Paananen kvar, VIK-träff & Borgman från HV71 till NHL ger 625K?

Detta Tifo kan verkligen återanvändas. På gott och ont. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Thomas Paananen blir kvar som headcoach. Nu är den sportsliga ledningen från Västerås igen och många tycker kanske det är en viktig signal till näringsliv och intressenter. Paananen har enligt många gjort ett bra jobb med minimala resurser jämfört med SHL-klubbarna i J20.

37-åringen verkar vilja uppåt som tränare och det kan vara en fördel i drivet. Enligt uppgifter fanns intresse från SHL, Allsvenskan och utlandet. Den förre energispelaren i VIK beskrivs som en modern coach som låter spelarna komma till tals, men hyllas såklart inte av alla.

Pressen kommer bli stor. Speciellt vid några förluster redan. Det är fortfarande svårt att tänka in sig i situationen att möta Köping och Sura borta. Alla kommer vilja göra årets match mot VIK. Dock är det viktigt att generera pengar att använda senare under säsongen, annars spelar det nog ingen roll vem som står i båset.

Intressant är att VIK nu har två gamla forwards som haft tydliga roller som spelare i VIK, som tränare i Paananen & Zetterberg. Detta efter en myriad av gamla backar i olika ledarpositioner. Båda verkar också ha den kloka ambitionen att VIK måste återfå ett eget offensivt spel.

***

VIK hade en infokväll under tisdagen. Där framkom bland annat att många gamla ”sign off”’-klausuler spökat ekonomiskt då förra ledningen sköt kostnader framåt. Förra ledningen höll ungefär samma klass som Ville Korhonen således. Ett lag kan verkligen inte vara bättre än styrelse/ledning…

Intressant också att Paananen fick ett långt treårskontrakt, trots att man från Dave Lundbohms dagar till Tony Zabel fortsatt köpa ut kontrakt och fått betala för ingenting. Men Zäta sa att det fanns outklausuler i Paananens långa kontrakt. Man lär uppenbarligen av historien numera.

***

Hampus Larsson till Timrå. TIK kan ha gjort ett kap. Antar att Larssons mycket svaga kval skrämde bort SHL-klubbar…

***

Andreas Borgman till NHL. En stark NJ-Filander-värvning som nu kan löna sig ännu mer. Enligt mina uppgifter ger dagens avtal 2,5 miljoner kronor att fördela över de fyra senaste åren/klubbarna. 625 000 till VIK då?