Operation ”Rädda topp-7” inleds med Asplöven hemma och sedan Örebro borta: 17 matcher återstår i sämsta fall

8 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, jag har alltid lutat åt samma håll 🙂 Det vill säga att truppen började bra men att frågan hela tiden varit om truppen kan lyfta sig då alla lag blir bättre, matcherna tätare och domarna tillåter mer inteference och hakningar. Som det alltid blir i slutet på säsongen.
  Håller med om man måste försöka bygga en grund men det är svårt då så fort någon VIKare sticker ut lite så erbjöds den kanske 50 % bättre betalt i LIF, Örebro eller Djurgården eller i Elitserien. Så det funkar inte riktigt att bygga på för mkt på sikt i dagens relativt fattiga VIK. Blir mer då tyvärr något av att försöka quick fixa varje säsong för att nå nålsögat och miljonerna uppåt som Växjö gjorde… Eller utöka sponsorintäkterna rejält

 2. Läktarplats skriver:

  Micke vad lutar du åt för håll nu? Du har ju under hela säsongen berömt NJ;s förmåga att göra bra värvningar och nu säger du att vissa i truppen är för långsamma och svaga. Om jag inte minns fel så klarade sig den här truppen riktigt bra i höstas innan Bulan & Mickis kom. Då slet man för varandra, definitivt en form av spelglädje, med tät defensiv och så plockade man hem poängen via kontringar. Sen blev man nog tyvärr lite bortskämda och bekväma då NHL-killarna anslöt, kom i form och öste in poäng. Jag tror att befintlig trupp kan vakna till igen och fixa minst sjunde platsen om man går tillbaks till att hålla tätt bakåt. En uppgift för Fagervall.
  Om NJ plockar hit Locke eller andra nyförvärv så ska kontraktstiden även gälla 2013/2014, precis som du nämner. Säsongsavslutningen 2010/2011 plockade VIK in quickfixen Lubomir Vaic och Jaroslav Jabrocky och visserligen lyckades man då gå ända till Playoff men vilken nytta medförde det för säsongen 2011/2012? Ingen, eller hur? Nej det dags att få ihop ett stabilt VIK som år efter år tillhör topp tre som Karlskoga och Leksand lyckats med: Då först får man även avancemangschans. Bygg underfrån!

 3. Mikael Norèn skriver:

  Dennis, inte meningen att vara medvetet negativ, bara att dämpa förväntningarna så fansen inte buar om man blir helt frånkopplad från topp.3.

  Dfg, lite tufft att sälja Lasse kanske va? Frågan är hur bra Lindvall är. Men förstår hur du tänker.

  Gulsvart, tack Locke ser grym ut på pappret, dubbelt så bra AHL-siffror jmf Fornataro.

  Läktarplats, tack för bra åsikter som alltid. Men om man signar ex Locke redan nu plus nästa säsong skulle jag inte klaga 🙂 Tror tyvärr vissa tänkta offensiva forwards är för långsamma och svaga helt enkelt, har väldigt lite med spelglädje att göra. Saknas helt enkelt vissa skills man behöver plocka in utifrån.

 4. Läktarplats skriver:

  Topp sju tror jag är tämligen säkert att VIK klarar med nuvarande besättning. Det mod och den struktur som behövs för att inte tappa niopoängsförsprånget till Örebro borde Fagervall klara av gjuta in i laget.
  Men visst har spelare och laget underpresterat den sista tiden och faktiskt fick man bara med sig en poäng/match de sista fem matcherna då NHL-proffsen var med. Inget särskilt bra slutbetyg för dom men man kanske redan börjat fokusera på annat strax innan konflikten löste sig.
  Som sagt var, VIK kommer till förkvalserien! Eventuella NJ-omdisponeringar i truppen, nyförvärv och utförsäljningar måste då riktas in på att
  1)Att få ihop en stabil och utvecklingsbar trupp till nästa säsong.
  2)Om möjligt att denna trupp redan i år hittar spelglädjen och kvalar sig fram till kvalserien.
  3)Avancemang till elitserien i år – glöm det! Så inget slöseri på legoknektar typ Conny Strömberg.

 5. GulSvart skriver:

  Den här spelaren kanske skulle få fart på vårat PP. Ska tydligen ha svag defensiv och är bara 3 äpplen hög. Men snittar 0,91poäng/match på 573 Ahl-matcher.

 6. Dfg skriver:

  Jag håller fast vid att jag tycekr det vore en bra idé att ”släppa” denna säsong och konsolidera till nästa år. Vi måste våga vara realister, laget är inte tillräckligt bra och att pumpa in nya spelare nu kommer inte ge oss en plats i kvalserien, topp-7 är vi redan hemma på så dessa matcher får vi ändå.

  Våga tänk lite nytt och släppa prestigen, sälj Lasse redan nu tex.

  Dessutom är det precis detta som kan rädda kvar Fornataro, Emmerdahl osv till kommande säsong. Se till att signa dem med det kapital som vi inte slänger bort på legoknektar som kommer in och kör ett par månader.

 7. Dennis skriver:

  Tycker ni är lite väl negativa… Vi gör ett bottennapp mot Leksand helt klart.
  Men att tro vi ska bli nollade till höger och vänster och ta 1 poäng mot ett Troja som visar oerhört dålig form. Nej, upp med humöret och tro på grabbarna. Jag har inte gett upp hoppet om topp-3, och är övertygad att vi klarar topp-7.
  Tack för mig