Paananen om förväntningarna på Österrikevärvningarna Tessier & Leduc: ”Topparna i EBEL är toppar i HA också och de tillhörde absolut den”

Kelsey Tessier i Karlskronas dress i det så avgörande SHL-kvalet då våren 2015... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det har talats flitigt om vad som är rimliga förväntningar på de nya kanadensarna Kelsey Tessier och Jerome Leduc, som bägge var framstående i Österrikes liga EBEL. Bloggen bad Thomas Paananen utveckla kring detta och hur bra EBEL egentligen är.

– Det som skiljer HA från EBEL är strukturen, det taktiska spelet. I HA jobbar flera lag med tydliga ramar i sitt spel, medan lagen i Österrike spelar mer böljande, och har nästan bara ett offensivt tänk.

Vad är rimliga förväntningar i VIK på Tessier och Leduc nu?

– Toppspelarna i EBEL är toppspelare i HA också. Både Tessier och Leduc var ju tongivande och tillhörde den absoluta toppen i den ligan. De är vana att spela under press och de vet vad klubbarna kräver av dem. De spelade i alla spelformer vilket gör att de tar många spelminuter varje match.

Hur ska ni se till att de kommer in i VIK och spelet i HA på bästa sätt?

– Här hos oss är de värvade som offensiva spelare, vi har en tydlig plan för båda två. Vi tror sättet vi jobbar på i Västerås gör att de kommer än mer till sin rätt.

– Tessier, som jag har hunnit prata med och träffa ett antal gånger redan, visar på vilket bra jobb Zäta gjort i scoutingen. Han genomsyras av vinnarmentalitet, vilket kommer att betyda mycket för vårt lag.

Kan du berätta mer om dina samtal med Tessier?

– Kändes direkt när jag träffade honom att han var glad att vara här i Västerås. Han är en vinnare. Han vet vad som krävs för vinna eftersom han har vunnit på de ställen han har spelat. Han pratar själv om hur han vill ha det, vad vinnarmentalitet är och så vidare.

– Han är en otroligt positiv och reko människa som vet hur det är att vara en professionell hockeyspelare. De bitarna blir så viktiga för de andra i omklädningsrummet att ta del av.

– Vi har redan nu byggt upp en tävlingsanda i gruppen som är väldigt bra, och att addera det med spelare med andra infallsvinklar är just det vi behöver, säger coachen avslutningsvis.

2 svar

  1. Bozo skriver:

    Tessier floppade rejält i slutspelet senast (5p på 17 matcher). Undrar vad som hände, ser att han missade en match, någon skada som hämmade?

    • Erik Larsson skriver:

      Undrar också detta, han har ju annars presterat bra i slutspel tidigare.