Nytt fullständigt haveri då även superskickligt Björklöven fick en lugn allmänhetens åkning då VIK vägrade kriga, markera och försvara – vad blir konsekvenserna?

VIK spelade ej försvarsspel i Umeå.

15 Responses

 1. Roffe skriver:

  För i helvete! Sluta överanalysera matcherna mot Timrå och Björklöven. VIK möter två superboostade SHL-kandidater på bortaplan, är skadedrabbade och faller ihop i självförtroendet fem minuter in i båda matcherna.

  Det är verkligen inte dessa matcher VIK måste vinna och VIK kommer nå playoff, med eller utan NHL-proffs. Sitt ner och andas!

 2. Musse skriver:

  Konsekvenser, bestraffningar, Liston…..Jisses! Tur att det är Paananen som är tränare och inte tror på sånt. Klart att det inte var kul att se, men det rinner lätt iväg med en sån start. Började jättebra och sedan får de mål från ingenstans. Vi får hoppas att Asplund är helt återställd på lördag för han är jätteviktig att driva laget.

  • Miko skriver:

   Instämmer. Resultatet i sig lämnar mycket att önska och visst är det smärtsamt att förlora med så stora siffror. Det framstår alltmer väldigt tydligt att Björklöven blir den största favoriten att gå upp och att Vik i alla fall för närvarande inte kan betraktas som topplag. Säsongen är dock lång och man får hoppas att laget toppar formen när det behövs som mest. Det är det Pannanen eftersträvar, att vara som allra bäst när det gäller som mest. Huvudsaken nu är att hamna bland de 6 första så play-offen säkras, sen så kan allt hända där. Topp-6 tror jag fortfarande är realistiskt.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Kruse föste ut pucken vid första målet sedan två mål till.Jag kollade andra perioden innan man slapp se skiten! Man vart inte gladare av att se Sverige spela som VIK i försvaret mot Portugal . Janne Andersson visade åtminstone känslor när han vart förbannad och utvisad. Paananen är så långt ifrån Liston (VSKfotboll)man kan komma. Detta är inget junior lag att GULLA med. Nu medan jag skriver visar tv4 ytterligare repriser på VIKs 1-9 samna som tv1 visade alldes nyss. DVS VIK skämmer ut sig inför hela svenska folket nu på torsdags morgonen🏒⚽️😡

 4. Kjell Jansson skriver:

  Lär av misstagen VIK , säsongen är lång. Men att förlora med 9-1 är inte snyggt , någon jävla stolthet måste finnas för klubbmärket.

 5. Jon skriver:

  Förvisso har säsongen nyss dragit igång och VIK har mött bra motstånd. Men! 9-1? Nio-ett! De var siffror som de kan bli i bandy! Med väldigt mycket större mål och lättare att göra mål. Vad vann VIK mot pantern gör 3-2 år sedan 10-3 va?
  De här är ju inte acceptabelt även om de var i början av säsongen ,VIK har som mål topp 6!

  Får spelarna betalt per timme ? Därför de lallas runt som de vore allmänheten åkning en fredagkväll med grabbgänget efter en pizza?

  Ja, jag kritiserar!

 6. Robert jonsson skriver:

  Tyvärr gör inte alla i laget sitt jobb. Granskar man baklängesmålen så visst kan man kräva mer inställning hos flera av backarna men påfallande ofta så tappar forwards sina markeringar i egna zonen. I defensiven skall alla medverka. Sedan verkar flera av spelarna vara håglösa o drivet o peppningen verkar saknas i laget. Sedan att det kan rasa iväg resultatmässigt när det rasat in fyra bakåt är inte så märkligt eftersom man känner att loppet är kört. Bara o ladda om till nästa match. Nu är denna match historia.

 7. Leffe skriver:

  Jo tjena,

  Lundgren -2, rörlig som ett kylskåp, långsam som en sköldpadda

  Mylläri -3, hänger inte med i egen zon och definitivt inte i spelvändningar men får spela PP som belöning? Obegripligt

  Nilsson -2, frejdig och spelar med hjärta det kan jag ge dig…….men vinner han pucken eller går den till motståndaren igen? Sätter han igång spelet?

  Ibland ljuger statistik men inte här….

  Sen är det 6 man som spelar försvarsspel…..eller rättare sagt borde vara det.

  • Pelle skriver:

   Lundgren och Mylläri gör sina första matcher på sju månader. Så där får man ha lite tålamod. Öhrn precis tillbaka efter skada. Hillding deltog bara i en träningsmatch, osv. Säsongen är lång.

   Men jag hoppas man tränar på försvarsspel nu. Det ser ju löjligt ut när man aldrig kan markera ordentligt. Det handlar ju trots allt om professionell hockey, eller?

 8. Musse skriver:

  Jag tycker inte Öhrn var sämre än nån annan ikväll, t om bättre än de flesta i passningspelet. Går att hitta fler fel i spelet än jag orkar skriva. Det jag inte kan förstå är att ingen blir förbannad och visar lite känslor, ligger på/över gränsen för att få dem ur rytmen. Ni som snackar om att utmana mot SHL är nog inte riktigt med i verkligheten…… Klasskillnad och bara gratulera Löven och Timrå till vilka skickliga spelare de har.

 9. Värmlänning skriver:

  Mycket bra skrivet, går inte med ett spel där man bygger på att spela ut motståndarna. Denna typen av matcher måste man lägga flippmackorna kvar i omklädningsrummet och bara kriga till tandköttet på insidan av motståndarna. Dagens match spelades bara på utsidan och då blir motståndarna väldigt bra. En läxa att lära;-) tur att säsongen är lång…

 10. UliH skriver:

  Svårt med konsekvenser med många skadade… Sedan har de förutom två bottennapp mot två solklara topplag faktiskt vunnit några matcher. Hade Mylläri/Lundgren spelat från start av säsong så hade det troligtvis varit enbart segrar inför Timrå/Björklöven.

  Så även om det sett ut som skit senaste två, lägg undan motorsågen några matcher till.

 11. PatrikH skriver:

  Intrycket av VIK denna säsong är att laget är en aning för bekvämt och mysigt. Det ska gå lätt och rulla på. Poäng och mål ska rulla in. När verkligheten ser annorlunda ut, finns ingen beredskap att hantera den. Det hårda jobbet utan puck, markeringen, rörligheten, kampen att vinna 50-50 lägen behöver dammas av!

 12. Örjan skriver:

  Dax att låta Oskar Hagman spela
  En som jobbig spelare för motståndarna att möta
  Byt in han istället för Lill Z
  Hela Allsvenskan vet nu hur han spelar och skjuter
  Visst nått skott går imål men sen då ??
  Enligt mig blir det inte mycket uträttat av han med så mycket istid

 13. Gurkan63 skriver:

  Konsekvenser förväntar jag mig att det blir och det ska vara kännbart och sända tydliga signaler till resten av truppen vad som väntar dom som har lojalitets problem. Känsla daggs att utse en förstamålvakt .