Scout om Björklövens Zach Hamill & goda och dåliga VIK-nyheter…

Björklöven har slagit på stort och värvat Zach Hamill. Den NHL-meriterade 28-åringen draftades så tidigt som åtta i NHL-draften 2007 då allas vår Mikael Backlund gick som 24:a.

– Skicklig och begåvad spelare, sägen en NHL-scout med Europakoll till bloggen.

– Playmaker med bra händer. Men frågetecken för ”off-ice” och petades i slutspelet senast för Iserlohn i Tyskland. Ingen slump att han spelat ner sig från schweiziska toppligan NLA till Björklöven på mindre än ett år…

***

I kontrast till den flashiga värvningen av Hamill får VIK istället låna Örebros allroundcenter Kalle Jellvert enligt VIK.se. Anses vara en av de största talangerna i ÖHK men kanske lite tunn i kroppen ännu för SHL.

Det står även klart att William Wikman stannar i VIK. Riktigt bra nyheter då Wikman har bra fart och får saker att hända. Positivt även att stabile Johan Jonsson kan vara på väg tillbaka.

***

Dåliga nyheter dock att Anton Mylläri, lagets bäste back, åter är skadad. Nu måste man snabbt värva en toppback för att hålla stången i att undvika negativt kval.

Södertälje släpper överraskande nog Simon Karlsson, en begåvad back framtida SHL-back med högerfattning. Kanske något för VIK?

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"800788990085529600";s:5:"pDate";s:19:"2016-11-21 19:52:28";}}";

6 Kommentarer

 1. Patrick

  Bra skrivet Pelle håller med till 100%. Om Campese kan göra det han gör med grön vit måste Vik kunna göra det bättre än idag. Känns konstigt att Vik blir ifrån sprungna av Tingsryd, Västervik, Oskarshamn, Mora mfl. Dels är ju V-ås bra mycket större och sen ligger ju V-ås bra mycket bättre till geografiskt. Var finns visionerna inom Vik? Folk går till rocklunda för att det finns en dröm om SHL, förstår att läget är tufft ekonomiskt men då lär dem inom Vik jobba hårdare för att få in pengar, hitta ny vägar. Som det ser ut nu så kan ju räddningen från förra året leda till ettan och då är de ju tack och hej. Kan inte bara vara supporters som ska skaka fram pengar.

 2. Pelle

  Ja, Yngve, vi är glada att vi spelar i HA. Men som det ser ut nu kanske vi inte gör det nästa år. Det finns många företag i staden som inte sponsrar VIK öht. Undantaget AIK är Västerås den största staden i serien och borde kunna få fram mer sponsorpengar än vad alla småhålor i serien klarar. Tätorten Tingsryd har tex 3 000 invånare, Tingsryds kommun 12 000. Västerås kommun 150 000, varav 130 000 i själva staden om jag minns rätt.

  Alla pengar som sponsorer och supportrar satsade i våras känns ju nästan bortkastade om VIK skulle åka ur serien i år. Då kan det bli en mycket dyster framtid.

 3. Marko

  Det gäller för VIK att fortsätta jaga sponsorer och försöka hitta nya. Tror precis som Yngve att de nuvarande redan gjort sitt yttersta med VIK. Dvs inte många kronor att hämta där. För #ByggaVIK så skulle man ju kunna göra en ny pizzadrive el liknande, annars blir det tufft att få ihop de 300000 som målet är. Annars är ju att låna spelare ett lågbudgetalyetnativ när pengar inte finns o då är det bara o ”tuffa på” o hoppas på det bästa denna säsong.

 4. Pelle

  Verkar som om Waltins ledarstil ställer till det. Andreas Hanson (LT) har skrivit en krönika om att Waltin och Anton Holm haft en dispyt, men han sitter ju säkert för tillfället eftersom han gör otroligt mycket mål nu. Tidigare bänkades Weigel som en bestraffning för bristande disciplin.
  Och Jacob Siölin på LT-sporten ser det som otroligt att Simon Karlsson bara skulle rankas som nionde back. Han spelade dessutom 21 min/match tills alldeles nyligen.

  Simon K skulle förmodligen kunna vara intressant för VIK om man inte har en större ”stjärna” på g.

 5. Patrick

  Löven värvar nytt tack vare att företag ställer upp, Västervik värvar nytt, Vik lånar unga spelare som inte platsar. Åter igen vad gör dem styrande i Vik för att förbättra situationen ekonomiskt och för att kunna plocka in spets i laget.

  1. Yngve

   De flesta företag i stan med omnejd har ju räddat VIK och då finns inte mycket pengar kvar.

   Vi ska väl vara glada att det spelas hockey i HA överhuvudtaget, eller?

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto