Nuvarande VIK-spelare gav sportchefen tydligt besked med ickeinsats mot elitseriemässigt Leksand: Dags för ”NJ” att visa handlingskraft

8 Responses

 1. Mikael Norén skriver:

  GurkOlle: Givetvis ska tanken vara att fylla på de runt 2 spelare man borde ge chansen i andra klubbar. Så länge kan Weiskog få en ny rejäl chans tycker jag och varför inte Christian Hägg som ser ganska pigg ut. Det kan inte bli sämre på vissa ben.

  DC: Ja, fler trader i Sverige vore inte fel 🙂

  Daniel: Håller med, men Kinis är fortfarande ung och kan utvecklas.

  Dfg: Vet inte om man ska ge upp säsongen redan och bara tänka på nästa säsong. Om det vill sig illa kan ju Lasse, Warg, Fornataro och Emmerdahl vara borta då. Trots allt finns en Lasse i mål + några som man bör ta vara på nu då han säkert finns i Luleå nästa år. Sedan en balansgång mot att förlora publikintäkter.

  Malmöbo: Tyvärr är jag inte lika optimistisk, ingen av de ovan nämnde underprestarna har varit bra de senaste 20 matcherna. Sannolikheten är låg att de helt plötsligt får fart på skridskoåkningen och börjar bli starka fysiskt…

 2. Malmöbo skriver:

  Såg också matchen på TV. Tyckte att det fanns många som ville visa framfötterna, men spelade juniorhockey och inte tog ansvar för helheten. Därför blev det raggarhockey, där Leksands offensiv och puckknyckande var helt avgörande.
  Är inte lika orolig som alla andra, laget behöver lite tid nu att spela ihop nya/gamla formationer. Topp 3 kan vi nog glömma, men än så länge är hoppet ner till Örebro och Oskarshamn så stort att det finns tid att förlora några matcher. Viktigt att få ett samspelt lag till förkvalserien.

 3. daniel skriver:

  sen har väl juniorerna inte direkt gjort sig förtjänta av att spela i A-laget. Riktigt svag kull.

 4. Daniel skriver:

  Dfg – ingen dum ide, varför inte testa lite division ett spelare också. finns två stycken i falun jag tror skulle kunna bli bra i VIK. då hinner de spela i hop sig i år.

 5. Dfg skriver:

  Såg matchen via ”tv” igår och var således inte på plats men av det man såg var det lätt att utröna vilka spelare som vill vara med och vilka som inte vill vara med.

  Dagens VIK saknar en Patrik Juhlin, en spelartyp med fart och aggressivitet blandat med målfarlighet. För många lirar i radioskugga och spelar alibihockey.

  Om jag fick leka sportchef för en dag skulle jag säga tack och hej till Zettergren, Bacon, Backman, Kimby och Kinisjärvi. Fyll på med juniorer och bygg kassa inför nästa säsong. Laget är redan klart för kommande års allsvenska och därför finns nu en jättechans att konsolidera klubben.

 6. daniel skriver:

  Det finns 5 spelare bland forwards som inte presterat enligt mina förväntningar vad gäller poäng. Zettergren, Robert Kimby, Markus Kinisjärvi, Jonte berg, Brady leisenring (de flesta gör dock ett godkänt defensivt arbete). Lundbohm har ju inte riktigt fått chansen i år så det låter jag vara osagt. Samtidigt blir det svårt att låna ut alla spelare då grundspelet blir lidande. Men åtminstone 3 st borde lånas ut.

  2st av dessa har ju kontrakt nästa år och då bör det rimligtvis fortsättas satsa på dem om VIK inte funderar på att bryta kontraktet till sommaren.

 7. Dc skriver:

  Jag är inte den som brukar kritisera VIK-spelarna, men jag håller faktiskt med lite här…
  Vissa spelare har inte levererat och i mitt tycke är det helt klart Zettergren, Jonte Berg, och Kimby. Nu har ju Kimby kontrakt för nästa säsong oxå, och jag känner förtroende för honom trots allt. Däremot så kan jag inte säga det om Z och Jonte. Där har det varit mest ner, med ett par toppar. Jag vill inte ha dom kvar nästa år. Dom har redan fått nog med tid att bevisa vad dom går för, och tyvärr är de inte bra nog…
  I nuläget skulle jag vilja se mer förtroende för Weiskog, Frycklund och samtidigt ta in 2 nya forwards med styrka o målskytte. Det fattas onekligen styrka och målskytte i dagens VIK.

  Varför kan man inte göra byte mellan klubbar som man gör i NHL?…det vore inte så dumt, eller kan man det? 🙂

 8. GurkOlle* skriver:

  Tungt nu! Oroväckande att vi startat så dåligt i matcherna mot Malmö och Leksand. Liknande scenario. Fagervall säger att ”vi inte är med i matchen”! Skumt. I båda fallen ger vi bort matchen genom lamt spel under första tjugo minuterna.

  Vi kan inte gärna börja bänka spelare, eller skicka iväg. Blir inte många kvar då om man ska döma av prestationer de senaste matcherna. Handlar mer om att ”väcka” laget.

  Vi saknar just nu en ledande formation som kan gå in och ta tag i spelet. I dagens match var det, ironiskt nog, fjärdelinan som skapade lite tryck!

  Nu väntar en riktigt besvärligt match mot Asplöven hemma. Känner redan otäcka vibbar av ”Sundsvall” över det mötet..