Inte så bra för Västerås om Växjö sladdar ner i kvalserien och Södertälje ångar på med seger mot Malmö

Minnet är ofta kort – 2010-11 var VIK också ifrågasatta och nära att missa förkvalserien innan Lubomir Vaic (bilden) och Jaroslav Jabrocky kom in och lyfte laget ordentligt. FOTO: RUNE ÅHLEN FOTOBLOGG

Södertälje vann mot Malmö och därmed slogs kanske den definitivt sista spiken i VIK:s topp-3-möjligheter.

Inte konstigt att vissa VIK-fans är bittra över den troligtvis bortkastade möjligheten – eller kommer Niklas Johansson ge nytt hopp och presentera några nyförvärv som kan lyfta VIK:s offensiv?

Kanske som 2010-11 då Lubomir Vaic och Jaroslav Jabrocky gav VIK en rejäl boost och lyfte in Gulsvart till playoff. Slovakerna kom till ett trött VIK som med dessa två herrar vann 8 av de 12 avslutade matcherna och man tog 26 poäng av 36 möjliga.

Så visst går det att snabbt lyfta ett lag med några bra värvningar. Om man nu träffar rätt. Det får vi hoppas på igen. Och att nyförvärven håller hela vägen denna gång – Vaic & Jabrocky tröttnade i förkvalserien som nästan alla andra av Niklas Johanssons importer.

Dags att bryta den tråkiga trenden nu?

***

Växjö föll något överraskande mot jumbon Rögle på lördagskvällen med 3-0. Därmed är Dennis Rasmussens och Niclas Lundgrens lag endast sju poäng före 11:an Timrå och tio poäng före Rögle med 16 matcher kvar att spela.

Om Växjö på allvar blir indraget i bottenkampen och hamnar i kvalserien vill man säkert inte ha Tim Heed kvar i VIK och riskera att mötas. Men det är kanske ett långskott. Vi bör emellertid hålla en extra tumme på Växjö för att slippa se dem i kvalserien.

Lite märkligt att Rögle, som ju alla vet är övermänskliga i Allsvenskan oavsett år och trupp, har så svårt att överföra magin till Elitserien. Handlar nog återigen om det här som sitter i väggarna. I Allsvenskan är Rögle övertygande om sin förträfflighet och spelar därefter. Men i Elitserien lyckas man inte pumpa upp självförtroendet till samma nivå.

***

Om VIK går upp inom några år tror jag Dennis Rasmussen är den förste att skriva på för VIK. Stort VIK-hjärta här. Att Dennis spelar i Växjö är bara det en anledning till att önska Lakers väl…

1 svar

  1. Dc skriver:

    Älska Dennis Rasmussen! 🙂
    Läste på Mr Madhawk att C Strömberg var i princip klar för VIK innan Örebro kom o stal honom i sista sekund. Typiskt! Men vet ändå inte om det är på gott och ont egentligen.

    Intressant artiekl som vanligt Mikael 🙂

    Hoppas verkligen att VIK har nån på gång, annars blir det nog tufft på både plan och läktare, tyvärr…