Kedja att bygga på men många frågetecken & inte vad Karlskrona tänkte…

Det var då. Olika öden för herrarna (Gustav Ahnelöv, Christer Olsson, Tony Zabel & Anton Mylläri) på bilden från 2016. Zabel ska nu försöka få fart på en kanadensisk center som har skills men kanske inte viljan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Kedjan med Eddie Davidsson (som sagt äntligen ytter), kapten Fredrik Johansson och Christopher Fish ser ut att bygga allt mer kemi. Trion var lysande mot Pantern senast.

Den kedjan har ju faktiskt precis alla ingredienser man kan önska sig: Davidssons händer/spelsinne, Johanssons allroundkapacitet och Fishs fart, fysik och fina skott. Dessutom delade Fish ut fina passningar som aldrig förr mot Pantern, bra utveckling där.

Och de har producerat tillsammans, Johansson har 2+2 de senaste fem, Davidsson har två assist på de tre senaste och Fish 2+1 senaste tre. Här finns något att bygga vidare på.

***

I övrigt finns att det göra för att få ihop bra kedjor. Så här var kedjorna sist, saknade var Jonte Berg, Lukas Zetterberg, Jesper Andersson och såklart Markus Persson:

Wikman – Gråhns – Bernhardt

Lihagen – Frycklund – Svedlund

Bergman – Jansson – Wallin

Man måste nog försöka få in Lihagen som center igen, om han nu orkar. Den store har tappat det fina spelet efter hälsoproblemen. Det blir oerhört viktigt att han kommer igång igen.

Om man kan få Wikman att stanna längre vore det oerhört välkommet, då Stockholmssonen är väldigt snabb, orädd och verkar ha en del offensiv.

Frycklund har också tappat lite efter en mycket bra start och allt hattandes med kedjor, men samtidigt, eftersom han är så stark med pucken är han kanske inte så beroende av omgivningen som andra. Men viktigt att Frycklund inte spelar för svårt.

Det är lite rörigt i hur kedjorna ska se ut framöver. Minst sagt. Men en fungerade kedja är bättre än ingen.

***

På backsidan borde det gå att få ut lite mer av alla. Anton Mylläri har många fina verktyg som bra fötter, storlek, bra rörelsemönster och ok teknik.

Men Mylläri verkar sakna lite tuffhet och självförtroende. Exempelvis mot Pantern i sudden 3-mot-3 kom Mylläri med bra fart 1-mot-1 men valde ändå att vända tillbaka och söka passning, trots det är svårt i den spelformen. Hoppas tränarna kan reta upp Mylläri på rätt sätt, tror han inte utnyttjar hela sin potential.

Jimmie Jansson och lånet Anton Öhman är två offensiva backar i grunden som dock varit aningen passiva så här långt. Båda har fått kritik tidigare i andra klubbar för sitt spel i egen zon, och kanske har det spelat in att de vill säkra mer hemåt nu, vilket de också gjort okey. Kanske kan de släppa på tyglarna lite mer andra halvan?

Lindelöf har också bra offensiv potential men behöver som Jansson får mer fart i spelet, och ibland kan det lossna plötsligt för en ung spelare.

Rasmus Edström har haft något av en nedåtgående trend och måste snabbt upp på banan igen nu för att vara med i diskussionen att få ett nytt kontrakt.

Gustav Ahnelöv fick mycket istid i början men är nu mestadels sjundeback. Knappast vad varken han, Karlskrona eller Västerås räknat med…

Och vad händer med Johan Jonsson? Den rutinerade backen har varit borta länge nu, inte ens ombytt senast. *Uppdatering från Andreas Appelgren: Johan Jonsson är absolut inte på väg bort. Vi hoppas han är tillbaka så fort som möjligt.”

Med så många frågetecken på backsidan vore det inte fel om ”Äpplet” kunde hitta en riktig klippa som alla de unga kunde luta sig mot…