Ödesmatchextra 3 inför Almtuna med Jansson, Andersson & ”Z”: ”Jag har fått lite mer självförtroende”

En Jimmie Jansson i sitt livs form ser enlig Zäta ut att stanna. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen har intervjuat några spelare och ledare inför ödesmatchen mot Almtuna. Först ut var assisterande sportchef Patrik Zetterberg och Niklas Lihagen. Här kommer lite mer från Jimmie Jansson, Jesper Andersson och Lukas Zetterberg.

– Det blir viktigt att vi kommer ut på ett bra sätt och skapar en bra och positiv känsla, säger Jimmie Jansson.

Hur känns det för egen del? Vad kan bli bättre?

– Nu när jag kommit tillbaka i Allsvenskan tror jag att man till en början försöker hitta sig själv och sitt spel för att bidra till laget. Jag känner att jag mer och mer börjar komma in i det. Har börjat hitta det fysiska spelet, samt att jag känner mig mer trygg i egen zon.

– Bättre? Att vi börjar vinna mer!

Varför tror du ni varit så passiva i bortamatcher tidigare?

– Svårt att säga, vi har inte haft det som mening. Kanske mest för att vi har velat spela tight och säkert och att det i slutändan utvecklats till att se ”passivt” ut. Sen vill man ju alltid spela enkelt och göra det svårt för motståndaren när man är på bortaplan. Förhoppningsvis kan försöka höja aggressiviteten.

***

Jesper Andersson säger så här:

– Det är en viktig match igen. Nycklarna blir att alla håller sig till den gameplan som vi sätter upp för matchen, att vi jobbar stenhårt för varandra och att vi sätter dit chanserna vi får.

Hur laddar du inför matchen?

– Jag laddar upp som inför varje match. Träning på morgonen, käkar innan jag försöker sova en stund. Sen är det dags att åka!

Hur beskriver du din säsong hittills?

– Ja du. En trög start för mig personligen. Men jag börjar komma igång mer nu tycker jag. Känner att jag varit på gång tidigare men sen åkt på någon skada och så vidare.

– Självklart vill jag kunna bidra framåt mer än vad jag har gjort. Men det viktigaste nu är att vi som lag börjar vinna matcher och börja ikväll mot Almtuna, säger Jesper som väntar på sin första poäng i A-laget efter 28 matcher.

***

– Jag tror nyckeln för att vinna Almtunamatchen är att vi behöver att hela laget tävlar varje byte och har en bra attityd, säger Lukas Zetterberg.

– Efter jul har de här bitarna sett mycket bättre på träning och vi ska fortsätta så.

Hur laddar du för matchen?

– Jag kommer ladda som vanligt med att komma ner till hallen runt 9.45. Sedan en lättare värmning och en bra lunch. Sen hem igen och ta det lite lugnt innan avresan mot Uppsala.

– Jag tycker annars min säsong har varit lite upp och ner, men på väg att bli bättre och bättre, svarar Lukas på frågan hur han känner för egen del. Jag har fått lite mer självförtroende och kommer till lite mer lägen, framförallt i power play då jag vågar ta för mig mer.

– Det jag vill få igång mer är 5-mot-5-spelet, men tycker även där att jag är på gång mer och mer, säger Lukas Zetterberg avslutningsvis.

***

Missa inte detta: Ödesmatchextra 1 och Ödesmatchextra 2