Lag är sällan bättre än högsta ledningen & lite sillymix med Tobias Hage (ex-Djurgården/Almtuna) & Holzapfel (ex Karlskrona)

Enligt rykten i VLT kan det vara så att både marknadschef Anders Berglund och klubbchef Johan Fägerblad tvingas lämna VIK. Föga överraskande då det gått som det gått. Berglund ska enligt många varit en högst ledande person i klubben.

Att säga upp Patrik Berglunds (“Bulan” är stor VIK-legend redan) far kan dock inte vara helt enkelt. Men “you got to do what you got to do” så att säga. Tror Patriks stora VIK-hjärta överlever den skilsmässan.

En klubb bör styras av de funktioner man har som experter inom på respektive område och inte påverkas för mycket vad andra tycker. Inte genom att lyssna på den som “den som skriker högst”. För att ha långsiktighet måste klubbledningen vara stark ska staka ut vägen och hålla linjen även när det blåser. Men såklart även våga ta tuffa välgrundade beslut när det verkligen behövs.

Att hitta rätt personer till de så viktiga posterna (“VD” och såklart styrelse) blir nu viktigare än något annat. Under förre klubbchefen Anders Eklund rapporterades inte om några ekonomiska problem och Eklund har beskrivits som “lugn och eftertänksam” och i denna roll passar kanske inte någon som är impulsiv och styrs av media/påtryckningar.

Det finns ju ett uttryck som säger att “ett lag/organisation sällan/aldrig är bättre än högsta ledningen”. Ligger mycket i det.

***

Kanske blir det så att man av besparingsskäl får använda sportchef Andreas Appelgren även som klubbchef. Vad jag förstått är det ofta klubbchefen som sköter den ekonomiska förhandlingen “i bakgrunden” med spelaragenter m.m.

Men vet inte hur rimligt det är att kunna klara av båda rollerna. Samtidigt finns ju även Patrik Zetteberg där nu i en nyskapad roll som bör frigöra tid för Appelgren.

***

Allroundcentern Tobias Hage (ex Almtuna/Djurgården) scoutas av tyska lag. Är på den marknaden och beskrivs som “billig”.

Riley Holzapfel (ex Karlskrona) vill enligt uppgift till Tyskland (vilket tidigare rapporterats). Men prislappen uppges vara lite hög just nu och tyskarna väntar enligt uppgift.

***

Märkligt tyst också kring Jeremy Williams, Jan Urbas, Cody Murphy, Nick Sorkin och Matias Myttynen. Den kvintetten VIK-importer skulle alla göra minst ett gott dagsverke i Allsvenskan eller motsvarande.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

  1. Mr H

    Pelle – är Du säker…neej, det där säger Du bara. Eller…okay då.

  2. Pelle

    Mr H, Mikael har redigerat sin text lite. Så nu stämmer det. I ursprungsversionen så såg det lite annorlunda ut.

Tweets

Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@Kingqvist @VIKFanCentral Devaux tränade ju golfsving på en spelare som inte var beredd, misslyckades med det oxså!… https://t.co/yNfXRNPBpB

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral I ärlighetens namn måste VIK ha en ledning som är SHL-mässig också. Ledningen skall tala om vilken h… https://t.co/Z4QOf9jWqL

SvaraRetweetFavorit
Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@VIKFanCentral Största misstaget var nog att gå ut med att det var en SHL satsning, när har VIK lyckats under press… https://t.co/2ck6tMkCep

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto