – Gråhns – Berg

Lidström lär i första hand få kämpa med Jesper Andersson om en plats. Ganska intressant att Andersson fick ett ettårskontrakt direkt, uppenbarligen har VIK-ledningen mycket tilltro till 19-åringen.

På något sätt känns detta på pappret som en ganska bra forwardsmix, om nu de tilltänkta målskyttarna Korhonen (om kvar trots allt?), Persson, Fish och Zetterberg kan näta ofta, och om centrallinjen med Johansson, Lihagen, Frycklund och Gråhns alla producerar mellan 20-35 poäng.

Det bör väl inte vara helt omöjligt?

***

MrMadhawk.se har skrivit om att Oskarshamn kan komma att göra en klassvärvning i form av högerfattade backen Jonas Liwing.

Ett problem är dock att Liwing tjänade väldigt bra i Tyskland (hört uppgifter om ”högt femsiffrigt belopp i Euro netto”. Dock kanske det inte finns några sådana lukrativa erbjudanden just nu.

1 svar

  1. Jimma skriver:

    Angående silly, visst får VIK pengar nu när Lars Johansson går till Chicago? för säger inte regeln att den/dem klubbar spelare har vart i 4 senaste säsongerna får ersättning?