Nytt debacle där VIK inte heller visade hjärta eller karaktär då Kruse kördes över mot Björklöven och utgick

46 svar

 1. Bozo skriver:

  Slipper vi Öhrn nu framöver. Tycker han visat konstig attityd sedan han kom. Ganska obrydd kring sin egen prestation sedan ankomsten. Är näste till rakning Lill-Z, noll skott på mål idag och märklig attityd sedan länge. Säkert inte lätt trots allt att spela i farsans lag. Visst utan dessa spelare på topprestation blir det svårt att nå någonstans, men nu handlar det om trovärdighet. Det är en ny säsong snart igen.

 2. VIKKS skriver:

  Kul med vinst! 7 matcher kvar och dubbelmöten mot Mora och Karskoga och så Timrå på det, blir en tuff resa.

 3. Jan Malmberg skriver:

  VIK vann äntligen med 3-1 i en 6 poängs match i Uppsala( första sedan 2014 dec.) mot Almtuna. Nu är dom 2 poäng från 6e platsen. Mora borta nästa. Börjar dom vinna nu har dom absolut chansen 8 matcher kvar.

 4. LB skriver:

  Instämmer med föregående att denna blogg är en ljusglimt i det gulsvarta mörkret. Hoppas gör jag ändå, att det kommer något positivt att skriva om snart.

 5. Emme skriver:

  Jag tror att frustrationen är stor hos många nu. Säkert extra stor nu när man inte fått se hockey live på snart ett år! Vi får kämpa tillsammans och hoppas på att det blir någon form av ljusning framöver.

 6. Måndag skriver:

  Ny dag, men fortfarande svårt att hitta ljusglimtar att gå på. En sådan är dock tidigare nämnda Simon Edvinsson, född 2003, men som lirar med sådan pondus, vilja o energi. Påminner om Rasmus Dahlin som CMore nämnde igår. Även lite Lidas i unga år, som också bar tröja #9 i gulsvart. Ägde också offensiv blå som 17-åring. Edvinsson skulle kunna bilda skola för resterande backar. Ivarsson borde ge över både taktiktavla o tuschpenna till honom o låta andra lyssna o begrunda. Både på isen och i omklädningsrummet. Edvinsson lirar så frejdigt och aktivt med sin långa klubba och lyckas gång på gång äga och behålla pucken. Sköna moves i sidled. Raka distinkta uppspel och en kille som gör skillnad. Byte efter byte. Se och lär övriga som sagt.

  Henrik Hetta är för mig en annan som ska ha många pluspoäng för sin säsong, även om det inte syns poängmässigt. En kille som borde ha C:et på bröstet. En härförare som alltid gör sitt bästa och sätter laget främst. Fysiskt stark, vågar äga och kampa om puck. Det gör ont att möta honom och det är så viktigt att inte tappa pucken. Det är det alldeles för många som gör framåt. Det är som att det är uppförsbacke direkt när pucken släpps. Eller är andra lag så mkt skickligare tekniskt?
  Tänker inte kritisera övriga. Vill inte ha det så. Det här inlägget skulle fokusera på ljusglimtar. Som supporter hade jag gärna velat lyfta fler sådana, men det är tomt även hos mig nu. Kruse och Myrenberg kämpar på så gott de kan och utan dem hade det varit risk för Bahcohallen o Arboga islada igen. Tack keeprar!

  Som gulsvart supporter bänkar jag mig förstås imorgon ons kl 19.00 mot Almtuna och hoppas ånyo på 3 poäng till oss. De behövs. Kom igen nu gulsvart!

 7. Bozo skriver:

  Nått med kemin som inte stämmer i gruppen. Ändra om vilka som ska vara kaptener. Sätt vissa av de spelare som ska vara tongivande men som inte är det på läktaren och lufta juniorer. Flera av spelarna skulle just nu behöva få distans och få en nystart.

 8. PatrikH skriver:

  Vi behöver fortsätta stödja VIK, intresset finns hos så många som vill se VIK lyckas framgångsrikt. Jag tror spelare och ledare gör allt de kan, men det kan låsa sig. Uppenbarligen har det skett. Kanske laget blivit för bekvämt och sedan för stressat när det inte går som tänkt. Hoppas man rannsakar sig och gör det bästa av säsongen som är kvar.

 9. Musse skriver:

  Mycket snack om Sura. Vad jag vet har den nya tränaren inte gjort en enda poäng. Mer flax att få hit tre kanadensare som är alldeles för bra för en fortsättningsserie i den sämsta div 1 serien och öst in poäng.
  Tränarrollen är överskattad, se bara på Modo hur det gått. Eller Löven som toppspelare och en fd SHL tränare….. Behåll VIKs stab och stötta laget istället. Det är ju ändå bara hockey……

  • Örjan skriver:

   Nej Tränaren i Sura har inte gjort några poäng
   Därimot har han flyttat ner i kedjorna eller bänkat spelare som inte presterat
   Och några vart tydligen ledsna och sluta med hockeyn
   Och fått med sig spelartruppen
   Och uppfört sig som folk mot spelarna
   Dom rykten jag hört så gjorde inte Juhlin det
   Sen gör inte tre spelare ett lag
   ALLA har lyft sig i sura både ett två eller tre snäpp
   I VIK har dom flesta sänkt sig tre fyra snäpp
   Och jag tror inte det är Pannanens fel
   Tror det är andra som ligger bakom det här att det ser ut som det gör
   Igår stog ju Z och rita på taktiktavlan
   Medans Pannanen stog några metet längre bort
   VEM av dom är det som har huvudansvarert ??
   Z skulle inte HAN bara kliva ner och vara ett bollplank
   Känslan man får är att han styr allt
   Allt för att försöka få till något med hans dåliga värvningar

   • Håkan skriver:

    Du har så rätt. Det känns som TP har kunnande men blir bortfintad hela tiden. Tänk den dagen det kommer in ledare som belönar speltiden med prestation. Och en sportchef som inte har egna söner eller annat larv för sig.

 10. David Johansson skriver:

  Hej. Jag är ingen supporter av att sparka tränare/ledare men jag har landat idag i att jag anser att ledningen i VIK måste visa handlingskraft och agera. Thomas Paananen har varit ansvarig för detta lag i fyra hela säsonger och var en del av det lag som ramlade ur allsvenska för ett antal år sedan. Han är i mina ögon en oerhört kompetent och skicklig lagbyggare och coach och kommer med stor sannolihet att så småningom vara en del av ett SHL lag i någon form.
  Problemet som jag ser det är dock att han sedan en tid tillbaka inte lyckas få det lag han har att jobba med att utföra hans tankar och ideer på sätt som han tror på och då är en förändring nödvändig. Inte önskvärd men nödvändig.
  Om jag får önska så vill jag se det omgående får att visa handlingskraft men senast till nästa säsong behöver detta lag en ny röst i båset.

  • Leifi skriver:

   Instämmer helt.
   Två bortamatcher kvar denna vecka.
   Sker ingen rejäl förändring där vill jag se ny headcoach på Måndag. Externt rekryterad, som är med och bygger även för nästa säsong.
   Skulle gärna ha Pannan kvar som assisterande, men så fungerar det ju inte.

  • Peter skriver:

   Tycker det är DAX att sätta ett par av backarna på bänken oavsett vad det står på ryggen. Dom har varit bedrövliga i egen son en längre tid nu o varit inne på dom flesta av baklängesmålen.

 11. Mikael Norén skriver:

  Tack för alla fina ord! Men handlar inte om att ge upp. Handlar om att jag inte har något att skriva om just nu, helt enkelt. Kommer inte på något vettigt, stunden är inte den rätta. Så det är jättebra att andra skriver här och på andra ställen istället.

 12. Jan Malmberg skriver:

  Paananen tycker tydligen att VIK spelat bra 7-8 matcher innan dom två sista stor förlusterna. En trepoängare sista
  12 matcherna vilken inställning skrämmande. Är man nöjd med det ska man inte vara tränare för VIK!

 13. Icing skriver:

  Suck!!
  Detta elände blir bara värre och värre…. man pendlar mellan skratt och gråt 😭.. när man ser detta elände… trodde inte det gick att göra så mycket misstag match efter match och ständigt ge motståndarna handikapp…fy fan vilka clowner…man skäms…. hoppas spelarna gör det oxå, men jag tvivlar.
  Ändå kan man inte låta bli att se skiten…
  Kämpa på Micke…jag förstår hur du känner..vi är många som känner likadant…man fungerar knappt i vardagen efter att ha sett VIK skämma ut sig och mig.
  Men vi summerar efter säsongen och fortsätter detta hoppas jag på en rejäl utrännsning.💛🖤

 14. Pelle skriver:

  Kanske dax för endel spelare att visa att dom vill ha förnyat kontrakt nästa år..mot almtuna får jag hoppas att det är slut duttad med lösa puckar på mål och glida efter sarghörnen.raka spåret på mål gäller.viljan ska vara att hela jävla almtuna och puck ska in i deras mål👍

 15. Kjell jansson skriver:

  Det är tur att det är 20 poäng +bättre målskillnad ner till Väsby under nedre strecket. Väsby har 7 matcher kvar att spela,det kunde slutat mycket värre då VIK s trend är mycket illavarslande .

