Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Överraskande jakt på mer offensiv tvåvägsback, mer positiv Hillding inför deadline, Hurtig till Sura & Brashear hade varit bra för skaderisken inför Väsby

 

Det närmar sig transfer deadline på måndag nästa vecka kl. 23.59 den 15:e februari.

VIK är på backjakt och lite överraskande talade Thomas Paananen i VLT om att han vill ha någon offensivt skicklig tvåvägsback som eventuellt kan ersätta Simon Edvinsson i PP.

Detta då 18-åringen nu är med juniorlandslaget och man känner sig nu tvingade till fem forwards i en PP-enhet. Gabriel Kangas och Edvinsson är som bekant nu på Småkronornas träningsläger 8–14 februari.

Att Paananen säger att han vill ha in en back som kan spela PP är inte direkt en hedersbetygelse till tänkta PP-backarna Simon Åkerströms och Gustav Berglunds förmågor att styra och ställa på blå…

***

Om jag känner Zäta Sr. rätt vill den offensivt lagde sportchefen gärna ha in en solid tvåvägsback med bra händer.

Man kan väl med fog påstå att sportchefen verkar föredra ”puck-movers” snarare än backar som spelar hårt och mer sarg ut. Då är det oerhört viktigt att fortsätta ”att skrämma upp” och reta de backar man har så att de taggar till utan puck.

Rösta på startsidan vad Du tycker Zäta bör göra!

***

Vissa menar dock att det är väldigt tunt med ”spets” på marknaden oavsett om du vill ha en offensiv eller mer defensiv back. I alla fall för ett VIK som nog lite siktar mot en typ av ”spetssatsning” 2021-2022, om min känsla är rätt. Då vill man inte strössla med pengar nu.

***

Nya forwards är ju inte VIK intresserade av då man uppenbarligen vill köra på de man har.

Och nu har Anthon Eriksson varit oerhört bra i två matcher efter vad jag förstår tuffa möten mellan spelare och coacher. Det är ju märkligt att Eriksson är så ojämn, nästan så man funderar på om #53 orkar lira på sitt höga max hela tiden?

Och när ska Anthon börja göra mål igen? Var ju otroligt effektiv tidigare i skyttet. Men nu har 25-åringen bara 0+1 sina senaste 19 matcher.

Kangas är också en joker och Hillding (en positiv intervju i VLT under tisdagen) blir ju som ett spetsnyförvärv när han kommer tillbaka. Detta om (ett stort om) han kan hitta sin högstanivå inom några veckor.

Men VIK tar nog denna säsong för vad det är och kommer inte bränna massa onödiga pengar mer. Som sagt.

***

Frågan är emellertid hur backmarknaden kommer att utvecklas fram till 15 februari i denna konstiga värld.

Undertecknad EP-scoutade några intressanta nordamerikanska backar i slovakiska och tjeckiska ligorna.

Frågade sedan en kontakt på insidan där i trakterna om några lag kommer dumpa spelare snart av någon anledning, främst för att lagen inte har något att spela för.

– I Tjeckien är det två lag (Berani Zlin och Motor Ceske Budejovice) som är ute ur bilden och de kanske vill börja sälja spelare, säger denna källa. Men de är hemskt dåliga lag och det är svårt att se någon från bättre liga med ambitioner som vill värva därifrån.

– Jag har även sett många matcher i Slovakien, men det är ruskigt låg nivå på den ligan. Det finns inte många intressanta spelare där, tyvärr.

– Avsågade lag i Finland och KHL skulle dock kunna börja släppa vissa kvalitetsspelare, men tiden börjar rinna ut.

– Tyska DEL och DEL2 kan också ta in spelare ända fram till 1:a mars, för alla andra ligor gäller 15:e februari. Tyska ligan började ju väldigt sent så därför kommer inte några lag hinna bli tillräckligt avsågade.

***

Högst lovande jättebacken Viktor Hurtig lånas ut till Surahammar. Kanske tycker VIK att bruksklubben har förbättrat saker så att nivån är utvecklande för en av VIK:s klart största talanger.

***

Väsby hemma under onsdagen. Skaderisken är hög mot detta gäng. Hur brukar man säga? ”Där kunskapen tar slut, tar våldet vid”. Det ordspråket stämmer väl in på detta Väsby.

Nu när precis Daniel Öhrn och Anthon Eriksson hämtat sig efter smällarna i Väsby den 13:e december är det alltså dags att möta detta begränsade rövargäng igen.

Och med tanke på att det otroligt nog fortfarande bara är symboliska straff för huvudjägare i svensk hockey kan inte VIK räkna med någon avskräckande effekt där.

Det blir extra farligt då de dessutom har många spelare som inte hänger med på nivån. Då kan smällarna då komma lite hursomhelst.

Med glimten: Frågan är om inte Zäta skulle varit sugen att damma av Donald Brashear till just denna match. Som förebyggande åtgärd. Som Peter Forsberg gjorde Modo våren 2015. Och det funkade väl bra i Modo utan att Donald behövde slåss?

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1612903948
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1359243795892756486";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1359243795892756486";s:5:"pDate";s:19:"2021-02-09 20:52:29";}}";

13 Kommentarer

 1. Robert Jonsson

  Är det som du för fram i artikeln att satsningen kommer att ske till nästa säsong 2021–2022 med verkligheten överensstämmande så bör man rimligen inte värva något ytterligare utan ge talangerna Hurtig och Kangas ökad speltid i A laget. Att få in egna talanger i A laget är på sikt ett måste. Är övertygad att de båda nämnda juniorerna har ögonen på sig. Annars kan man ju fråga sig vad meningen med ett hockeygymnasium är om man i stället för att slussa in egna dugliga juniorer i stället köper in ”legoknektar” vars största morot är att tjäna några extra kronor innan karriären tar slut. Att låna in yngre spelare från SHL som behöver speltid är också ”konstgjord andning” eftersom man endast får nyttja dem en kortare tid innan de rör sig vidare.
  VIK riskerar inte att åka ur HA och är ej heller så bra att man tar klivet upp i SHL varför de dugliga juniorer man har borde ges chansen fullt ut.

  1. Bozo

   Praktiskt är det ingen skillnad för en klubb i HA om man lånar en spelare för hela säsongen eller har den på kontrakt då kontrakt i HA är inget värt. Sedan är frågan hur spelaren i fråga mentalt reagerar. Vissa kanske inte bryr sig om kontraktsituationen medan vissa aldrig känner som de tillhör klubben de är utlånade till. Själin är ett exempel som kändes som en Leksandsspelare fast han hade Västerås-tröja på sig och det blev väl bevisat denna säsong då han är ok på SHL-nivå.

 2. Pelle

  Är väl mer att VIK kan satsa normalt nästa år men att flera klubbar(inte alla) får de tufft nästa år och därmed kommer VIK klättra nån placering i löneligan.

 3. NisseHult

  Att låna ut spelare till sura är nog ganska smart agerat av VIK! Skulle sura åka ur div1 så skulle hockeyn i Västmanland ta enormt mycket stryk. Ett lag i allsvenskan och tre st i div2. Vi skulle förlora ännu fler talanger till Västmanlandshockeyn.

  1. Pelle

   Du verkar ha glömt att Köping är i ettan också, även om de inte tycks gå superbra de heller just nu.

 4. Mathias

  Får jag fråga vart alla fått för sig att en ”storsatsning” ska ske nästa säsong? Mig veterligen har detta aldrig kommunicerats någonstans..?

  1. Musse

   Tror inte alls på någon ”storsatsning” till nästa år då vi inte har ekonomi för det. Snarare en rejäl utrensning och att börja om med att hitta billiga utvecklingsbara spelare kryddat med lite etablerad spets.

  2. Bozo

   Storsatsning kanske är fel ord. Men dels känns det som klubbledningen redan släppt denna säsong och allt fokus är på nästa. Sedan får man ju möjligheten till nästa säsong och bygga om rejält då så många kontrakt går ut denna säsong och det säljer man nog in till sponsorer att nästa säsong är det värt att satsa då man exempelvis kan bygga nya toppformationer. VIK kommer ju sitt på det torra och kan nog relativt flera konkurrenter agera tidigare på transfermarknaden. VIK har ju medvetet tagit det lugnt denna säsong och i min värld betyder det att man bör ha sparat lite torrt krut till nästa. Sen ska vi komma ihåg att det inte är VIK som eventuellt storsatsar, det är sponsorerna.

   1. Mikael Norén

    Ja, tack Bozo, storsatsning var fel ord av mig. Spetssatsning är nog bättre där man troligen kommer försöka bli mer ”framtunga” med en riktigt beprövad ”förstafemma” + kanske några till spetsar. Sedan får man spara in rejält på resten där bakom. Så tror jag det kommer bli, ungefär. Och VIK har nog bättre utgångsläge än de flesta, någon som sett ngn sammanställning av HA-klubbarnas egna kapital?

    1. Musse

     Såg att AIK är på dekis igen. Men där kommer det ju alltid in någon med fet plånbok fem i tolv…..
     Skulle tro att väldigt många föreningar kommer att ha det riktigt tufft till nästa säsong.
     VIK gör ett fantastiskt bra jobb med ekonomin, med hjälp av sponsorer och supportrar.

 5. Bozo

  Finns det inte ytterligare duktiga och hungriga tvåvägs juniorbackar i Sverige att ta in?

 6. Bozo

  Då borde man alltså ha varit intresserade av Lindelöf innan han skrev på för säsongen med Timrå, men då tackat nej till VIKs kontraktsförslag. Förmodligen lite sur för att VIK inte kunde ordna en plats efter kicken från Brynäs.

  1. Steffo

   Kan nog ha varit så med Lindelöf. Man verkar ju inte spelat korten rätt på senare tid med Mylläri, Lindelöf, Iacobellis. Lätt när man sitter med facit i hand men samtidigt är det ju det som är sportchefsjobbet så kravbilden är hög.

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto