Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Tankar om Iacobellis sorti – lita inte för mycket på ECHL-siffror/video, lysande Frölundalånet kvar & friskare Hillding ger offensivt spetshopp

 

Den märkliga situationen kring Steven Iacobellis fick sitt slut under måndagen då VIK enligt VLT.se köpte ut centern för 70 % av återstoden av kontraktet. Ändå bra att VIK verkade kunna spara lite av pengarna som fansen och företagare tidigare samlade ihop.

Man avundas ju inte pressen på sportchefer då fans samlar in sina surt förvärvade slantar inför en värvning…

Men kort och gott blev Iacobellis en av Patrik Zetterberg hittills sämsta värvningar, kanske tillsammans med tidigare flopparna Mattias Beck och i viss mån Mattias Kalin. Sedan fick aldrig Iacobellis riktigt samma chans eller förutsättningar att lyckas som många andra.

Den hårt arbetandes Iacobellis gjorde två bra matcher direkt i VIK. Sedan två dåliga och sedan allt mindre istid och petad. Lite märkligt kan tyckas att det gick så fort.

Iacobellis är också ett exempel på att man inte får bli för imponerad av siffror och video från en suspekt liga som ECHL (och även klipp från ibland lite svårbedömda SM-Liiga såg bra ut med Iacobellis):

Dessa siffror visade sig inte betyda mycket i fallet Iacobellis… ECHL är tredje bästa proffsligan i Nordamerika.

Iacobellis saknade till syvende och sist tillräcklig skicklighet och styrka för att täcka pucken och köpa sig tid på isen. Dessutom brände Iacobellis ett antal heta lägen då skottet inte verkade hålla någon vidare kvalitet. Det var en stressad Iacobellis som ständigt hamnade i tidsnöd.

Det kan möjligen vara en risk att andra nordamerikaner ryggar tillbaka om VIK fortsätter behandla importer till synes så här annorlunda än inhemska spelare. Hade exempelvis någon annan hetat Sammy McMarkle hade nog även det kontraktet rivits tidigt…

Till sportchefens försvar ska sägas att många på insidan menar att just skickliga centrar (och offensiva backar) är de överlägset generellt sett svåraste att få tag i på spelarmarknaden.

***

Vi kan gräma oss att VIK inte tidigare kunde insett att Henrik Hetta funkar så bra i mitten, och att då VIK kunde plockat en mer meriterad spetsytter som typ Gropp, Budish eller Lavoie. Detta istället för en tuff jakt på den magra centermarknaden som slutade med Iacobellis.

Samtidigt har detta inneburit att Gabriel Kangas fick chansen att visa upp sig. Och det är lätt att vara efterklok.

Gällande det ekonomiska ska inte Iacobellis varit dyr, och att VIK kunde ta in nyttige allroundcentern Filip Karlsson vittnar väl om det.

***

På en mer positiv not meddelade VIK att tänkte spetscentern Joakim Hillding verkar känna sig klart bättre från sin så långdragna Corona. Dock ska det vara längre ifrån för Skedung i sin process att bli 100 efter Corona.

Eftersom VIK rakt upp och ner saknar en del offensiv spets och ren skicklighet på forwardssidan, jämfört med den absoluta allsvenska toppen, vore det högst välkommet om Hillding kom tillbaka.

Hillding har ett bra skott, fina händer/spelsinne och har ju gjort över 40 poäng i SHL.

32-åringen var dessutom en av de bästa målskyttarna i den relativt starka österrikiska ligan 19/20 med 19 mål, målade då både från lite distans och på styrning. Spelade där i PP både höger halvsarg och längre bak lite mer som skytt ibland i Graz.

Så en frisk Hillding, kanske som ytter med fokus på att lägga kraften i offensiven, vore precis vad som VIK behöver för att vässa det klena skyttet. Hoppas kan vi i alla fall göra…

***

Trist dock att Zäta på VIK.se sa att Hertzberg kan riskera att missa resten av säsongen med en axelskada. Där tappade VIK verkligen fina händer och offensiv spetskompetens som forwardssidan idag annars som sagt skriker efter.