  • Nobben skriver:

   Väsby behöver alltså bara förlora en match till så är kontraktet säkrat😓
   Tur att det är va två riktigt klappkassa lag i serien i år
   Tycker nog Modo supportrarna också….

 16. Joahn skriver:

  Nej lägg inte ner att blogga..När de känns skit med VIK blir jag alltid på bättre humör av att läsa de du skriver. Men om du gett upp är de illa !

  Sparka Paananen och Ivarsson med omedelbar verkan!
  Kolla hans blick de senaste 20matcherna , han kommer ingen vart, har haft tid på sig att vända negativ trend, lyckas inte. Säger samma saker hela tiden. Han får inte ordning i motgångar.
  Kolla sura när dom avskedade Juhlin, blev förändring!

  Sen om någon spelare läser detta, skäms på er! Var ärliga om ni inte orkar ta i och kämpa, säg till då så kan ni åka på allmänhetensåkning istället för att ställa upp och spela matcher!

  • Örjan skriver:

   Exakt
   Dom sparkade Juhlin och tog innen tränare som fick med sig grabbarna
   Och inte rädd att bänka spelare eller flytta ner dom i tredje eller fjärde kedjan
   Några tålde tydligen inte det och slutade
   Dom fick in tre kanadensare
   Sen är det många killar som inte fick en ärlig chans i VIK som blommat ut
   Och en rutinerad back i David Lidström som är som en liten pappa i laget
   Och Conny som ass tränare med powerplay spelet
   Ett vinnande koncept
   Sura leder serien före Lindelöven som startade serien med tror det var sex eller sju poäng
   Sura starta på noll
   Och några skriver ta in Juhlin i VIK
   Det dummaste man kunde göra
   Är ju ännu en från ” kompisgänget ” ju

 17. Stockholms VIKaren skriver:

  Förr om åren tittade jag alltid klart match, oavsett resultat, men stängde av igår, när det inte finns intresse ifrån laget och man själv bara blir likgiltig och uppgiven.

  Men vet samtidigt att det inte går att hålla sig ifrån att följa den här jävla föreningen så kommer ju kolla nästa match igen….
  hoppas att du återkommer snart Micke om orken finns. Ofta sätter du känslan man själv haft efter en match på dina inlägg. Så förstår din frustration.

  Ibland när laget går skit får man hitta energi ex ifrån din blogg, hoppas du kan hitta energi från alla fina kommentarer folk skrivit här!

  Kriga gulsvart!

 18. David skriver:

  Kämpa Micke. Just nu är hockeylivet inte roligt.
  Då behövs dina balanserade och ofta träffsäkra analyser. Din positiva ton i en annars otroligt gnällig bloggvärld behövs.

 19. Miko skriver:

  Tyvärr är Viks spel för närvarande ljusår ifrån dina analyser, Mikael. Det är väldigt frustrerande att titta på nu, är som att se reprismatch om och om igen. Hoppas verkligen att laget ta sig samman, visar lite karaktär och inte missar åttondelen då¨topp sex placering minst sagt känns orealistisk. Programmet är tufft, såsom laget uppträder nu blir det dessvärre inte många poäng och risken att hamna i ingenmansland är större än vad som kan föreställas. Om det inte sker en rejäl uppryckning kan säsongen ta slut redan efter grundserien. Nu gäller det för spelarna att spela för att rädda säsongen och visa vilka som vill vara med i nästa års truppbygge. Hoppas verkligen att vi de återstående åtta omgångar får se en Vik som vill rädda säsongen, och dig tillbaka med nåt värt att återigen analysera.

 20. Lson skriver:

  ”Spela för VIK eller dra”. Stefan Gråhns berömda ord håller ännu världsklass.

