På isen besegrade Västerås jumbon Karlskrona och på läktaren florerade transferryktena

3 svar

 1. VIKPelle skriver:

  ”Vimsa runt” tycker jag är en överdrift. VIK brukar värva två eller tre spelare i januari varje år för att spetsa till truppen inför slutdelen av säsongen. I år kan det bli en eller två till pga att NJ gjorde plats för Bulan och Mickis i höstas. Utan lockouten så är jag övertygad om att VIK hade värvat minst en center till redan i höstas.
  Frisk är en spelare som jag verkligen gillar, men blir nog svår att ro iland pga att han spelat en period i Örebro. Men han är ju egentligen inte alls från Örebro utan har varit nästan hela sin karriär i AIK. Så hoppet finns att han kommer hit. VIK behöver en allround-back, särskilt om Växjö tar hem Heed (som ju är en säkerhetsrisk bakåt). Frisk in och Heed ut kan vara ett uppköp.

 2. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, tack för goda och intressanta poänger som vanligt! Håller med om att man inte ska värva för värvandets skull. Men är det riktig klass man får in som vill kämpa tror jag man inte ska vara för principfast att inte värva.
  Allt handlar om god scouting. Anledningen till de vilda ryktena är nog att Niklas Johansson vill försöka få ihop 3 producerande kedjor då man inte har någon dominant kedja i år. Men det är alltid en risk att värva gällande lagets kemi så klart, precis som du skriver. Nyckelframgångar kommer handla om man kan hitta tillbaka till defensiven, att Lasse fortsätter storspela och han man får 3 producerande kedjor som håller när det gäller.

 3. Läktarplats skriver:

  Säker defensiv och VINST! Tre nya poäng inplockade för att säkra förkvalsplatsen, härligt!
  Plus till alla femmor och givetvis till Lasse för att man åter satte defensiven främst. Extra plus till första femman som även hann med explosivitet i offensiv zon med två mål. Andra femman verkade lite vilsen men även den linan höll tätt.
  Måste åxå säga att det känns skönt att vi närmar oss den 31 januari så att transerferfönstret blir stängt. Varje år i januari så vimsar VIK runt för att hitta de bästa bland de sämsta som blivit över i andra lag. Ivrigt påhejade av de som inte håller i plånboken och av de som fantiserar om snabba cash till elitserien i stället för bygga upp en stabil klubb och ett stabilt lag. Det måste vara minst sagt frustrerande för de spelare som letar efter formen att ”förståsigpåarna” spekulerar i att de borde skickas iväg hit eller dit eller ännu värre som för Z redan placeras i annan klubb av VLT-journalist. Så låt oss nu hoppas att fönstret redan är stängt och att nyförvärven Eric Johansson, Sam Marklund och Mark Santorelli visar att det inte bara är bäst av de som blev över. Nu gäller det för Fagervall att lita på laget och killarna, ge dem självförtroende och att få ihop ett slagkraftigt lag till början av mars. Då börja kvalspelet mot högre höjder! Få se hur långt det räcker i år.