***

Patrik Zetterbergs lysande lån av kommande NHL-backen Simon Edvinsson, 18, förlängdes idag tills vidare. Där gjorde sportchefen VIK bättre över en natt tack vare sina uppenbarligen fina kontakter med Frölunda.

Hoppas Zäta kan vara lika lysande i nästa backvärvning. Transfer deadline bara en vecka bort.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1612815558
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1358873058610728960";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1358873058610728960";s:5:"pDate";s:19:"2021-02-08 20:19:18";}}";

8 Kommentarer

 1. Pelle

  Tycker zetterberg och staben runtikring gör ett bra jobb efter förutsättningarna dom haft trots allt..ekonomi och långsiktiga satsningar är trots allt nr 1

 2. Marko

  Ja tråkigt detta med Iacobellis men säkerligen rätt beslut utifrån att förväntningarna var högre än vad killen kunde leverera i dagsläget. Läxan är väl också att som jag förstod på Patrik Z att det inte är värt att ta in spelare som saknar matchtempo.. Tror att det var den främsta orsaken till Iacobellis ”misslyckande” och det gjorde ju att han hamnade i tidsnöd de gånger han fick spela.
  Instämmer i det du Mikael skriver om Sammy McMarkle också i jämförelsen med kontrakten.
  Lite kul från Finland och Tappara är iaf att vår gamle bekanting Maksim Matushkin gjorde 4 assist i senaste matchen när Tappara vann. Maxim som spelar back kom ju på lån till VIK från Karlskrona säsongen 15-16 och gjorde 7+12 på 28 matcher då. Han kom till Tappara från KHL/VHL för några veckor sedan och har på 4 matcher gjort 0+8..

 3. Bozo

  Fasiken vad synd att Kangas åkt på läger. Nu hade han nog annars fått kliva in i laget och spelat till sig en fast plats. Hoppas han kommer tillbaka uppumpad med självförtroende så att han kliver in i laget då istället.

 4. Örjan

  Med facit i handen har Z iprincip kastat bort ca 400000:- kronor minst som sponsorer och fans samlat in
  Begriper inte hur man kan lägga så mycket pengar på Lundgren med ett kontrakt som är skrivet att han kan lämna VIK om det dyker upp något intressant från någon annan klubb
  Z förtroende måste verkligen sjunkit hos sponsorerna
  Och vi lär oxå tänka på att till nästa säsong lär det bli tuffare att få ihop sponsorer tror corona kommer sätta stora spår på den marknaden
  Har nog vart betydligt bättre att satsa på egna produkter istället
  Och Mylläri hade vart ett bättre val än Lundgren
  Sen såg jag att två juniorer som vart mer eller mindre ratade av VIK och bara fick någon ströchans att spel i VIK producerar i div 1 nu
  Erik Juhlin två mål i söndags i Köping och Kivele Karlsson två mål i Sura
  Även Hagman har spelat bra i Linden
  Men men dom fick inte samma chans som ex Lill Z fått
  Och skulle tro att Lunsjö spelar väl i SHL nästa säsong och även Kangas försvinner nog med fast han har kontrakt
  För vem vill va kvar i VIK och få några ströbyten då och då ??

  1. Mathias

   Fast Juhlin lämnade VIK för Växjö så han kan du inte räkna med även om jag förstår din poäng

   1. Örjan

    Juhlin var ju i samma situation som Kangas är nu
    Fick spela endel först till att få minimalt med speltid
    Och insåg att det inte var bra för utveklingen
    Samma med Kivele Karlsson även Albin Olofsson som drog till Oskarshamn där han gjort någon match i A-laget och nu utlånad till Hudiksvall

 5. Bozo

  Brukar inte utlänningar även ha bil och boende från föreningen? Eller är det en del av ”lönen”.

Tweets

Olle-Bo - AvatarOlleoleOlle-Bo

@philipsunell @VIKFanCentral @dalenbeats 👍 Låter mer rimligt. När man läser artikeln får man känslan att man valde… https://t.co/RpWaZzmrQS

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@FileniusDennis @olofhugonilsson Läste du om Krastenbergs? Eller var den också för kritisk för de så känsliga? 🙂

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@Olleole @VIKFanCentral @dalenbeats VIK tittade på Pooley och var även överens men Björklöven valde att erbjuda ett bättre kontrakt.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto