Ödesmatchextra 1 inför Almtuna med P. Zetterberg: ”Fler måste kliva fram och ta tag i den gulsvarta fanan”

Så viktig match på onsdagskvällen. Bloggen har intervjuat några spelare och ledare inför ödesmatchen mot Almtuna. Först ut är assisterande sportchef Patrik Zetterberg:

Vad blir nycklar att vinna enligt dig?

– Att våga sätta press och att ta tag i spelet! Inte bli avvaktande och låta Almtuna styra matchen. Power play är alltid viktigt, vilket har varit helt okey för oss. Målvaktsspelet blir såklart en viktig pusselbit.

– Jag hoppas på att få se fler spelare kliva fram och ta tag i den gulsvarta fanan då vi är i ett utsatt läge.

Varför tror du VIK varit så passiva i bortamatcher tidigare?

– Jag vet faktiskt inte, känslan är att vi kommer ut med för stor respekt och avvaktar på vad motståndaren ska göra istället för att ta tag taktpinnen själva. För oss är varje match framöver en ”slutspelsmatch” och vi måste börja ta poäng och avancera i tabellen. Nu är det bara att släppa handbromsen och börja gasa.

När kan ni presentera nyförvärv tror du?

– Ingen aning i dagsläget. Visst vore det positivt att få in en garanterad målskytt samt en rejäl back. Men dessa växer tyvärr inte på träd just nu, samt kostar mycket pengar. Men självklart jobbar vi på det.

– Grunden är ändå att få igång den trupp vi har då det finns mer att hämta, de är stommen. Att plocka in 1-2 nya spelare räcker inte för att vinna hockeymatcher. Det är hela gruppen som ska lyfta och tillsammans vinna matcher.

Samtidigt, får man man in en tuff back och en målskytt kan de göra det lilla extra som gör mycket i slutändan för lagmoralen och självförtroendet. Man får marginaler med sig istället…

– Absolut! Visst är det så, menar den gamla storskytten från 1990-talet.

3 svar

  1. Gurkan 63 skriver:

    Håller helt med ,laget är inte bättre än tabelläget visar just för tillfället inse det… antingen börjar man backa hem och åker vara på det man ser kan skapa något fram mot, när serien är slut då visar det sig hur bra vik varit denna säsong…

  2. Lesspå skriver:

    Jag vet att det inte finns några pengar att värva för och klubben krisar ekonomiskt. Men snälla sluta snacka en massa. Nej det här laget är inte tillräckligt bra för att ”klara av” att missa negativt kval. Det såg vi ju redan förra året. Förra säsongen klarade vi oss kvar p.g.a Williams, Urbas och Sorkin m.fl. Vår tänkta spets som ändå inte var så bra (Persson), är ju skadad resten av året och ej ersatt. Varför är det ingen som vågar säga sanningen? Nej VIK hockey är inte bättre än såhär, statistik ljuger aldrig. Inse fakta och börja förbereda för kvalmatcher mot Troja och Asplöven istället för klyschor ”släpp handbromsen och börja gasa”.. Vi ligger sist, det är fakta. Ett första steg borde vara att bänka Mylläri i några matcher och sen ge han 10 min/match. Lihagen vinkar vi hejdå till. Ta hem Alenbring. Ställ krav på spelarna att gå rakt på mål hela tiden utan pardon. Alla i VIK ska kunna åka skridskor och kämpa åtminstone. Varför ska man betala för att se ett lag som inte ger allt för klubbmärket? Om laget skulle kriga varje match är det ingen som skulle gnälla. Men så är inte fallet.