 21. Musse skriver:

  Håller med Micke. Det finns nog inget för dig att skriva eller för oss att kommentera som inte redan avhandlats i många matcher nu. Tänkte själv tanken att logga ut från det här ett tag tills vårt VIK rycker upp sig. Blir mest negativt när det går så här och det blir inte så kul. Om jag ska hitta något positivt så värmer det ett hockeyhjärta att se en sån supertalang som Edvinsson ta för sig som han gör!
  Hoppas du och VIKs spel kommer tillbaka snart.

 22. Jan Malmberg skriver:

  VIK är inte värda att ha en fanclub som dom spelar nu
  Håller med Micke kommer in på banan som ett gäng statister, första skottet på mål efter ca: 17 min. Titta på VSK dom slog svenska mästarna MFF i svenska cupen i Malmö⚽️

 23. Bozo skriver:

  Börja med att utse nya kaptener.

 24. Steffo skriver:

  Micke, hockeyn i stan behöver ditt engagemang. En viktig röst som säger som det är, det behöver alla lag och är övertygad att vikledningen smygläser bloggen. Fattar att det är svårt att hitta mening i att skriva om det VIK gör på planen just nu men bara att bryta ihop och komma igen. Det vänder

 25. VIKKS skriver:

  Hoppas du kämpar på Micke. Dina analyser har varit det lilla nöje man haft på sista tiden. Naturligtvis blir Vik ett riktigt mediokert lag när man inte går ut i strid, det ser oerhört enkelt ut för motståndarna och hopplöst svårt för gulsvart, om man kunde knyta nävarna och komma ihop som en grupp kanske vi kunde nå lite framgång, men det är om, om fanns?

 26. Måndag skriver:

  Håller med alla. Kämpa Micke. Orka fortsätt.
  Vårt gulsvart i totalt fritt fall. Tung måndag. Ledsamt. Pinsamt. Vi bjuder på det mesta. Hoppas det gick bra med Kruse, krya krya. Mkt ful överkörning men zebrorna agerade inte. Bedrövligt o att ingen heller markerade. #44 Liss i Löven golvade oss sedan fult gång på gång, garvandes. 15 insläppta på 2 besök i Ume

 27. McLövin skriver:

  Domarna och även era lagkamrater gjorde rätt att inte gå bananas när Kruse blev överkörd. Andersson var bara en passagerare sedan er spelare låst upp honom, fanns inte en chans för honom att göra nåt med den hastigheten han kom i. Så tyvärr var det självförvållat hur mycket det än suger för er. Hoppas det inte var nåt allvarligt med Kruse och att han snart är tillbaka. Om inte får er andra målvakt se till att komma upp i nivå som förra säsongen.

  • Icing skriver:

   Jadu…undra om du tyckt lika om situationen var vid erat mål….
   Viklund sa ju innan match att han gillade att möta VIK…”ett lag som spelar”….tacka fan för det..ett lag som försöker spela hockey men inte klarar av det och bjuder på minst 5 chanser per match… petar med klubborna och vägrar tacklas…fy fan🤮….
   Klart motståndarna gillar det…nej heller ett vilt kämpande Väsby som delar ut en o annan fulsmäll än detta menlösa lag…Freddan är säkert en underbar person men inte en lagkapten för ett lag med ambitioner 💛🖤

 28. Lson skriver:

  Nej Micke ge inte upp! Du är en stjärna! Nu måste vi se framåt. Vi måste analysera vad som är roten till det onda i VIK. Detta har pågått i flera år. Sportchefen har inte egenskaperna som kan ta VIK nästa steg mot SHL. Det går inte att ha far och son i samma lag då sonen inte håller världsklass. Tycker verkligen synd om Pannan som måste stå ut med detta. Hur ska han kunna peta Zäta jr från PP när han farsa är Pannans chef. Detta håller inte.
  Ny sportchef måste in till nästa år. Plocka in Västerviks för han verkar få ut väldigt mkt i förhållande till spelarbudget. Behåll Pannan och ta in en ny ass tränare. Plocka in Helena som fystränare. Behåll Hetta, Lunsjö, Jesper Johansson, Eriksson, Kruse, Myran och de som redan har kontrakt för nästa säsong. Behåll Freddan i klubben men inte som spelare. Just nu är VIK en grå massa. Vi behöver spets för att kunna ta nästa steg mot SHL.

