Nyckelfrågor inför Oskarshamn & lite mer om Björklövens nye Hamill

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På tisdagskvällen väntar Oskarshamn borta. IKO-fansen förväntar sig nog en sedvanlig klang-och-jubel-föreställning då smålänningarna brukar tokköra med finess på hemmaplan.

Men även om det är ett skadedrabbat bottenlag som gästar är även Oskarshamn stukat av skador. Man vill värva. Det vill VIK också, särskilt akut känns det nu då man ligger under strecket.

Intressant blir att se nye Kalle Jellvert debutera som lån från Örebro. Andra nyckelfrågor:

  • Kommer Niklas Lihagen hitta formen igen?
  • Vilken back kliver fram nu då Anton Mylläri skadats?
  • Kommer Anton Öhmans poängproduktion lossna från blå?
  • Kan ”förstakedjan” med Davidsson, Johansson och Fish börja leverera precis varje kväll som en ”riktig” förstakedja bör?
  • Vilken nivå är den ”rätta” för Marcus Bergman och lånet Daniel Bernhardt? Duon har potential men är något svåra att greppa och lite ojämna kanske.

***

Allsvenskan har berikats med ny import och många VIK:are är nog lite avundsjuka att Björklöven kunde värva NHL-meriterade Zach Hamill. Talade lite mer med en NHL-scout:

”På isen är Hamill ingen dålig spelare, bra händer – kan både passa och skjuta. Väldigt, väldigt bra på straffar. Också en orädd spelare som ger sig in i trafiken framför mål. Skridskoåkningen är medel. Saknat lite driv att bli bättre dock, viktig säsong nu att se var det tar vägen.”

1 svar

  1. Cowboy skriver:

    När ska August Nilsson få en chans? Näst bästa back i j20 norra.
    Bernhards lillebror vore ett drömmen från djurgården