Ordförande Pär Södergren om allsvenskans nya avtal med C More: ”De vill satsa på att höja kvaliteten på produkten vilket är både nödvändigt och positivt”

Mer kvalitet i rutan? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

C More har förlängt sitt TV-avtal med Allsvenskan fram till 2026. Bloggen fick byta några ord med VIK:s ordförande Pär Södergren i ärendet.

– Spontant tycker jag det är ett bra avtal. Vad jag förstår har C More aviserat att de vill satsa på att höja kvaliteten på produkten, vilket är både nödvändigt och positivt, menar Pär.

– Grunden för att kunna räkna hem investeringar, i exempelvis bättre utrustning, är dock ett långt avtal – vilket nu är på plats. Jag har inte jättemycket mer att säga i dagsläget då det nya avtalet blev klart så sent som i tisdags denna vecka.

Hur stor är ersättningen till respektive klubb nu och hur är den i nya avtalet? Talats om en dubblering?

– Konfidentiella uppgifter tyvärr så jag kan inte svara på den frågan, menar Pär.

Hur har processen sett ut?

– Det är den operativa ledningen i Hockeyallsvenskan som har haft alla förhandlingskontakter med C More och sedan förankrat dessa i Hockeyallsvenskans styrelse (där jag ej sitter med). Vi ägare/klubbar i Hockeyallsvenskan blev informerade vid ett telefonmöte i tisdags att avtalet var klart.

– Tidigare under säsongen har förhandlingar skett i olika former med flera potentiella tjänsteleverantörer/konkurrenter till C More, så jag utgår från att avtalet även är det bästa ur ett rent affärsmässigt perspektiv för Hockeyallsvenskan och dess ägarklubbar över tid, säger Pär avslutningsvis.

***

Innebär detta avtal att lägstanivån på kommentatorer höjs och fler kameror i matcher som bara sänds på webben? Det vore välkommet!

3 Responses

  1. Kjell jansson skriver:

    Viktiga tv-pengar för klubbarna då många kämpar i föreningarna med krisande ekonomier ! Pantern och Västervik går en match mot klockan för licensen skall bli klar den 31/5 !

  2. Bäckman skriver:

    Kul att dem väljer att satsa mer på Allsvenskan 🙂

    Förr eller senare så får vi säkert veta hur fördelningen av pengarna också blir.