Brynäskännare om VIK:s nye Manne Mattisson: ”Kanske kan ersätta ”Z” och titta även på tidigare centern”

VIK har, som VLT flaggade för, värvat unge forwarden Manne Mattisson som gjorde 20 mål för Brynäs J20. Talade med en Brynäskännare:

– Mattisson är en offensiv spelare, bättre målskytt än framspelare. Jag hade haft mycket bättre koll på honom om han hade gått Brynäs hockeygymnasium från början, men precis som för Visbys Joakim Axman blev det Valbos hockeygymnasium istället. Men bra prestationer där gjorde att Brynäs svalde stoltheten och tog tillbaka honom. Han var en av de bästa forwardsen i J20 denna säsong, om man bortser från de som var upp i A-laget. Återstår att se om han kan prestera på seniornivå.

– Mattisson, Erik Broman (center) och Samuel Asklöf spelade ofta i samma kedja. Broman och Asklöf fick känna på SHL. Asklöf har A-lagskontrakt nu. Men det vore nog smart av er att ta in Broman också, topplag i ettan är rimligt steg för honom och Mattisson. Vet i och för sig inte vad ni behöver för spelare. Ni har ju säkert många egna också.

Låter lite som kanske en ersättare till Lukas Zetterberg som kan stå och bomba från vänster med sitt högerskott i PP?

– Skulle han absolut kunna vara. Men det är ju alltid svårt att veta vilken klass såna här spelare håller på seniornivå, hans enda poängstarka säsong i J20 var trots allt som sistaårsjunior. En spelare som Henrik Thegel var mycket bättre i J20.

– Hoppas för er skull att ni även kommer ha rutinerade rävar i laget. Så synd att Västerås misslyckas att gå till SHL år efter år

– Det som Mattisson måste jobba med är skridskoåkningen. Han är ganska jämförbar med Joakim Axman (Visby), men rightare är ju alltid bättre att ha. Mattisson är okej på det mesta men främst en offensiv spets.

1 svar

  1. Marko skriver:

    Känns ju helt ok med killen. Har han lite Brynästakter med lite olika skills, bla med bra skridskoåkning i sig så lär det fungera i seniorhockeyn också framförallt i ettan.