Ny giv utan Berglund & Fägerblad, vem blir klubbchef & A. Holmqvist (ex Djurgården, Frölunda, Linköping) siktar på comeback

Idag kunde vi se på VIK.se att klubbchef Johan Fägerblad och marknadschef Anders Berglund lämnar. Vad jag förstår tar man bort marknadschefstjänsten och det blir till för övriga att jobba ännu hårdare där.

Gällande klubbchef är det en öppen fråga, kanske fram till årsmötet. Kan sportchef Andreas Appelgren även ta den rollen?

Talade med en mycket insatt i branschen om hur man kan se på fördelningen klubbchef/sportchef, sammanfattning nedan:

”Alltså klubbchefens åtaganden verkar ju variera från klubb till klubb, hos de som nu har någon med just den titeln. Tycker en vettig fördelning är att ha en klubbdirektör med övergripande ansvar över verksamheten och en sportchef som ansvarar för sporten.

I mina ögon ska sportchefen slippa rådda i frågor som lägenheter, boka flyg etc. Där har många klubbar gjort fel tycker jag, lagt för många såna bitar på sportchefens bord och det håller inte. Scoutingarbete och annat blir lidande. En sportchef ska fokusera på sportsliga frågor, från juniorer till A-lag – punkt.”

Samtidigt har ju VIK Patrik Zetterberg som assisterade sportchef, vilket inte alla klubbar har.

***

Så dagens silly: Andreas Holmqvist, nu 34 år, vann VM-Guld 2006 och öste bitvis in poäng under karriären som högerfattad offensiv back. 2015 slutade backen som spelade bland annat i Djurgården, Frölunda, Linköping och Köln.

Enligt god källa vill nu Holmqvist göra comeback efter en säsongs uppehåll. Vad jag förstår söker stockholmaren främst jobb utanför Sveriges gränser, troligen Tyskland med mera, men tydligen gjorde Holmqvist bara riktig succé första året i Tyskland och kanske är det inte hur lätt som helst att hitta ett jobb.

Sett ur ett VIK-perspektiv är en rutinerad och högerfattad back som Holmqvist, på pappret, ganska precis det som saknas…

2 svar

  1. Pelle skriver:

    I vanliga företag är det sekreterare som bokar flyg, hotell etc. Är mer kostnadseffektivt eftersom sekreterare har låg lön.

  2. Joakim skriver:

    Holmqvist var trög på skridskorna för 5 år sen när jag såg honom sist, vågar inte tänka på hur det är nu.