  • Örjan skriver:

   Håller med i det du skriver
   Z x 2 har gjort sitt i VIK
   Tappa tron för han redan när Lill Z inte tog plats i A- laget som junior
   Och istället för att kriga på i VIKs J20 drog han till Skellefteå och utveklades inget där heller
   Vill se Conny S och Tobbe Holm som ass tränare till Pannanen nästa säsong
   Och sportchef varför inte Tommy Salo han lyckades ju jäkligt bra i Leksand som sportchef
   Och sen någon vettig människa med hockykunnande som ny på HG

  • Alkemisten skriver:

   Håller med ang 2xZ, dessutom har Z d.ä släpat in en golfpsykolog(hans barndoms kompis) som fjantar runt i korridorerna, han kostar pengar men vad tillför han? Ett mer ryggradslöst VIK har aldrig skådats.
   Framför allt, kom till årsmötet senare i år och gör er röst hörd.

 29. Snyggve Pärlfot skriver:

  Trist Micke, förstår att motiveringen känns iskall. Själv är man så jävla besviken och förbannad på det här uppträdandet av laget. Det går inte ens att få ut ilska eller få nån att bli förbannad i det här likgiltiga laget. Noll känslor och engagemang, inte ens Anton verkar intresserad längre… När en nybliven 18-årig back är bästa forward säger det mesta..Tycker ärligt riktigt synd om Trivellato som kommer från ett sjunkande skepp till ett nytt sjunkande skepp.

 30. Jan Santaniemi skriver:

  Hej Mikael

  Jag förstår dig och hade samma känsla under matchen…ville bara stänga av burken. VIK visade inte på någon som helst vinnaranda utan tvärt om. Tur att vi arbetar så mycket hemifrån så man slipper möta alla Leksingar på jobbet (jag har de flesta arbetskamraterna i Borlänge). Nu måste något göras men att i detta läge sparka tränare o.d. är inte den rätta medicinen. Däremot funderar jag vad den mentala coachen gör…gömmer sig i en garderob? Nu rycker vi upp oss och det gäller framförallt spelare och tränare i VIK.

  Till sist vill jag säga…fortsätt att skriva här…som det är nu så är det en av få glädjeämnen med hockey.

 31. Bozo skriver:

  Om nuvarande spelare har gett upp (vissa har egentligen aldrig börjat ens), så finns det ett juniorlag som behöver matchning.

 32. Bozo skriver:

  Säsongen påminner mycket om 15/16, då NJ fick göra sorti 3/4 in i säsongen och vi missade slutspel precis. Minns Fägerblad som delade ut gratisbiljetter.

 33. Olle skriver:

  Håller med och förstår din frustration. Vad händer nu med och i laget? Vem/vilka kan låsa upp den kramp som satt sig så hårt i spelare och ledare. Läser SHL tabellen och ser lag som HV och Linköping i botten. Dom känner nog samma sak som vi gör nu. Det kan vända tror jag men bara om man nu lyckas krångla sig kvar för att nå den kvartsfinalplats som där. En lite framgång nu kan vända laget med betoning på kan! Ett sista försök att ruska om är att röra om ordentligt i femmorna. Vi håller tummarna för att allt snack om stolta kulturbärare skippas och att spelare som för länge sedan gjort sitt i VIK städas bort inkl kapten Johansson!!

 34. Gurk-ali skriver:

  Förstår dig fullt ut Mikael. VIK är inget lag längre. Bortsett från tränare och sportchef (som antagligen byts ut snart) så vad vill spelarna med sin framtid. Hänga kvar och slappa i VIK (NOT). Gå vidare till toppklubb i HA (NOT). Ansluta till klubb i SHL, ha ha ha (JÄTTENOT).

  Micke. Värderar din kunskap om spelet och VIK väldigt högt. Det är nog väldigt många av oss här på Burken som vill att du fortsätter att skriva. Bara att bryta ihop och komma igen

  Gurk-ali

 35. Robin skriver:

  Förstår att du tröttnar. Din blogg är den enda ljusglimtar denna säsong

 36. Örjan skriver:

  KÄMPA MICKE
  Din blogg är ju enda ljuspukten vi har för tillfället ju när det gäller hockey

 37. Gurkan skriver:

  Kämpa Micke, vi är flera som mår dåligt av detta och som brinner hårt för Gulsvart, bara bryta ihop o komma igen, om inte nu så sen…