På kansliet med NJ: ”Vässar scoutingen ytterligare & har fått nej från runt 30 spelare”

Undertecknad träffade på fredagsmorgonen sportchef Niklas Johansson på VIK:s kansli. NJ kom direkt från den dagliga morgonavstämningen med tränarna.

– Vi har ändrat om i kedjorna, tror Murphy kommer lyftas att lira med Urbas och Johansson, inleder sportchefen samtalet.

– Jag tror Urbas kan göra typ 17 mål om det stämmer och vi hittar rätt miljö. Murphy är nästan överambitiös men har ju fina verktyg med sin snabbhet och skott.

Undertecknad frågar om Murphy verkligen kommer orka att flänga runt som han gör på isen och sportchefen tror det, då amerikanen är oerhört vältränad.

– Bara han kan hitta rätt positioner på isen kommer det funka, han har även förmågan att få iväg skottet fort, fortsätter NJ.

Sedan indikerar sportchefen att man är nöjda med Robert Lantosi men indikerar att VIK-ledningen har kanske, som många fans, lite svårt att greppa slovakens förmåga att omsätta snabbheten och tekniken i mål och poäng.

– Annars tror jag vi kommer få mer produktion från fjärdekedjan i år, men sportchefen håller lite med undertecknad att det kanske saknas någon forward som kan sopa in returer för att få ”enkla” mål.

– Men, samtidigt, Fish tror jag kan utvecklas till en ”front-of-net-player” som kan skyffla in returer, menar NJ.

Sportchefen fortsätter med att hylla Myttynens playmakeregenskaper ”kanske den bästa playmakern vi haft vid ”halvsargen” under min tid i VIK”.

– Det fina med Myttynen är också att han verkligen letar efter Williams och det sporrar så klart Willy, menar NJ.

– Samtidigt har Willy gått upp fem-sex kilo i muskler i år och vi tror att han kan hålla hela säsongen på ett bättre sätt nu.

– Hade vi haft en frisk Williams mot Karlskrona i kvalet hade vi gått upp. Då hade inte de kunnat spela så lågt, funderar NJ och vrider på sig plågat.

Sportchefen hyllar även Lihagen som NJ beskriver som ”dominant”, även mot Linköping, ”kan verkligen skydda och transportera pucken”.

Undertecknad kommer in på scoutingverksamhet och NJ avslöjar en nyhet.

– Förutom Rickard Öquist kommer vi anlita fyra-fem scouter som ska granska alla division 1-serier, säger NJ och visar framtagna dokument på scoutmallar som han tagit fram tillsammans med Öquist.

– Det ska helst vara gamla spelare som ska få de scoutuppdragen.

Vi kommer in på att NJ har fått nej från cirka 30 svenska spelare denna säsong. Sportchefen visar ett A4-ark med en massa namn skrivna för hand, utan att vilja avslöja vilka de är.

– Men de ville gärna komma hit, dock har det fallit på pengarna. Om vi exempelvis vill ha en spelare till andrakedjan och Oskarshamn vill ha den i sin förstakedja faller det för oss, förklarar NJ.

– BLI-VIKtig är verkligen viktig för oss således, säger NJ och nämner att de har något stort namn på kroken som bearbetas vilken kan bli aktuellt längre fram.

– Så om de som vill hjälpa oss kan göra det så snart som möjligt är det bra, så jag vet vad jag har att röra mig med, säger NJ avslutningsvis.

***

Detta vara del 1, kommer nog lite mer från detta möte.

3 svar

  1. Ulf skriver:

    Bosse, är du avundsjuk? Man kan göra två saker samtidigt, spela golf/möte med blivande sponsorer!

  2. Bosse skriver:

    Kanske ska marknadsavdelningen göra ett bättre jobb istället? Lägg mer tid på att dra in nya partners än att spela golf på arbetstid…..

  3. Johan skriver:

    Intressant intervju. Hoppas alla som håller på VIK bidrar. Om alla bara bidrar med en hundring var så kan NJ ta in dom två sista pusselbitarna som behövs om vi ska ha en bra chans att gå upp iår.