VIK ska ha “köpstopp”, lite Sorkin, scout om Frölundas Johannesen & intresse för Montpetit+Bouchard (ex Leksand/Södertälje/Oskarshamn)

VIK har enligt uppgifter “köpstopp” nu fram till nästa styrelsemöte (9:e juni tror jag det är). Så vi kan nog inte förvänta oss att Appelgren gör några stora affärer fram till dess.

***

Det har varit tyst om Nick Sorkin, som kom starkt andra halvan i VIK. Men det finns intresse från scouthåll och kanske bättre ligor på kontinenten. I en “Tomas Holmström-roll” är kanadensaren mycket effektiv.

***

Svenska mästarna Frölunda har blivit brandskattade på backsidan och tappar nästan alla. Dock har man kanske fyndat i en ung norrman, Johannes Johannesen. En av Centralens NHL-meriterade scoutkontakter säger så här:

“Intressant spelare, högerfattad back. Jag scoutade honom i B-JVM i Wien. Mycket, mycket rörlig back. Kan styra power play, bra precision i skottet. Inte så stark, men klarar sig defensivt”.

Apropå Frölunda har ex-VIKaren Lasse Johansson som bekant skrivit på för Dennis Rasmussens Chicago. Bör kunna ge skönt klirr i kassan för VIK och 25 % av “övergångssumman”.

***

Minns ni Francois Bouchard? Mindre succé i Oskarshamn men praktfiasko och misstänkt otränad då Södertälje ramlade ur.

Sedan dessa har han öst in poäng i Italien. Tillsammans med ex-VIKaren och Leksandshjälten Brock Montpetit kollas de av en klubb i den schweiziska andraligan, NLB.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Erik Binbach

    Var inte Sorkin en av de billigare spelarna från andra sidan atlanten. En förlängning kanske inte hade varit så “dyr”.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Rena rama Vilda Västern mot Hästen då Benker & Lunsjö klev fram och producerade precis när det behövdes i tidig sex… https://t.co/D4rWDQtH1E

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@Rexxius @Johan68Holm @VIKFanCentral Jo, det är vi överens om. I jämförelse med Kelsey tror jag (av vad jag sett hi… https://t.co/q72lKmgmEp

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@Johan68Holm @SeClaes @VIKFanCentral Hittills är han det. Det kanske vi kan vara överens om ändå..?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto