Segrar mot Mora & Leksand i J20: ”Vi har en tydlig spelidé och vi följer verkligen den”

Daniel Wahlberg får beröm. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK J20 jagar en slutspelsplasts och klättrade i helgen över strecket igen. Dock har man två matcher mer spelade än jagande Timrå som ligger en poäng efter.

VIK slog Mora borta med 5-3 och topplaget Leksand med 4-3 efter förlängning.

– Jag tycker vi gör två fantastiskt bra insatser, säger tränaren Thomas Paananen. 5 av 6 poäng tar vi alla dagar i veckan. Vi har en tydlig spelidé och vi följer verkligen den denna helg, framförallt mot Leksand som är Sveriges bästa J20-lag för tillfället.

– Vi visade att det som vi har jobbat fram under en lång tid verkligen gett resultat. Jag skulle vilja lyfta vår målvakt Daniel Wahlberg och backarna August Nilsson och Hercules Horn Öhlander.

– På forwardsidan är Hampus Wallin och Christoffer Jansson framträdande. Jag vill dock påpeka att alla spelare verkligen bidrar och tar kliv i utvecklingen. Vi behöver verkligen det nu när vi har några tongivande spelare på skadelistan.

Vilka är alltså på skadelistan och hur ser prognoserna ut?

– Eric Berkerud blir borta hela säsongen. Linus Rosdahl är osäker men mest troligt tillbaka efter jul. David Karlsson osäker men troligt tillbaka efter jul. Filip Cederqvist fick en hjärnskakning mot Mora. Lukas Henze, spricka i tummen, har ingen prognos.

– Alla dessa är ordinarie i vårt lag så då kanske du förstår att de som kommer in istället gör det fantastiskt bra och vilken prestation det är att vinna i Leksand, säger coachen avslutningsvis.